Podpora zamestnanosti matiek s deťmi do 10 rokov
Ahojte, v správach som počula, že Úrad práce má pomôcť pri vytváraní nových pracovných miest pre matky s deťmi do 6 rokov, kde bude preplácať 90% a pre matky s deťmi do 10 rokov, kde bude preplácať 70%. Máte o tom nejaké info? Odkedy je to aktuálne, čo všetko treba vybaviť? Pozerala som na stránke Úradu práce aj Ministerstva práca, ale nič tam o tom nie. Ďakujem
@veronika_l ano máte pravdu...čítali sme s kolegyňou zmluvu...ja som sa dajak upriamila na tu výnimku a dajak zle som si to zapamätala...výpoveď moze dat aj zamestnávatel, ale iba pre porušenie pracovnej disciplíny - neplnenie si povinnosti pracovných...ospravedlňujem sa za dezinformáciu...
Tak my sme zapojeni do projektu od juna a o 2 tyzdne idem na matersku,TP mam 14.11.Dufam,ze to zoberu ok a nebudu robit problemy v tej agenture.V prirucke sa takato situacia neuvadza.
@tish1986 to by hádam nemal byť problém, lebo vám nástupom na materskú pracovný pomer nekončí, naopak trvá...oni síce dostanú príspevok na vás len do dňa nástupu na materskú, ale vracať určite nič nebudú musieť, lebo výpoveď Vám nedali...
@veronika713 Ahoj, prosám ťa a tebe už vyplatili refundáciu? Po akom čase asi? Nám ešte za júl nevyplatili. Papiere sme poslali do konca augusta.
prosím vás, vyplnoval niekto už to Oznámenie o prijatí minimálnej pomoci?
Ahojte baby dneska volali mojmu zamestnavatelovi, ze sa im v Bratislave na centrale postracali papiere, musi poslat vsetky vykazy a niektore tlaciva este raz. Mna uz z toho vazne porazi robim od 1.8. a este nic nevyplatili.
ako je to teraz s tým príspevkom. Končí to koncom októbra?Nemáte niekto info, či to bude znovu a či sa vôbec dá to využiť poprípade potom aj druhykrát?
@silkos vraj by mal projekt pokračovať, vraj bol velmi úspešný..aj pravdepodobne už na existujúce dotované miesta by mohol pokračovať..ale štýlom, že tento skončí v oktobri a od napr. januára si budeš musieť znova požiadať o dotáciu / ale s celým kolotočom papierovačiek znova 😒 /..
To by bolo super, kde si to čítala?
Aha, no tak počkáme...dúfam že to ešte potiahnu.
Aj nam vravela metodicka, ze by to chceli predlzit do konca roka, ale este to neschvalili na ministerstve, ak ano budu vyzivat vsetkych zapojených, ale myslim, ze asi nie sak uz je oktober a este nevedia, skoda bolo by to dobre a tu prvu refundaciu baby nam preplatili az po 5 tyzdnoch dali si na cas🙂 😒
Baby,mozem ist pri tejto praci s malou normalne na ocr?je chora. Sice robim z domu,ale neda sa mi vybavovat a plne sustredit,ked vyzaduje moju pozornost.
@danadany ano, mne vyplatili posledný septembrový tyzden, za júl...treba tam zavolať a sa pýtať kde to viazne...
baby pýtala som sa dnes kontrolórky, predlžovať sa to nebude..bude projekt bežať aj ďalší rok ale ak sa rozbehne tak až koncom roka - 11/12/2016, a je možné že ak to už na nás bolo čerpané, už nebudeme môcť čerpať..
@sunnyflower ja som si myslela, ze to nebude pokracovat, len nas nabazili a nic z toho a kam idu tie peniaze co sa vraj nevycerpali na tuto danu dotaciu?:(
@sunnyflower
@zuzuv nám zase povedala, že to bude ale za iných podmienok, pretože cieľom vraj bolo, aby veľké podniky zamestnali matky a tie nemali záujem, lebo zmluva musela byť na dobu neurčitú
ahojte, je tu ešte niektorá, ktorá nemá vyplatený JÚL? ja stále nič, volala som 2x, plaťák bol pripravený už pred vyše týždňom.
@luba41 ahoj uz si vyplnala to Oznámenie o prijatí minimálnej pomoci?... na stranke to nejde otvorit...odkial sa to da este stiahnut a do kedy to treba odoslat? Dakujem
@sabinka2805 ešte som nevyplnala..išlo mi o ten obsah riadkov, teda čo kde aké sumy uviesť..ale už som videla vyplnené.. a tuto http://www.ia.gov.sk/sk/narodne-projekty/narodn...
hned hore ten odsek Upozornenie.. tam stiahnuť tlačivo? a do 30 dní po ukončení štvrtroka píšu..
Ahojte baby, chcem sa spýtať, či môžem od 01.11.2015 nastúpiť na rodičovskú dovolenku u môjho zamestnávateľa. Nechcela by som rušiť pracovný pomer, teda dať výpoveď ako zamestnanec. Zaujíma ma či je to ok. vzhľadom na podmienky zmluvy. Lebo väčšina báb, ako zisťujem, ide podávať výpoveď k 30.10.15 a mne to príde škoda, nech sa to započítava (myslím obdobie RD) pre prípadne ďalšiu materskú, prípadne podporu.
v pondelok bola u nás metodička..pokračovanie projektu je v nedohladne..jedine, že by pred volbami nejako prekvapili.. ak riešite čo po 31.10. ked končí podpora projektu-malo by sa zachovať pracovné miesto do 31.12., ale môžete zmeniť pracovnú zmluvu..už sa môžte riadiť podla Zákonníka práce-znížiť uväzok, zmenu z domáckej, telepráce na úväzok, zníženie odmeny a pod..
@luba41 neviem o tom, že by sa malo zachovávať pracovné miesto...mne na začiatku v BA povedali, že ich nebude zaujímať, čo bude po dobe podporovania pracovného miesta, že tento projekt nieje viazaný zachovaním daného pracovného miesta...pokiaľ dobre viem, ani v zmluve sa o tom nepíše...či? ostatné čo na to prosím?
@veronika713 ak som ju dobre rozumela, tak do 31.12. by malo ostať zachované..
aj my sme to dnes pozerali do 31.12. ziadne zmeny v zmluve a nam dnes vravela kontrolorka, ze stale cakaju na predlzenie, ze ak to vide tak nas budu pisomne upozornovat, ze to bude pokracovat, ale asi v novom roku...tak kazda hovori inak...
@luba41 čítala som zmluvu teraz, nikde sa ten termín neuvádza ani to, že musí ostať zachované aj po skončení tej dotácie, čiže 31.10.
31.12 končí projekt ako taký, do tej doby musia aj oni mať vyplatené všetky pozdlžnosti...
u mňa včera bola kontrolorka a upozornila jedine na to, že za október musia byť veci odovzdané do BA už do 15teho novembra, nie do konca mesiaca ako po minulé mesiace...aj odvody že nech sú zaplatené už do toho 15teho...nič iné nevravela...

@veronika_l Áno, je to tak.