Posťažovala som sa na kolegyňu a následne ju vyhodili
Ahojte, trochu sa vo mne miešajú pocity, mám problém s kolegyňou resp už bývalou, nerobí poriadne čo má, nedodržuje pracovný dobu, s ňou sa o tom komunikovať nedalo, vždy sa urazila a potom sa so mnou nerozprávala, ani len ohľadne práce nekomunikovala. Šla som teda za šéfom, že by bolo vhodné aby jej dohovoril, no a on miesto dohovoru včera doniesol výpoveď... Úprimne som zostala prekvapená, on si to odôvodnil tým, že je to príliš dôležitá a zodpovedná práca na to, aby tu mal flákača, čo je síce fakt, ale výpoveď som nečakala. Teraz sa kvôli tomu cítim ja blbo, hlodá vo mne taký tichý pocit, že som sa mohla ešte pokúsiť riešiť to s ňou, ale čo sa stalo sa už neodstane. ... Je na dieťa sama a teraz prišla o príjem, ale zas šéf hovorí, že o príjem prišla vlastnou nezodpovednosťou, lebo sa jej aj robili ústupky ( úprava pracovnej doby a pod. ) a aj tak to čím ďalej tým viac flákala.. ale neviem sa zbaviť pocitu, že som jej tú výpoveď zaistila ja aj keď som nebola jediná čo sa sťažovala..
@anonym_autor urobila si správnu vec. Málo kto má na to gule a väčšina len nadáva a nič pre to neurobí. To ako sa rozhodol šéf už nie je tvoj problém.
@anonym_autor mozno zo sef sledoval uz davnejsie a proste urobil co uznal za vhodne. Naozaj si nemas co vycitat, na tvoje upozornenia nedala, rozhondutia su na pleciach sefa = ak vie, ze upozornenia tvoje nestaci, vie, ze aj jeho bude mat kratky ucinok. A to viem zo sovjje prace, ak raz niekto nie je zodpovedny, narocny na seba a dojde to k tomu ze opakovane kolegom nevyjde v ustrety, nerobi co ma = dohovor nepomoze. Nikdy. Ta osoba to ma v povahe a prejde tyzden dva, bude s pracovnou moralkou zase brzdit kolektiv.
Aj vela sefom je luto niekoho prepustit, ale musi hladiet na ine veci ako to ze ma niekto rodinu, firmy/pracoviska zivia o vela viac ludi.

@martul lebo som už nevidela iné východisko. Kopili sa reklamácie od iných pracovníkov. My sme zodpovedné za prípravu určitých produktov, ktoré potrebujú iný kolegovia , ona často svoju časť práce neurobila, nepripravila čo mala a musela som to urobiť ráno po príchode ja . Mala dovolené chodiť neskôr s tým , že bude neskôr aj končiť , realita bola taká, že neskôr prišla , ale odišla často krát skôr ako ja. Ja som tu potom musela sedieť dlhšie . Niečo pokazila a musela som to riešiť ja lebo ona len mrdla plecom , že ju to nezaujíma, nemôže za to nech si to riešia iný... Minulý týždeň má to tak naštartovalo, pokazila stroj nesprávnou manipuláciou, mala čakať na servis a ona odišla ešte pred koncom mojej pracovnej doby domov. Tak som tam musela zostať ja. V podstate som tam bola do konca jej pracovnej doby, dve hodiny nadčas zbytočne... Na základe čoho ju vyhodil neviem, ale prišlo to na druhý deň po mojej sťažnosti . ..
@tiika ďakujem za radu, viem, že sa s tým musím sama nejako stotožniť, len sa mi zatiaľ nedarí, hlodá to vo mne .
@anonym_autor Z ludskeho hladiska by to bolo luto aj mne. Ale si zober kolko si toho musela po nej riesit na ukor svojej rodiny,svojho zdravia. Vypovedou dostala prilezitost zamysliet sa nad sebou a zlepsit svoj vykon.