Povinná práca & práca ktorá baví
Som pol roka bez práce, hoci som mohla nastúpiť na rovnakú pozíciu hneď deň po výpovedi..A môžem aj teraz.. Je to finančne veľmi “výhodná” práca.. Som z “najchudobnejšieho” regionu, kde sa za nadštardatnú mzdu považuje už o 200€ viac ako minimálna mzda.. Teoreticky pri námahe by som si vedela zarobiť aj 3-4 tis. €… S mojimi 15 ročnými skúsenosťami, asi žiadny problém.. Ale ja tú prácu nenávidím.. Je to tak nezmyselná práca.. Posledné 2 roky som chodila do firmy ráno s bolesťou brucha… Hľadám si niečo, čo bude časovo výhodné, hoci oveľa menej finančne ocenené.. Nemám problém s nijakou prácou.. Hlavne že po pracovnom čase budem môcť venovať čas aj činnosti, ktorá ma neskutočne baví..Lenže takú je tu ťažko zohnať.. A keď budem mať dostatok skúseností a praxe, môžem si z môjho hobby, urobiť živnosť.. Problém je len v rodine.. Každý okolo mi robí výčitky.. Máš deti, nepracuješ..Neprispievaš.. Možeš zarobiť, nechceš… Chcem.. Veľmi.. ale nie na úkor môjho zdravia.. Trpieť v práci len kôli peniazom.. Ja viem, že veľa ľudí by bolo vďačných aj za to.. Hlavne v dnešnej dobe.. A preto sa väčšinu dňa cítim ako úplný sebec 🥺 Som fakt sebec? 🙈
V akom okrese si ak sa smiem spytat?
@katka700 Možno by bolo lepšie rozbehnúť podnikanie, ako napr. myslieť si, že budem robiť aj predavačku. Po toľkých rokoch v inej profesii, by to nebolo ľahké, lebo predavačka potrebuje mať iné znalosti a prax, oni tiež musia vedieť svoje a kým by do toho prišiel, tak to by nebolo jednoduché a ani žiadna perspektíva do budúcnosti.
Nie si len, sa citiš blbo, v praci a je to pre teba utrpenie. Určite si najdi to čo ťa bavi a pracuj v danej oblasti. 😊a ostatnym vysvetli že sa citis v praci ako na ihlach …

Nedivím sa že si odtiaľ odišla a sebecká nie si ty ale okolie čo vidí len krásnu výplatu ale už nie to že si k dispozícii 24/7 zatiaľ čo oni majú kľud. Napísala si, že máš našetrene, bývanie bez hypo a ďalej sa vzdelávas. A ešte si stihla 3 deti. V porovnaní so mnou a xy mamkami z koňa si superžena. Po 15 rokoch si prvý krát na podpore. Môžes si to dovoliť tak si to uži. Držím palce aby sa ti podarilo rozbehnúť podnikanie v oblasti ktorá ťa baví.