icon

Pohovor - recepčná do hotela

lylkatomaskova
24. aug 2016

Ahojte všetci.Zajtra ma čaká pohovor, na pozícii recepčnej do 4hviezdičkového hotela.Som po materskej, tak to bude fuška🙂Prosím o každú dobrú radu,čomu sa vyvarovať ,načo si dať pozor skrátka všetko okolo takého pohovoru.Každá rada mi pomože...Budem Vám nesmierne vďačná žienky!

koralinka
25. aug 2016

@lylkatomaskova a čo sa tyka pohovoru v jazyku - ja som tiež mala, klasicky musela som opísať čo - ake ukony som robila v predošlom zamestnani, na jednom pohovore sa ma opytali kde som bola min rok na dovolenke 😅 odkial som sa naučila jazyk, napr mna sa na dieťa nepýtali, prešli sme potom do SJ - aj im sa lepšie komunikuje v SJ 😉 pytali sa ma akurat prečo som odišla z predchádzajucej práci - chceli zistiť či budem pindať na zamestnavetela

takže si priprav pohovor v AJ aj o praci, aj o dovolenke 🙂

eeffka
25. aug 2016

@lylkatomaskova kde si doposial robila? s nasrdenym zakaznikom sa jedna ako s malovanym vajcom, ano naozaj, vypocujes a ukludnis: preverim, pokusim sa vybavit, zariadit a medzicasom 3x podakujem za informaciu. Zakaznik uz len tym ze prisiel a vyhulakal sa na teba musi mat pocit ze "riesil". Nasleduje faza ked je vykricany riesenia. Tie bud mas a navrhnes alebo sa spytas, ako by si predstavoval svoje riesenie, velakrat tu zakaznikovi dojde para. Treba si vediet kusnut do jazyka a aj ked by nemal pravdu nebit sa za tu svoju ale proste vstrebat 🙂 a ja nerobim na zakaznickom ale na ekonomickom a to som sa naucila tu.
Heh ale najlepsi bol jeden nas byvaly obchodnik, urobil hlupost, pucovala som ho jak sirotu a on mi nakoniec povedal ze mi dakuje za moje konstruktivne pripomienky, bude sa snazit chybam v buducnosti sa vyvarovat a poucit sa z nich 😀 .Zobral mi vietor z plachiet

xckaret
25. aug 2016

Absolvovala som niekoľko pohovorov na pozície administratívneho charakteru. Zatiaľ nič.

Dievčatá , ako sa správne reaguje, keď sa Vás opýtajú na výšku platu?

Za mňa priblblá otázka - Ako si predstavujete svojho šéfa?

A ešte - Ako zvládate stresové situácie?

Podeľte sa so svojimi skúsenosťami.

lylkatomaskova
autor
25. aug 2016

@piacere Rozumiem...viem si na tie otázky odpovedať len neviem či správne ptak ,aby to im vyhovovalo na pohovore

eeffka
25. aug 2016

@xckaret
keď sa Vás opýtajú na výšku platu? - ved suma v hrubom, kazdy musi vediet pod aku sumu nemoze ist

Ako si predstavujete svojho šéfa? - nezalezi ci muz ci zena, ma byt veducou autoritou, odborne zdatny a ludsky pristupny

Ako zvládate stresové situácie? - s prehladom, vyhodnotim situaciu najdem moznosti riesenia a vyriesim, hotovo

atenna
25. aug 2016

@xckaret najlepsie je vzdy ked odpovedas nie co si myslis, ale napr. ako to bolo v predoslom zamenstnani:

1. V mojej poslednej /terajasej praci som zarabala tolko a tolko (kludne si aj prihod, proste povedz sumu kt. chces zarobit)
2. S mojim byvalym sefom som si vyborne rozumela (povedz aj ked by to pravda nebola), navzajom sme sa doplnovali co viedlo k vybornej spolupraci. Velmi som ocenovala hlavne jeho schopnost komunikacie, pracovne nasadenie, motivaciu atd, atd

3. V predoslej praci som so stresom prichadzala denne do kontaktu. Najviac mi pomahalo hned zaciatkom dna si urcit priority, schopnosti delegovat a hlavne komunikovat. Tzn. pokial som nestihala nieco odovzdat ci uz zakaznikovi alebo nadriadenemu na dany termin, vcas som to odkomunikovala aby zbytocne nedochadzalo k nedorozumeniu.

andrea400
25. aug 2016

@eeffka ty si dobra ked uz z textu vies vicitat správanie nic v zlom 😀

deltaa
25. aug 2016

ja zase zo svojich skusenosti mozem iba poradit aby si sa moc nesnazila (radsej nech vyzeras obycajnejsie ako ta osoba, ktora robi ten pohovor) pretoze mozes putat az priliz a vacsina slovakov nema rada takychto prehnanych ludi radsej skromnych, viem o com hovorim tiez som nikdy nedostala pracu kde som prisla tip top prichystava a odpovedala ucebnicovo, moju terajsiu pracu som ziskala ze som ani nevedela nic o tej spolocnosti lebo ona len vznikla a nikde na nete o nej nebolo nic napisane iba to ze sa jedna o uctovnictvo a dosla som v lete v obycajnej modrej bluzke a ciernej sukni jednoduchej a v jednoduchych sandaloch a potom si ma este raz zavolali a povedali blizsie info aj druha uctovnicka sa so mnou pobavila a plat mi dali aky som pytala (kedze som bola pol roka bez roboty a uctovnicku som predtym nikdy nerobila vypytala som si skromnych 500 Eur v cistom) vzali ma aj pracovnu dobu mi dali akyu som pytala prakticky vsetko a po roku mi zdvihli plat a dostavam na konci roka odmeny, najlepsia robota ktoru som absolutne nedufala a ani som sa neusilovala nijako

elenita
25. aug 2016

@lylkatomaskova A kedy to máš presne ten pohovor? Dnes o koľkej? Aby sme Ti mohli držať palce 😅
Potom aj daj vedieť, ako si dopadla 😉
Za mňa - doteraz ma zobrali všade, kam som sa hlásila....
Nič extra nerieš, treba prísť upravená, ale tiež si myslím, že je šumafuk, či máš topánky na 3 cm alebo 12 cm podpätku (pokiaľ samozrejme v tých vysokých zvládaš kráčať 😀 ) a akú majú špičku...
Treba pôsobiť uvoľnene, byť milá, usmievať sa, radšej si premysli, kým niečo odpovieš, (a netreskni prvú hlúposť, čo Ti napadne, len aby si rýchlo reagovala 😅) a snaž sa hovoriť v primeranej hlasitosti a zrozumiteľne.....
Ver si a ak je to práca, ktorú máš dostať, dostaneš ju...
A ak nie, aspoň máš o jednu skúsenosť naviac a malo to tak byť 😉
Keď nejde o život.... 😉

katarik44
25. aug 2016

@lylkatomaskova Na fotkach vyzeras vyborne, sympaticky a zaroven zodpovedne. Prvy dojem robi vela, urcite to das, ver si🙂) Pripajam sa k tym co ti drzia palce;)

cannella
25. aug 2016

Takmer vsetko tu uz bolo spominane. Este by som doplnila, ze zamestnavatelia maju radi, ked sa ich na nieco spytas, vacsinou ti daju na to priestor na konci pohovoru, ak nie, tak povedz, ze mas zopar otazok, ze si si ich napr. napisala a rada by si im ich polozila. Otazky tipu: Kto bude moj priamy nadriadeny? Ake benefity mozem zakaznikovi ponuknut pri rieseni jeho problemu, aby bol spokojny? Ma hotel stalu klientelu? Je nieco specialne, preco sa sem hostia radi vracaju a co nie je zname zatial neubytovanym hostom? A pod.

eeffka
25. aug 2016

@andrea400 vieeeeeeeees ked niekto pise taktooooooooooooo :- ))))) tak to vela napovie o cloveku. by si sa cudovala kde vsade sa ludia lustruju.

chovancova27
25. aug 2016

@shmoulinka ako že materskú nepišeš, aj tak sa ťa spýtajú, prečo si už 3 roky doma, či? 🙂

eeffka
25. aug 2016

@chovancova27 no MD a RD si mozes dovolit zamlcat ak mas este povodny pracovny pomer, ja som napr podla CV zamestnana u jedneho zamestnavatela uz 16rokov. v tom mam aj 2deti , cize ak by som napr po RD chcela menit pracu tak by som uvadzala len ze prac pomer o firmy X od roku 2000 - doposial trva, oni nemaju ako vediet ze som toho casu bola na RD ale tak zasa si vedia zavolat kvoli referencii, to je uz na kazdeho svedomi a nervoch 🙂

lylkatomaskova
autor
25. aug 2016

@katarik44 Ďakujem veľmi pekne za kompliment potešila si ma 🙂

shmoulinka
25. aug 2016

@chovancova27 do zivotopisu si to nepisem,keďže som stale zamestnana takze povodny prac.pomer pretrvava.

lylkatomaskova
autor
26. aug 2016

Ahojte.Dakujem všetkým Vám ktoré mi nesmierne pomohli ! Pohovor dopadol všelijako 🙂Výsledok bol taký že ak si zdokonaliť angličtinu v marci môžem nastúpiť jedna vtedy ide na materskú ,ale teraz to nie je na to ,aby som nastúpila hneď.Bolo tam veľa báb aj test sme písali

stvura
Odpoveď bola odstránená
chovancova27
26. aug 2016

@shmoulinka v tom pripade t
mozes byt znevyhodnena, mozu si mysliet, ze na MD sa este len chystas a ani ta neoslovia. mozu si mysliet, ze ak ta prijmu im otehotnies a koniec filma.
@eeffka

shmoulinka
26. aug 2016

@stvura damy skúste prosim citat s porozumenim.pekny den

shmoulinka
26. aug 2016

@chovancova27 nesúhlasím ale uz nemam čas ani chuť to vyvetlovat.citat s porozumením prosim.koniec koncov každý si je svojho stastia strojcom.pekny den želám.

chovancova27
26. aug 2016

@shmoulinka jasnacka, len som Ta na to upozornila. mam to od svagrinej personalistky, pracuje stym denne.

piacere
26. aug 2016

@shmoulinka ale my citame s porozumenim, aj ta chapeme,co pises, ale... nie je len A, ale aj B... zatajenie MD nie je 100% vyhodou, ale moze ti to aj uskodit...

eeffka
26. aug 2016

@chovancova27 no ano je to take diskutabilne, ja som vsak uz vo veku kde sa rata s odrastenymi detmi, takze u mna otazky o MD a RD su uz nerelevantne ( teda dufam 😀 )

shmoulinka
26. aug 2016

@chovancova27 ďakujem za rady s headhuntermi mam veľké skúsenosti a opakujem nikto ti nic nekaze zatajovat ani klamat.pekny deň

shmoulinka
26. aug 2016

@piacere pri citani s porozumenim ste iste sa dozvedeli,ze som nehovorila o klamani ci zatajovani,ale o oznameni v pravy cas 🙂 teda az na pohovore idealne,kde možno zistia ze aj matka s 2 deťmi je vhodnejsi kandidát ako xy ďalších...vsetko vsak zavisi od profilu a ako sa clovek preda.pekný slnecny den zelam.

stvura
Odpoveď bola odstránená
piacere
26. aug 2016

@shmoulinka ale áno, ja skutočne čítam s porozumením, skôr mám pocit, že ty nechceš čítať s tým porozumením.... píšem o tom, čím ti oponovala "chovancova", že neuvedenie MD môže byť aj dôvodom nepozvania na pohovor, keďže si budú myslieť, že 30-ročná ženská snáď už bude chcieť deti napr. ..... preto píšem, že ak má niečo "A", tak má určite aj "B".... to je všetko.... tak sa netvárme, že neuvedenie MD do životopisu je 100% výhodou, pretože to má aj svoje nevýhody.... aj tebe pekný deň a viac zhovievavosti voči inému názoru...

mon84
26. aug 2016

nezvyknem sa velmi zapajat, ale plne suhlasim so @shmoulinka. Ja som si do CV MD+RD nedala. Pri prvom pohovore s personálnou agentúrou na konkretnu poziciu som to oznamila po tom, co sme presli vsetky moje pracovne skusenosti. Personalistka sa ma pytala na detaily, co ak deti budu chore atd. Vysvetlila som jej, ze mam svokrovcov na dochodku, ktori sa o deti vedia postarat. Preberali sme tuto temu celkom detailne, vyzerala byt spokojna s mojimi odpovedami. Poznacila si to do CV a takto "spoznamkovany" ho preposlala ich klientovi, potencionálnemu zamestnavatelovi. No a co sa stalo? Ani len na pohovor ma nezavolali a to som do bodky splnala ich poziadavky.
Druhy pohovor - tiez personalna agentura - s rozdielom, ze som MD+RD zamlcala. Cez agenturu som presla a za 3 dni som isla na pohovor priamo do firmy. Tam som hovorila o svojich pracovnych skúsenostiach a uplne na konci casti pohovoru "o mne" som im povedala o detoch a tiez co ak budu chore. Dalej bola jazykova a prakticka cast pohovoru. Dalsi den psychotesty a do tyzdna od pohovoru s agentúrou mi oznamili, ze ma beru.
Teda, po RD som bola na 2 pohovoroch - na prvom som akoby do CV napisala RD a ani ma nezavolali na pohovor. Na druhom som do CV nepriznala RD a vsetky okolnosti som vysvetlila face-to-face a zobrali ma 🙂

koralinka
26. aug 2016

@piacere
@stvura
@shmoulinka baby bola som na 3 pohovoroch po materskej, po všetkých troch ma vzali do práce a ani na jednom sa ma nepytali na matersku, je síce pravda, že som tam mala ,,fugu,, iba 1 rok, lebo dcéru som mala 2 roky počas VS a vlastne som bola len rok doma, ale žiadna zmienka o dieťati materskej či planujem dalšie deti a pod.

ja som si sama začala že nemôžem robiť nadčasy do aleluji lebo mam dieťa -a vôbec neriešili dalšie otázky typu čo ked ochorie

ja odporučam tiež ako píše piacere - do životopisu nepísať, iba uviesť prac. pomer trva do dnes - čo je vlastne pravda a ked sa opyta na dieťa - povedať pravdu, lebo ked zamlčite a potom budete musieť ostat doma bude zle, ale verte, že ke sa zapáčite potencionálnemu zamestnavatelovi a bude spokojný s vami, vezme vas aj s dieťaťom lebo dobre vie že 90 % žien má alebo v blízkej buducnosti bude mať dieťa 🙂