Podpora zamestnanosti matiek s deťmi do 10 rokov
Ahojte, v správach som počula, že Úrad práce má pomôcť pri vytváraní nových pracovných miest pre matky s deťmi do 6 rokov, kde bude preplácať 90% a pre matky s deťmi do 10 rokov, kde bude preplácať 70%. Máte o tom nejaké info? Odkedy je to aktuálne, čo všetko treba vybaviť? Pozerala som na stránke Úradu práce aj Ministerstva práca, ale nič tam o tom nie. Ďakujem
Ano lenže ja som momentalne na materskej, a on si vybavil peniaze na mňa bez môjho vedomia, pravdepodobne podpisal papiere za mňa. Akože mi vytvoril pracovne miesto popri materskej. Tie peniaze ktore dostava má predsa použit na plat zamestnanca.
@anika666 hmmm... takze Vy plat nedostavate,ano?nooo,tak to si ho môzete vymahat,on nema sancu dokazat,ze ste si to neodrobili!
@lubkasungirl Nie plat nedostavam, to som sa len nahodou dozvedela že si asi žiadal na mňa prispevok, bez môjho vedomia. On ma rad take klamstva na zamestnancoch.
Poprosim o info 🙂 Naozaj musi byt zena 2 roky nezamestnana pred nastupom na takto vytvorene pracovne miesto?
@anika666 no tak toto sa da pohnat cez inspektorat prace...
@lucikaa treba ísť podla pokynov http://www.iazasi.gov.sk/sk/narodny-projekt-rod...
vyplniť žiadosť na internete a odoslať /najskor si žiadosť vytlačiť papierovo/..príde Ti kód a potom vyplníš tlačivo s údajmi zamestnanca / vytlačíš paierovo/ a zase odošleš.. vybrať v karte zamestnaní pozíciu podla krajov akú chcete obsadiť https://www.istp.sk/kartoteka-zamestnani ..k žiadosti prikladáš najprv len návrh pracovnej zmluvy .. treba si hlavne prečítať tú ich príručku.. a k papierovej žiadosti už treba priložiť všetky prílohy overené, potvrdené, .inak ťa budú stále vyzývať o doplnenie../ zo všetkých zdr. poistovní, zo soc. poistovne, z úradu práce , výpis z OR atd/.. no a uvidíš ako budú rýchlo reagovať v tých ištitúciach, za ako dlho Ti to dokážu poslať..
a nám sa tento týžden podarilo poslať posledné potvrdenie..uff.trvalo to skoro 2 mesiace.. 😒 a viem ešte o jednej firme, kde to trvalo tolko isto 😒
@lucikaa no postupovali sme podla toho-najprv elektronicky,potom papierovo.. a zmluva by mala prísť potom od nich, až ked tam bude poslaná vaša žiadosť s prílohami.. tak možno sme sa trocha "šuchtali" pri vybavovaní tých potvrdení, ale snažili sme sa čo najrýchlejšie-teda podla našich možností..tak fajn, ked máte už vaše potvrdenia-tak už len poslať.. 😉
Ako je to s tým platom. Koľko sa dá dostať?čo je najvýhodnejšie?
@caterine myslíš dátum na pracovnej zmluve? na prac. zmluve je trvanie PP na dobu neurčitú..a žiadosť schálenú ešte nemáme, takže ani zmluvu od nich nemáme..ano do oktobra..a kdesi som čítala, že ak zvýšia peniaze, tak možno čerpať aj dlhšie..ešte dnes sme opravovali pracovnú zmluvu aj žiadosť-museli sme premenovať pracovné miesto presne podla definície v kartoteke zamestnaní..hlavne že v pokynoch bolo, že môže byť aj alternatívny názov.. 😒 a pani čítala tú žiadosť už pred mesiacom 😒
Takze este to nemas ani schvalene? Inak strasne vela vybavovaciek je s tym. Ja sa chcem zamestnat u svokry. Potvrdenia sme uz poslali tak cakame co odpisu. Drzim palce nech to vyjde
prosím o radu ako sa dostanem k vytlačeniu žiadosti a k tlačivu s údajmi zamestnanca.....ak som to najprv odoslala.
popravde som z toho trochu mimo: žiadosť a tlačivo s údajmi o zamestnancovi sme elektronicky zaslali. čo treba zasielať poštou? A čo tie všetky prílohy, tie kedy a kam?
vopred dakujem za odpoved
@silkos vytlačiť tú žiadosť / čo ste poslali elektronicky/ a priložiť prílohy a poslať..ale teda neviem, ako ju spätne vytlačiť..skús zavolať, možno Ťa nasmerujú..aj iné vysvetlia http://www.ia.gov.sk/sk/narodny-projekt-rodina-...
ahojte, nájde sa tu niekto, komu už projekt schválili? lebo mne už konečne áno, a chcela by som si s niekym pokecať, poradiť..
@liliandax my sme odoslali vsetku tu byrokraciu do BA v pondelok, zatial sa neozvali. Ako dlho to u Teba trvalo, kym to schvalili? Ak si chces s niekym pokecat, poradit, mozes zavolat regionalnemu poradcovi ;) Nasa pani pre PO kraj je skvela, vsetko nam doteraz vysvetlila aj poradila, comu sa vyhnut, co sa da lepsie atd.
@anika666 ahoj anika. tohto je schopny aj moj zamestnavatel
@tish1986 ahoj, nam to trvalo vsetko dokopy nieco vyse mesiaca, kym to schvalili... ale niektore dokumenty tam chybali, tak sme to posielali na 2 x..
ale som si pisala mailom s jednou pani od ich a ona mi poradila, co chyba a co je zle
@luba41 ano, nimi zmluvu podpisanu mame a pracovat zacinam od 1.5.2015

@anika666 vies,aj kebyze dostal na teba peniaze - to je prispevok pre zamestnavatela,nie pre teba... je to jeho sikovnost... ty v podstate mas byt rada,ze mas pracu 😖