icon

Povinná práca & práca ktorá baví

20. nov 2022

Som pol roka bez práce, hoci som mohla nastúpiť na rovnakú pozíciu hneď deň po výpovedi..A môžem aj teraz.. Je to finančne veľmi “výhodná” práca.. Som z “najchudobnejšieho” regionu, kde sa za nadštardatnú mzdu považuje už o 200€ viac ako minimálna mzda.. Teoreticky pri námahe by som si vedela zarobiť aj 3-4 tis. €… S mojimi 15 ročnými skúsenosťami, asi žiadny problém.. Ale ja tú prácu nenávidím.. Je to tak nezmyselná práca.. Posledné 2 roky som chodila do firmy ráno s bolesťou brucha… Hľadám si niečo, čo bude časovo výhodné, hoci oveľa menej finančne ocenené.. Nemám problém s nijakou prácou.. Hlavne že po pracovnom čase budem môcť venovať čas aj činnosti, ktorá ma neskutočne baví..Lenže takú je tu ťažko zohnať.. A keď budem mať dostatok skúseností a praxe, môžem si z môjho hobby, urobiť živnosť.. Problém je len v rodine.. Každý okolo mi robí výčitky.. Máš deti, nepracuješ..Neprispievaš.. Možeš zarobiť, nechceš… Chcem.. Veľmi.. ale nie na úkor môjho zdravia.. Trpieť v práci len kôli peniazom.. Ja viem, že veľa ľudí by bolo vďačných aj za to.. Hlavne v dnešnej dobe.. A preto sa väčšinu dňa cítim ako úplný sebec 🥺 Som fakt sebec? 🙈

viki_lv
20. nov 2022

Autorka, preto to takto píšem, že si dostala rozum, lebo uživiť rodinu sa dá aj s nižším príjmom a pritom neprísť o zdravie, pracovať "len" 8h, bez stresovania sa...

karolinakr
20. nov 2022

🤣 ze prostitutka..

tetasa
20. nov 2022

nechapem preco odpovedas otazkami ze o aku pracu sa jedna.Preco mame hadat ?To nevies rovno napisat o co ide?A podla mna ano ,si sebecka ,si myslis ze vsetky milujeme svoju pracu?Vela ludi chodi do prace lebo proste musi,pecene haluby z neba napadaju.Ja by som sa snazila hladat co ma bavi popri mojej prace,nenechala by som tak dobre platenu pracu. ak tak je vobec, aby som sa doma do stropa pozerala.

nevelyn
20. nov 2022

nie si sebec, ak si to mozete dovolit, pockaj alebo chod niekam, kde ta to bude viac naplnat. A vycitky okolia nechapem, vsak si za tie roky zarobila mnohokrat viac ine maminky, tak mas narok na pauzu. Pracujem na podobne ohodnotenej pozicii (IT) a spusta mojich kolegov, i chlapov, opusta dobre platene miesta za nieco, kde nejde o prachy, ale o vacsiu radost zo zivota a viac casu.

maranta_leuconeura
20. nov 2022

S takym platom si mohla 15 rokov robit a dalsich 5 byt doma z nasetreneho 🙂 ale predpokladam, ze vetdy si tak nerozmyslala a podla toho co pises, toho vela nasetreneho nemate.
Ak sa tam nechces vratit, tak sa tam nevracaj. Ale prepac, neverim, ze si nevies najst pracu. Zalozenie zivnosti je tiez otazka mozno tyzdna. Ak chces este oddychovat doma, je to uplne v poriadku, nemusis sa ale skryvat za to, ze ine ,,sa neda". Asi este neprisiel pre teba ten spravny cas.

autor
Autor odpoveď zmazal
mpg
20. nov 2022

A ak by si robila podobnú prácu aj po presťahovaní do zahraničia, tak to by asi nepomohlo zdrav.stavu. Zdrav.stav sa vekom zhoršuje, ale na to vplýva nie len práca.
Teraz by bolo ideálne nájsť si prácu, kde by sa dali využiť cudzie jazyky a bol by tam kratší prac.čas a bolo by asi treba hľadať aj mimo vášho mesta.

viki_lv
20. nov 2022

Mám pocit, že bez znamosti to nikde nejde... Potrebujes niekoho kto ťa odporučí niekomu, kto má voľnú pracovnú pozíciu. Takže sa vypláca kamarátiť sa, zhovárať sa, byť priateľská... Takto to chodí všade, kam sa pozriem okolo seba

autor
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
20. nov 2022

@viki_lv presne… Je to fakt deprimujúce..

spadnutaslivka
20. nov 2022

akurát som išla písať o tom šetrení - keď si toľko zarábala, mohla si ušetriť a teraz ti môže byť u prdele, ako dlho sedíš na riti, keď máš z čoho platiť účty.

viki_lv
20. nov 2022

Hmm, ja stále vravím, že človek nemôže mať všetko... Peniaze, lásku, zdravie, šťastie atď. Vždy si ale treba vážiť to, čo máme, lebo niekto iný nemá ani to

allyk1611
20. nov 2022

Tiez som pred materskou robila spediterku/dispecerku. Určite sa tam po skončení neplánujem vrátiť. Ani za tie paradne prachy, ktoré dávajú. Mne tie stresy ani strata svojho rodinneho života nestoja za to. Určite radšej na menej platenej pozicii, ale žiť si život v - aspon akej takej- pohode.
Nechcem sa pred dochodkom otočiť na môj život a povedať ze sa tocil len okolo môjho zamestnania..

autor
20. nov 2022

@mpg nieee urcite by som v zahraničí nerobila to čo tu 🙂 tam by to bolo omnoho lahšie…

marsmykkok
20. nov 2022

Ja sa čudujem, že do tejto témy prispievate, príde mi to, že len autorka sa chce uchlácholiť, že je ok sedieť doma na riti.
Ak fakt si v oblasti, kde ani predavačku alebo vo výrobe alebo čašníčku nemôžeš robiť bez známosti, tak to si tam byt kúpila z troch tvojich výplat kedysi. A v čom sú ostatné peniaze? Daj prachy dokopy a presťahujte sa niekde na zvyšných možno 75 percent územia Slovenska, kde práca je. Ved aj pre deti nie je dobré žiť ak je to fakt hladová dolina, kde nemajú riadne školy, krúžky a tak. Rovnako ak máš prachy môžeš začať podnikať, neverím že v dostupnosti autom nemáš nejaké väčšie krajské alebo okresné mesto, kde je nejaká kúpna sila a dalo by sa niečo vymyslieť.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
laurikagab
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
laurikagab
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
laurikagab
Autor odpoveď zmazal
h2
20. nov 2022

Autorka, z tvojich komentárov som pochopila, že výška tvojho zárobku sa odvíja od tvojej snahy a nasadenia. Čiže, mne z toho vychádza, že ak chceš menej stresu, menej nervov a za to si ochotná menej zarobiť, tak proste uber. Nerob do "roztrhania". Nerob za hranicu stresu. Zvoľni tempo.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal