Poslanie motivačného listu, ak nie je požadovaný

5. feb 2024

Ahojte, aký máte názor (ideálne, ak sa vyjadria aj HR) na poslanie motivačného listu, pokiaľ nie je v inzeráte vyslovene požadovaný. Našla som pozíciu, ktorá je pre mňa veľmi zaujímavá a aj ja by som podľa mňa bola pre nich vhodná, ale ide o to, že to neviem v životopise zdôrazniť na 100 %. Pravdaže tam uvádzam svoje relevantné skúsenosti, ale cítim, že by som k tomu rada podala aj viac info a na to si viem predstaviť ten motivačný. Alebo je to vnímané ako práca pre nich navyše, zahlcovanie? Mám sa pokúsiť len stručne zhrnúť v sprievodnom maili? Ďakujem za názory. Zatiaľ som sa vždy doslova riadila tým, čo sa požadovalo v inzeráte, t.j., ak žiadali motivačný, tak som poslala, ak nie, tak som zostala len pri CV a sprievodnom.

egonsk
5. feb 2024

za poslanie nic nedas, mozno ti to zvysi sancu. Kto neskusi, nevie.

mclissa
5. feb 2024

Neviem ako ine spolocnosti, ale u nas maju vsetci uchadzaci rovnake moznosti. Cize ked nieco nepozadujeme a niekto to posle nezaujima nas to, naopak ked to pozadujeme vsetci to musia mat inak bude prihlaska zamietnuta.

autor
5. feb 2024

@mclissa Presne na toto som myslela, či to má význam a či to nie je vnímané skôr negatívne. Vôbec neviem.

anjelicek26
5. feb 2024

Vzdy je to vnimane pozitivne, aspon ja to tak vnimam, ked taky list dostanem.. zhrnutie schopnosti, kompetencii, cielov a cim chcem danu firmu posunut dopredu mi da dobry prehlad a aj o tom, ako sa dany zamestnanec vyjadruje... keby to brali ako "zahlcovanie", tak si to proste neprecitaju...

pribinak
5. feb 2024

Ak ho vyslovene nepýtajú, tak by som neposielala.
Napr ja nepytam motivačne listy, mna zaujíma osobný pohovor s budúcim kolegom.
Motivačný list je pre mna len take bla bla, veľa fráz a opakujúcich sa formuliek.
Polovica veci skopirovana z internetu

Ja preferujem dlhší pohovor. Popýtam sa čo potrebujem, čo má zaujíma
Za mna je alfa a omega kvalitne ale naozaj kvalitne napísaný životopis

mclissa
5. feb 2024

Negativne to urcite neberieme, ale neberieme to do uvahy. Cize z tvojej strany by to bola strata casu a ziadne plus pretoze raz mame stanovene kriteria podla coho vyberame candidatov na interview a drzime sa toho. Naopak v inej praci ked som si vyberala ludi do svojho team tak som to brala ako plus a rada som si list precitala. Lepsie ako odflaknute CV stiahnute z internetu a len pozmenene udaje. Osobne ked ho nepozaduju tak by som ho nepisala.

vroni
5. feb 2024

Momentálne mi chodí hodne životopisov s krátkym predstavením sa v úvode. Hovorím o trojriadkovom predstavení sa, nie o litaniach typu "ja som najlepší" Nakoľko je tento formát pomerne novy, býva tam často na tých troch riadkoch viac informácii ako v celom životopise a nie ošúchané formulky z netu. Samostatný motivačný list by som v takomto prípade nepísala.

petronelaproki
5. feb 2024

základ je kvalitný životopis, popis pracovných činností.... ja uznávam aj sprievodný list, v tele e-mailu, kde človek zhrnie na akú pozíciu reaguje, aké dokumenty zasiela, vyzdvihne svoje prednosti, prečo je vhodný... a nenápadne sa aj pozve na pohovor :D ( tak to robím aj ja)

autor
5. feb 2024

Ďakujem za názory, odpoviem takto hromadne. Vychádza mi z toho, že si ešte poriadne prezriem životopis, či sa dá vylepšiť a stavím na stručný a výstižný sprievodný list. S motivačným sa tým pádom nebudem zaoberať.
@petronelaproki inšpiruj ako sa nenápadne pozveš na pohovor :D ja dávam niečo v zmysle, že informácie rada doplním pri osobnom stretnutí.

petronelaproki
5. feb 2024

hej niečo také podobné ako píšeš ... 🙂

natalia1619
5. feb 2024

@petronelaproki
@mclissa
@vroni prosím vás čo si predstaviť pod kvalitným životopisom? Budem hľadať robotu o pár mesiacov tak nech viem na čo sa zamerať

petronelaproki
6. feb 2024

@natalia1619 na nete máš viacero formátov, ja používam europass, táto štruktúra sa mi pozdáva, a ja si nedávam foto ( nech ma niekto nehodnotí podľa výzoru, ale podľa skúseností)

katarinaforever
6. feb 2024

Ahoj určite nápiš, naši riaditelia si to pozerajú, hlavne keď porovnáme kandidátov alebo sa rozhodujeme - dobrý motovacny je super ale aj životopis je dôležitý - hlavne prehľadný.