Pohovor do novej práce - do banky
Ahojte. Je polnoc a ja rozmýšľam nad mojim pohovorom do svojej prvej práce vo štvrtok. Viem, že je normálne pociťovať stres no toto je o niečom inom. Vyštudovala som gymnázium a mám pohovor v banke. Nikdy som sa o tento odbor nezaujímala či študijne alebo osobne. Zatiaľ som v banke okrem účtu nič neriešila a ani sa nevyznám. Samozrejme absolvovala by som zaškolenie no celé mi to spôsobuje stres. V piatok mám mať pohovor na administratívnu prácu, je mi jasné že aj tam sa budem musieť naučiť nové veci ale mám oveľa menší stres keďže je to práca v rámci mojej komfortnej zóny a mám ako také skúseností už.
Mám pocit, že sa môj stres nevzťahuje len na pohovor ale na celú prácu a ani po pohovore by neprešla ak by ma zobrali. Dobre viem, že som sa nemala hlásiť na takúto pozíciu ak mám takýto postoj ale prvý krát si hľadám prácu, ponuka znela lákavo a nemyslela som , že to bude také náročné a spôsobovať až takýto stres.
Čo mám podľa vás robiť ? Ďakujem za podporu.
Na túto pozíciu som sa hlásila hlavne z naivity. Prvý krát som si hľadala prácu a objavila som túto ponuku. Práca v banke kde nepotrebujem žiadne skúsenosti. Ponuka znela lákavo hlavne po hodinách hľadania. Do toho rodina túto ponuku brala až priam nadšene, predstava , že ich dieťa bude mať ako prvé zamestnanie prácu v banke. Všetko prebiehalo veľmi rýchlo, už v deň odoslania životopisu mi volali ohľadne 1.kola ktorý sa uskutočnil hneď na druhý deň. Deň po pohovore mi volali , že prvé kolo som úspešne zvládla a čakajú ma na druhom kole. Deň-dva som bola unesená no teraz si začínam uvedomovať realitu.
Počiatočný stav príjemnej eufórie z úspechu 🙂 A následne uvedomenie si, že tam to nekončí. Stres je motivačná zložka práce, schopnosť pracovať pod miernym stresom umožňuje dosiahnuť výkony, ktoré motivujú ešte viac. V banke to je však vysoká miera stresu, kedy to po čase vykypí a demotivuje, úplne spustí dole s kvalitou výkonov. Aj kvantitou, pre ktorú sa tlak zvyšuje. Schopnosť nájsť si prácu,kde je stres motivačný akurát pre Teba, kde už rozoznať, kedy je to akurát a nepresiahne limitu znesiteľnosti si vybuduješ postupne. Možno v úplne inej práci.
Ja by som si predajom produktov nezarobila ani na slanu vodu, su ludia čo predajom zarobia rekordy
Ty patriš asi k 1.pripadu.Každy ma silné stránky inde. Pokiaĺ na to nemáš, zistíš to veĺmi rychlo.Kamaratka sa tam hrabala za okiienko ,aj ju zobrali ( potom zistila, že nič nechce ponúkať) akurat ju vymákla kontrola, čo chodi inkognito na pobočky a nič im neponúkala aj si našla inu prácu a dala výpoveď
rodina ma zrejme predstavu, ze v banke je to ako volakedy, ale praca na pobocke je uz len o predaji produktov, nie je to vhodne pre kazdeho, preto je tam aj vysoka fluktuacia, lebo ten tlak je velky, kazdy den budes ma stres
Mne raz volali z banky na stretnutie a ked som tam došla nikto o ničom nevedel
Normalne rodicom povedz ze do banky ta nevzali a snaz sa ziskat tu administrativu... neviem v com ako je horsia do CV ako praca v banke ..
Vysoku skolu si nechces urobiť?
No nechcem aby to vyznelo arogantne a demotivujuco,ale nemyslim ze ta vezmu do banky z gympla, najma ak nemas aspon nejaku prax. Bola som na pohovoroch v minulosti 2x,som vystudovany bankar,pytali sa na milion veci ohladom kariet,uctov,vkladov a neber to v zlom ale nemas o tom ani ponatie. Teda ak si sa nevzdelavala sama pred konkurzom,si myslim,ze toto nedas. Tak hlavne klud a nastuduj si nieco o banke to este stihas,clen skupiny,ako, preco,vznik,vizia atd. Drzim palce
Držím palce
Autorka, mam to presne tak isto s bankami. Rozpravaju inym jazykom. Vzdy ked tam idem (hypoteka, uver) tak sa ich do nemoty pytam aby mi veci vysvetlili polopatisticky, lebo mne tie financne vyrazy nejdu do hlavy. Celkove praca s peniazmi mi absolutne nesedi... ani zakladne pocitanie nedokazem ked dam pred cisla € alebo $.
Pracu nemusis milovat ale nesmies ju nenavidiet. Kasli na rodinu... ta banka vobec neznie lakavo. Podla mna je to 95% otravovanie ludi a nutenie ich do niecoho co nechcu.
Daj vediet ako to vsetko dopadlo.
Ako si naloniec dopadla?

Je to úplne normálne v prvej práci 🙂 jasne že hneď nebudeš všetko vedieť ale trosku mi príde odveci sa hlásiť do práce o ktorej nevieš nič a nemáš ani vzdelanie v tom odbore. A hlavne ak je to prvá práca. Ja by som šla do niečoho jednoduchšieho. Ale to je tvoja osobná vec