icon

Povinná práca & práca ktorá baví

20. nov 2022

Som pol roka bez práce, hoci som mohla nastúpiť na rovnakú pozíciu hneď deň po výpovedi..A môžem aj teraz.. Je to finančne veľmi “výhodná” práca.. Som z “najchudobnejšieho” regionu, kde sa za nadštardatnú mzdu považuje už o 200€ viac ako minimálna mzda.. Teoreticky pri námahe by som si vedela zarobiť aj 3-4 tis. €… S mojimi 15 ročnými skúsenosťami, asi žiadny problém.. Ale ja tú prácu nenávidím.. Je to tak nezmyselná práca.. Posledné 2 roky som chodila do firmy ráno s bolesťou brucha… Hľadám si niečo, čo bude časovo výhodné, hoci oveľa menej finančne ocenené.. Nemám problém s nijakou prácou.. Hlavne že po pracovnom čase budem môcť venovať čas aj činnosti, ktorá ma neskutočne baví..Lenže takú je tu ťažko zohnať.. A keď budem mať dostatok skúseností a praxe, môžem si z môjho hobby, urobiť živnosť.. Problém je len v rodine.. Každý okolo mi robí výčitky.. Máš deti, nepracuješ..Neprispievaš.. Možeš zarobiť, nechceš… Chcem.. Veľmi.. ale nie na úkor môjho zdravia.. Trpieť v práci len kôli peniazom.. Ja viem, že veľa ľudí by bolo vďačných aj za to.. Hlavne v dnešnej dobe.. A preto sa väčšinu dňa cítim ako úplný sebec 🥺 Som fakt sebec? 🙈

Strana
z3
katka700
20. nov 2022

Nedivím sa že si odtiaľ odišla a sebecká nie si ty ale okolie čo vidí len krásnu výplatu ale už nie to že si k dispozícii 24/7 zatiaľ čo oni majú kľud. Napísala si, že máš našetrene, bývanie bez hypo a ďalej sa vzdelávas. A ešte si stihla 3 deti. V porovnaní so mnou a xy mamkami z koňa si superžena. Po 15 rokoch si prvý krát na podpore. Môžes si to dovoliť tak si to uži. Držím palce aby sa ti podarilo rozbehnúť podnikanie v oblasti ktorá ťa baví.

autor
Autor odpoveď zmazal
fucino
20. nov 2022

V akom okrese si ak sa smiem spytat?

autor
Autor odpoveď zmazal
mpg
21. nov 2022

@katka700 Možno by bolo lepšie rozbehnúť podnikanie, ako napr. myslieť si, že budem robiť aj predavačku. Po toľkých rokoch v inej profesii, by to nebolo ľahké, lebo predavačka potrebuje mať iné znalosti a prax, oni tiež musia vedieť svoje a kým by do toho prišiel, tak to by nebolo jednoduché a ani žiadna perspektíva do budúcnosti.

domi235
21. nov 2022

Nie si len, sa citiš blbo, v praci a je to pre teba utrpenie. Určite si najdi to čo ťa bavi a pracuj v danej oblasti. 😊a ostatnym vysvetli že sa citis v praci ako na ihlach …

domi235
24. dec 2022

@all10 ahoj, ako si prisiel/la na to aku pracu chces robit? A vedel di ze ked to budes robit budes spokojny/ na

Strana
z3