Poraďte prácu na doma popri materskej

kyty88
24. apr 2021

Ahoj... Baby náhodou neviete poradiť nejakú prácu na doma... Po pri MD.... Okrem viplnania dotazníkou... To je len zbytočne stratení čas....

malinoismum
24. apr 2021

@kyty88 nedá mi... ale tvoj cit pre vybrané slová a ou/ov🙈
K tvojej otazke - skús porozmýšlať že čo vies urobiť a ostatní to nevedia (kuk stránku jaspravim.sk)
držím palce

ofzuza
25. apr 2021

Kazdu chvilu je tu tato tema. Co vies?

ivkazba
25. apr 2021

V tejto sekcii je na túto tému toľko príspevkov že až. Stačí si dať námahu a prečítať si ich. Môžeš robiť nejaký handmade viď link v príspevku vyššie. Alebo sa odraziť od toho čo si robila predtým a čo vieš. Účtovníctvo, programovanie, tvorba a správa webstránok, online doučovanie, učenie cudzích jazykov online, preklady z cudzích jazykov, atď. Je toho dosť čo sa dá robiť z domu. Ak nič takéto nevieš, tak ešte môžeš piecť, niekomu strážiť detičky, žehliť a pod. Alebo z tvojho zamestnania na krátky úväzok robiť z domu, ak sa dá.

ofzuza
25. apr 2021

@ivkazba mas tuto odpoved ulozenu alebo ta to bavi vzdy vypisovat? 😂 (v dobrom myslene)

ivkazba
25. apr 2021

@ofzuza 😂😂😂 baví ma to v tomto prípade vždy napísať. 😉 Resp zaráža ma, že si ľudia myslia, že ak sami nevedia čo by mohli robiť, že niekto cudzí im poradí.

malinoismum
25. apr 2021

@ivkazba skôr si myslím, že čakajú priamo už super ponuku s 2000€ Netto/ mes ... btw by som sa riadne čudovala, ak by sa po tomto gramatickom prejave dala na doučovanie 🙂 ale na Slovensku je možné všetko...

ivkazba
25. apr 2021

@malinoismum ako ja chápem, že RP nie je vysoký. Ale jednak nikto nenúti žiadnu ženu byť doma 3 roky. A jednak nechápem, čo si ozaj niektoré ženy myslia. Nechcú či nevedia nič vyrábať, nevedia piecť, nechcú robiť mlm. Prax a skúsenosti nič moc a čakajú že tu dostanú mega rady ako bez kvalifikácie robiť niečo kvalifikované.

sasitimi17
25. apr 2021

@ivkazba Ale aj tie jasle alebo opatrovateľka niečo stoja (a je to dosť €)
Mne by sa to napríklad neoplatilo ísť zarobiť 500-600€ v čistom keď toľko stojí len nájom napríklad a stravu treba tiež zaplatiť aj iné výdavky, to sa proste nedá z jedného platu.. a čo sa týka vyrábania blbosti čoho je už plny internet tak z toho by si asi tiež veľmi neprivyrobila. A teda neviem či ma partnera, musela by bližšie popísať svoju situáciu

Autorke: ja som si svoje podnikanie svoj biznis vybudovala z domu, ale obetovala som svoj spánok keďže cez deň som sa venovala dcére a v noci som musela pracovať na tom. Revala som nad tým, pila som kávu za kávou, stalo ma to kopu nervov, Ale vyplatilo sa mi to a teraz zarábam z domu takmer pasívne. No plánujem sa pustiť do ďalšieho podnikania, samozrejme všetko postupne.
Tu je ale jeden problém potrebuješ nejaký vstupný kapitál, bez toho to nedáš.

ivkazba
25. apr 2021

@sasitimi17 ale určite, máš v mnohom pravdu. A ja nikde nepíšem, že je to inak. Handmade či pečenie je z môjho pohľadu hobby, ak niečo z toho človek zarobí, tak fajn. MLM je super biznis, ak je človek úplne na vrchole pyramídy, inak je to tiež len na kávu a aj na to sa musia ľudia namakať. Ty sama píšeš, že podnikáš. Ja tiež. Podnikáš v niečom, k čomu si sa dostala na základe toho, že si sa pýtala na koňovi? Lebo na toto som narážala. Buď človek vyťaží z toho, čo robil na TPP, alebo vyťaží z toho, čo vie a na čo má dostatočné kompetencie. A keďže dotyčnú nepoznáme a ani v otázke nič o sebe nenaznačila, tak jej nikto z nás nijak konkrétne nepomôže. Zbytočne jej ty povieš, v čom podnikáš, keď na to nemá vstupný kapitál a tvoje skúsenosti. Zbytočne jej ja poviem, čo robím ja, keď nemá dlhoročné manažérske skúsenosti z korporátu, zbytočne jej tu X ďalších žien povie, čo oni robia, ak ona ich znalosti nemá. O tom som primárne písala.

sasitimi17
25. apr 2021

@ivkazba áno, ja som konkrétne narážala na to že nikto jej nekáže byt tri roky doma pretože jasle sú cenovo na tom tak že sa jej ani neoplatí ísť do roboty za minimálnu mzdu.
To by musela naozaj zarobiť omnoho viac a nechcem škatuľkovať ale podľa tej gramatiky súdim že asi nemá vedomosti na nejakú dobre platenú prácu (áno viem hnusne napísané, ale žiaľ tak to na mna pôsobí)

diana999
25. apr 2021

Ja som na rd, a vyrábam a predávam kozmetiku

ivkazba
26. apr 2021

@sasitimi17 vôbec to nie je hnusne napísané. Toľko chýb v jednej vete hovorí za veľa, to sa nedá ani vyhovoriť, že to mobil prepísal, alebo že písala rýchlo.