icon

Poraďte prácu na home office

lorrainet
Včera o 12:42

Ahojte, skúsim aj tu. Náhodou neviete o nejakej práci na HO? Prípadne raz do týždňa na prevádzke a zvyšok HO. Skúsenosti mám z oblasti administratívy a HR ako personálny konzultant, naborár. Vysokú školu nemám, iba maturitu. Anglický jazyk na komunikatívnej úrovni, španielčina úplný začiatočník. Mám 27 rokov. V oblasti HR som pracovala 3 roky, prevažne na IT pozície , recepciu a manažérske pozície. HO kvôli 13 mesačnému synovi, na ktorého som sama. Partner ani babičky neprítomné. MS Office samozrejme ovládam veľmi pokročilo a aj prácu s PC.

Strana
z2
melanta
Včera o 14:55
@a0

@lorrainet pozri LinkedIn, oslov HR agentúry napriamo (aj keď nemajú inzerát), ale tvoje skúsenosti nie sú teda žiadne terno.

@melanta čo ty k tomu? Ty máš skúseností kopec.

@a0 ďakujem za označenie. Úprimne, ťažko sa mi vyjadruje v takýchto diskusiách. Väčšinou totiž ide o ľudí s nízkou kvalifikáciou, ktorí na trhu nemajú čo ponúknuť resp. nemajú čo ponúknuť v porovnaní s množstvom čerstvých SŠ absolventov. Človek, ktorý ako receuiter hľadal a vyberal manažérov, by takýto diskusiu nemal vôbec zakladať, mal by byť aktívny na Linkedine, s množstvom kontaktov a aktivít.

lorrainet
autor
Včera o 14:56
@anonym_76280c

@lorrainet Aj ked budem Kapitan Ocivid - kde je otec dietata v tom celom?

@anonym_76280c niekde v prahe. Nie je ani na RL. Utiekol dva dni pred pôrodom s tým, že mi zanechal len dlhy a vybielil nasporené peniaze. Aktuálne už má len niekoľko tisícové exekúcie. A áno, poznali sme sa dlho, žili sme spolu 5 rokov. Má dieťa z predošlého vzťahu o ktoré sa normálne stará a bývalej platí.

melanta
Včera o 14:58
@martinkatinka

@melanta ty mas este trpezlivost na vysvetlovanie. Ja som kriticka a sama viem, ze JA by som na full home office pracovat nemohla. Nemam na to predpoklady. Ak by som mala, nepytam sa a sama si nieco najdem.

@martinkatinka mám nemám. Mne je asi ľúto žien, keď vidím, ako mimo reality sú a rada by som im pomohla navnímať reálny pracovný trh. Len väčšina to nechce. Väčšina čaká iné odpovede a nechce vyjsť z komfortnej zóny, pretože to je niekedy sakra ťažké.

mondolina
Včera o 14:59
@lorrainet

@anonym_76280c niekde v prahe. Nie je ani na RL. Utiekol dva dni pred pôrodom s tým, že mi zanechal len dlhy a vybielil nasporené peniaze. Aktuálne už má len niekoľko tisícové exekúcie. A áno, poznali sme sa dlho, žili sme spolu 5 rokov. Má dieťa z predošlého vzťahu o ktoré sa normálne stará a bývalej platí.

@lorrainet
prečo si neriešila priznanie otcovstva pred pôrodom?

lorrainet
autor
Včera o 15:01
@lienka.7

@lorrainet nechcem rýpať, ale nehovor mi, ze si uplna sirota a nemáš nikoho ja tomto svete. Treba sa jednoducho podľa toho zariadiť. Pokial nezvládas platit nakom, tak ísť byvat na čas rodičom, zatat sa a vydržať. A ta otázka, kto bude s dieťaťom, je uplne legitimna. Ruku na srdce, zamestnala by si samu seba na mieste tvojho zamestnávateľa. Asi nie.

@lienka.7 mamu nemám, otec ma dvojičky dvojročné , u nich miesto nie je. Doslova povedal že som si mala spraviť deti až po 50tke ako on a nie takto skoro. Otec dieťaťa rodinu má, sestra v krízovom centre v dvoma deťmi , mama odišla do zahraničia a nechala ho u babky od jeho 6 rokov, otec mŕtvy. Takže nie

anonym_9778c3
Včera o 15:04
@lorrainet

@anonym_9778c3 a ako riešia takúto situáciu iné matky? To naozaj má každá k dispozícii rodinu a mužov , ktorí ich živia ? Som naozaj jediná , ktorá nemá nikoho a nechce skončiť v krízovom centre ?

@lorrainet ale toto (tvoje problemy) zamestnavatela netrapia... to nie je charita...

anonym_1d2495
Včera o 15:09
martinkatinka
Včera o 15:12
@lorrainet

@lienka.7 mamu nemám, otec ma dvojičky dvojročné , u nich miesto nie je. Doslova povedal že som si mala spraviť deti až po 50tke ako on a nie takto skoro. Otec dieťaťa rodinu má, sestra v krízovom centre v dvoma deťmi , mama odišla do zahraničia a nechala ho u babky od jeho 6 rokov, otec mŕtvy. Takže nie

@lorrainet a co si tymto chcela dosiahnut?

anonym_27c389
Včera o 15:14
@brontofuz

@martinmmartin mi chcete povedat ze robite 8h v kuse na HO bez prestavky?

@brontofuz bez prestávky nie, mám obed pravdaže. Ale mimo neho musím byť stále k dispozícii na Pc ak aj mám svoju "dennu" prácu hotovú, plus sa snažím sa nájsť vždy ďalšie niečo na robenie.

anonym_3d65e8
Včera o 15:15

Ale aj tak klobuk dole,ze to ako tak zvladate.Je to hrozne,ako zena dokaze naletiet a takto potom dopadne.
Nuz ja pracujem od roka maleho,ale preto lebo som chcela byt medzi dospelymi,a nie,ze musim.Striedali sme sa s muzom,ja na nocnej muz sa staral o grcajuceho,choreho syna a o 4 rano vstaval zase do prace on.
Ja ti drzim palce,nech co si rychlo najdes,nech sa Vam zije uz konecne lepsie.
A vsetkym samozivitelkam,klobuk dole.

anonym_1d2495
Včera o 15:19
@lorrainet

@lorrainet V Tvojej situácii by si mala zvážiť tiež krízové centrum, aspoň kým dieťa podrastie tak, aby mohlo do škôlky. A ty si nájdeš normálnu roboty a prestaneš snívať o nereálnych homeofficeoch. Máš oveľa vážnejšie problémy ako tu prezentuješ. Nemáš bývanie, nemáš poriadne vzdelanie, decko máš s nejakým pofidérnym oplodňovačom, rodina sa ti otočila chrbtom, nemáš vlastne žiadne zázemie. V tejto situácii ti prácu nikto nedá len kvôli tomu, že si slobodná matka aj keď tu budeš zakladať témy každý týždeň.

lucik194
Včera o 15:20

momentálne po prečítaní celej diakusie, Ti viem povedat len jedno.

Mas nerealne poziadavky na trhu prace a v podstate ziadnu specificku odbornost. na 4 dni HO a jeden den v kancelarii na poziciu sa nedostaneš len tak.

vacsina administrativy sa teraz presunula do office, nech robis co robis. proste tam musis byt,
my mame v praci 2 dni HO tyzdenne a nie je to narokovatelne..... takze ked Ta potrebuje sefino v kancelarii 5 dni v týždni, musis tam byt. našťastie toto sa este nestalo

normalny pomer je teraz 2:3 alebo 3:2. prve mesiace tam musis chodiť stale. vacsina firiem posledny rok obmedzuje HO, skracuje ich, presne kvoli zamestnancom , ktori nerobili co mali.....

za mna, byvas v Ba, tych ponuk je tu dost, ale urcite nie s nastavenim 4:1. to zabudni .....

detto hladala by som lacnejsie ubytko, lebo to, co platis, je pre teba nad limit.

moju pracu by som s 13 mes dietatom robit nemohla, a to boli deti pohodaci

lorrainet
autor
Včera o 15:22
@anonym_9778c3

@lorrainet ale toto (tvoje problemy) zamestnavatela netrapia... to nie je charita...

@anonym_9778c3 ak by som chcela charitu idem do toho krízáku

nyusika
Včera o 15:30
@anonym_4334a9

@anonym_2f6cb5 ak nemusi spolupracovat s kolegami alebo byt k dispozicii klientom, tak sa da 2 hodiny pracovat cez obed a 6 hodin v noci.

@anonym_4334a9 tak ale to nebude robiť náborárku, áno v HR

anonym_22dffd
Včera o 15:31

Nic v zlom, ale HO naozaj nie je o tom, ze som doma s dietatom a raz za hodinu tuknem do klavesnice...

a0
Včera o 15:33
@melanta

@a0 ďakujem za označenie. Úprimne, ťažko sa mi vyjadruje v takýchto diskusiách. Väčšinou totiž ide o ľudí s nízkou kvalifikáciou, ktorí na trhu nemajú čo ponúknuť resp. nemajú čo ponúknuť v porovnaní s množstvom čerstvých SŠ absolventov. Človek, ktorý ako receuiter hľadal a vyberal manažérov, by takýto diskusiu nemal vôbec zakladať, mal by byť aktívny na Linkedine, s množstvom kontaktov a aktivít.

@melanta vieš čo, mne to príde že MS a hovorovu angličtinu zvládne aj 8-9.ročník ZŠ. Ale viem, že si HR, preto som ťa označila, lebo keď už nič, tak aspoň tieto osoby budú vedieť kam smerovať svoj profesijný život.

bomba36
Včera o 15:51
@lorrainet

@lorrainet https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/pracovne-moznosti-pre-slobodne-matky-po-materskej/
Keď si chceš vymýšľať skús sa držať jednej verzie. Tu píšeš že žiješ u mamy a musíš ísť odtiaľ preč. Teraz už ju zrazu nemáš. A robila si recepčnú, to nie je práca na HR.

petamich
Včera o 15:52

Uprimne mas nerealne ocakavania a predstavy, asi nema zmysel opakovat, co tu uz zaznelo ale predsa, pracujem v oblasti nazvime to IT, vela kolegov robi vacsinu casu z domu ALE su to v zasade specializovani pracovnici, ktori nepotrebuju extenzivne a caste interakcie s klientom, kolegom, timom. Akonahle si HR, back office, PM, account manager a cokolvek ine tohto typu, tak musis byt k dispozicii v tradicnom pracovnom case, na co mi je asistentka alebo recepcna, co robi v noci 🤷‍♀️ a zaroven musis byt dostupna na stretnutia, telefonaty.

Ja mam jedno dieta, ma styri roky a v okamihu ako zacnem telefonovat doma si zacne vyzadovat pozornost a skoncila som, uz som pochopila, ze s nim sa to skratka neda a beriem si dovolenku alebo odrobim vecer. Praca vecer/v noci je ale skor vynimka ako pravidlo. Kedze ja pracujem s kolegami a klientami, vacsinu dna mam stretnutia a je nerealne pracovat mimo tradicnych pracovnych hodin, tak 9-16 proste musim byt k dispozicii a ostatne si ako tak viem manazovat. Moj muz je kolega, ma inu rolu a flexibilneho ma tak 80% pracovneho casu, pokojne by mohol robit po nociach. On je ale rola, ktora realne projekty dodava a je v skupine, nepotrebuje take caste interakcie.

A najviac ma udivuje, ze v 99% diskusii, ktore tu na temu HO su, si ludia myslia, ze HO = nic nerobim a obcas tuknem do klavesnice, nech v Teamse som zelena 😬 nie ludia takto to naozaj nefunguje a ak funguje, je to vynimka, kde si asi nejaky manazer nerobi svoju robotu dobre, ak takychto ludi zamestnava alebo je to clovek strateny v korporate (o com pochybujem, lebo je silny tlak na fyzicku pritomnost v kancelarii) alebo ma vela penazi na zdroje, ak ma takychto neefektivnych ludi. To nic nerobim fungovalo v minulosti, ked mal clovek 1 den home office za mesiac ale nie teraz.

nyusika
Včera o 15:57
@petamich

Uprimne mas nerealne ocakavania a predstavy, asi nema zmysel opakovat, co tu uz zaznelo ale predsa, pracujem v oblasti nazvime to IT, vela kolegov robi vacsinu casu z domu ALE su to v zasade specializovani pracovnici, ktori nepotrebuju extenzivne a caste interakcie s klientom, kolegom, timom. Akonahle si HR, back office, PM, account manager a cokolvek ine tohto typu, tak musis byt k dispozicii v tradicnom pracovnom case, na co mi je asistentka alebo recepcna, co robi v noci 🤷‍♀️ a zaroven musis byt dostupna na stretnutia, telefonaty.

Ja mam jedno dieta, ma styri roky a v okamihu ako zacnem telefonovat doma si zacne vyzadovat pozornost a skoncila som, uz som pochopila, ze s nim sa to skratka neda a beriem si dovolenku alebo odrobim vecer. Praca vecer/v noci je ale skor vynimka ako pravidlo. Kedze ja pracujem s kolegami a klientami, vacsinu dna mam stretnutia a je nerealne pracovat mimo tradicnych pracovnych hodin, tak 9-16 proste musim byt k dispozicii a ostatne si ako tak viem manazovat. Moj muz je kolega, ma inu rolu a flexibilneho ma tak 80% pracovneho casu, pokojne by mohol robit po nociach. On je ale rola, ktora realne projekty dodava a je v skupine, nepotrebuje take caste interakcie.

A najviac ma udivuje, ze v 99% diskusii, ktore tu na temu HO su, si ludia myslia, ze HO = nic nerobim a obcas tuknem do klavesnice, nech v Teamse som zelena 😬 nie ludia takto to naozaj nefunguje a ak funguje, je to vynimka, kde si asi nejaky manazer nerobi svoju robotu dobre, ak takychto ludi zamestnava alebo je to clovek strateny v korporate (o com pochybujem, lebo je silny tlak na fyzicku pritomnost v kancelarii) alebo ma vela penazi na zdroje, ak ma takychto neefektivnych ludi. To nic nerobim fungovalo v minulosti, ked mal clovek 1 den home office za mesiac ale nie teraz.

@petamich ja ako tak čítam, tak tradičná slovenská žena si HO predstavuje tak, že ráno sa pripojí, potom postaví polievku, vybehne na menší nákup (s dieťaťom), cestou z obchodu sa zastaví na ihrisku.
Príde domov, skontroluje maily, naobedujú sa, uloží dieťa spať. Hodinku-dve sa venuje práci...a potom opäť dieťaťu...veď práca z domu

anonym_0c96db
Včera o 15:57
@lorrainet

@anonym_9778c3 a ako riešia takúto situáciu iné matky? To naozaj má každá k dispozícii rodinu a mužov , ktorí ich živia ? Som naozaj jediná , ktorá nemá nikoho a nechce skončiť v krízovom centre ?

@lorrainet A co tak si najst k dietatu opatrovatelku, napr. akcnu starsiu pani na dochodku, ktora sa ti o dieta postara, aj ked bude chore, aby si toľko nebola doma?
Na Profesii som si vsimla, ze boli aj pozicie full homoffice, ale tam by si musela byt k dispozicii celych 8 hodin.
U nas kto potrebuje kvoli chorym detom ci sebe, tak sa da byt na homoffice aj viac ako 1-2 dni v tyzdni, pokojne aj cely tyzden ci dva.

petamich
Včera o 15:59
@nyusika

@petamich ja ako tak čítam, tak tradičná slovenská žena si HO predstavuje tak, že ráno sa pripojí, potom postaví polievku, vybehne na menší nákup (s dieťaťom), cestou z obchodu sa zastaví na ihrisku.
Príde domov, skontroluje maily, naobedujú sa, uloží dieťa spať. Hodinku-dve sa venuje práci...a potom opäť dieťaťu...veď práca z domu

@nyusika presne 😂 si to dokonale opisala a takto to ma byt kazdy den a idealne za 2500€ netto

anonym_99d808
Včera o 16:03

@lorrainet Prepáč, ale ak si naozaj robila na HR, tak potom by si mala mať reálnu predstavu o tom ako HO funguje (+ mi príde zvláštne, že niekto z tvojej brandže hľadá prácu zrovna cez modrého koníka…).

Máme podobne staré dieťa, ja sa tiež plánuje vrátiť do prace na 100% HO, ale iba na 10 hodín týždenne a už teraz mám trocha obavy ako to popri malom zvládnem. A to sa vraciam na povodne miesto, kde presne viem ako veci fungujú a kde mám extrémne tolerantných kolegov a manažérsku pozíciu. Fakt si neviem predstaviť hľadať si novú prácu a k tomu na Full time za tvojich podmienok. To možno tak pre nejakého freelancera, ktorý si čas organizuje sám a absolútne nie je odkázaný na spoluprácu s kolegami, ale pri pozíciách, ktoré si ty vymenovala, určite toto fungovať nebude.

eleanor2510
Včera o 17:36

Zeny, na tuto osobu je asi zbytocne reagovat. 13. 11. vysoku skolu mala, teraz ju uz nema. 17. 11. zila u mamy a nemala ziadny prijem, teraz mamu nema a pracovala popri RD. Nechapem, uz ked si vymyslas, aspon si pamataj, kam co pises

a0
Včera o 18:19
@eleanor2510

Zeny, na tuto osobu je asi zbytocne reagovat. 13. 11. vysoku skolu mala, teraz ju uz nema. 17. 11. zila u mamy a nemala ziadny prijem, teraz mamu nema a pracovala popri RD. Nechapem, uz ked si vymyslas, aspon si pamataj, kam co pises

@eleanor2510 😂 skúša teraz srdcervúcejší príbeh

iwesska
Včera o 18:26

Preto dostavas taky plat,lebo zamestnavatel vie,ze s babom toho vela neporobis,nie su naivni.

anonym_73cefd
Včera o 19:54

@lorrainet no popravde, naložili ti tu riadne.
Podľa mňa, tento typ HO je nereálne pre teba mať. Tu aj keď si doma, si stále viazaná byť pri Pc a stále je niekto nad tebou kto ťa potrebuje. Aspoň tak som to pochopila, že to tak chodí v tých veľkých korporátoch.
Podľa mňa pre teba by bolo fajn mať živnosť kde si ozaj sám sebe pánom a si pánom svojho času. To znamená robiť vtedy keď sa ti dá. Nad touto cestou si neuvažovala? Ak pracuješ teraz riadne na zmluvu, dať výpoveď a ísť na UP, poberať podporu a zatiaľ sa zdokonaľovať v niečom čo by ti šlo. Neviem akú máš školu, vyučenie, prax, čo vieš, v čom si šikovná..ja by som sa uberala asi týmto smerom, je veľa.moznosti.. niečo vyrábať, predávať, piecť, služby typu upratovanie, straženie.. veď pozeraj čo teraz letí, za čo sú ľudia ochotní platit a co by v tvojom okolí bolo reálne ..

simca06022011
Včera o 20:10

pracovala som plnohodnotne pri dietati od narodenia... do jasiel isla dcera ale iba aby nemusela cakat, kym dorobim veci a aby bol doma vacsi pokoj a plnohodnotnejsi cas v 1,5r ale to aj tak bola takmer pol roka viac doma ako v jasliach.. cize rada dieta do jasiela a ty na full time do prace je trosku o nicom. Ty si porataj kolko vies zarobit riadne na full time a odrataj jasle, a ci vystaci rozdiel na fungovanie.
Ja sa divim trosku ze s tymto: "HR ako personálny konzultant, naborár." nevies co mas robit a ako sa zariadit, rozhodit siete.. a hlavne nevesat kazdemu na nos ze si doma a chces HO lebo mas doma batola a si nan sama. Dieta je aj pri full time joboch casto na tarchu a ked vyberaju zamestnancov premyslaju o tom, ci moze byt ten zamestnanec castejsie doma atd.
Aktualne ti nebudem radit zivnost... kym sa neskonsoliduje vsekto ale urcite ti odporucam sa rozhliadnut na profesii, linked atd o ake prace je zaujem, a v com sa zdokonalit, co chces v buducnosti robit a vymakat sa.A mozes orbit potom na zivnost pre xy firiem aj z druheho konca sveta a kazdemu to bude fuk co doma robis ak praca bude odovzdana.

hortenziaj
Včera o 20:29

Mám prácu na HO , som ale SZČO a môžem.sinto.robit kedy chcem a kolko.hodin chcem denne, a kde chcem. A veru je to s deťmi ťažké doma, takže ja prenajímam coworking a tam pracujem kým sú deti v škôlke a keď sú choré ,tak sa mimpodari tak po večeroch Max 3 hodinky urobiť. Ale mám vzdelanie a skúsenosti , a teda robím pre firmy veci na realizáciu stavieb. Popri prvom dieťati som robila 3-4 hodiny po večeroch a zarobila som si cca 900 eur.

tiika
Včera o 21:19
@lorrainet

@anonym_67e7e8 áno, kde by malo byť ? Už tak pracujem doslova od pôrodu. Ale žiaľ firma mi platí 3,40€ netto , z toho naozaj nevyžijeme

@lorrainet ak je to tak, môžeš byt rada i za to. Ja by som si napr. mohla zobrať HO, ak je dieťa choré, ale neberiem, pretože viem, že pri ňom nič nespravím (max.2 hod cez deň) a to ma 4 roky. Pre dieťa do 2 r. vôbec nie je vhodne pozerať tv, výnimočne max 20-30 min, lebo mu vážne škodíš a budes riesit dalsie problémy.
Najskor vyrieš jasle a lacnejšie bývanie. Potom si môžeš vybrať bežnú prácu či HO, možno kombináciu či v prípade choroby dietata,
Akú máš strednú školu? S ekonom.smerom a s AJ robia často z domu účtovníctvo, objednavky. Aj recruting sa da, ibaže telefonovať popri dieťati nejde.

Strana
z2