icon

Povinný teambuilding - platenie nápojov

6. aug 2025

Vedúca písala email, že sa dňa toho a toho koná teambuilding a že účasť je povinná. Program bude bowling, šípky a nejaká laser game, raut. Nápoje si ale budeme hradit sami, pretože na to už nemá firma peniaze.
Prišlo mi to také zvláštne, mne nejde o tie peniaze čo zaplatím za pitie, ale účasť je povinná a nápoje si máme platiť sami. Navyše tam ani nikto ísť nechce.
Príde vám to ok, je to bežne?

Strana
z3
lija22
6. aug 2025

a preto je to povinne. Muz mal podobne nedavno, isielteda autom 200 km, preskucal tam tri hodiny a 200 km nazad. Ale oni maju vsetci HO. Mozno preto to mali povinne

viestta
6. aug 2025

Z firemnych penazi vam maju platit chlast?

autor
6. aug 2025
@viestta

@viestta Nie alkohol, nealko. Chlastat sa nikto nechystá.

nevenka
6. aug 2025
@viestta

@viestta aky chlast?
My sme boli aj s rodinami a detmi na rodinnom dni, kde firma platila vsetko, aj rodinnym prislusnikom, vstup do zabavneho parku, obed (svedske stoly) a aj pitie. Ale chapem, nie je to slovenska firma a povinne to nebolo.

autor
6. aug 2025

Mne to len príde vtipné, že účasť povinná , pritom na niektorých kolegov to vyjde zrovna v ich voľný deň a ešte nápoje nebudú 😅 Akoby som robila svadbu a hosťom nedala nič na pitie, len jedlo. Mňa tých pár korún nezabije, ale ide mi o ten princíp.

autor
6. aug 2025

A je to od 10:00 - 19:00 možno dlhšie. Takže chlastat nikto nebude.

mirdita
6. aug 2025

Ak ste dobrý kolektív tak choď a zabav sa ak nie, no čo poradím chvíľu vydrž a potom smer domov. Každá firma má iné finančné možnosti.

lauriik
6. aug 2025

Nepride mi to ok. Firma by mala taketo veci pre svojich zamestnancov zariadit. Aspon nealko, pivo a vino by mohlo byt hradene. Ani povinna ucast neni za mna ok.

anonym_7e88a4
6. aug 2025

@anonym_autor nie je to v poriadku. mate take nieco v pracovnej zmluve? Robila som v korporate kde jedna baba, co bola aj team leaderka (ale nie manazerka) nikdy nechodila na ziadne team buildingy, ani male, a ani obrovske celofiremne.

Volny cas je volny cas. nikto nemoze legalne nutit teba ani nikoho ist do baru mimo pracovnej doby robit nieco, co nie je pracovna napln.

Keby ste tam sli pracovat, pretoze v kancelarii treba nieco prestavat, tak to by bola ina vec.

mirdita
6. aug 2025

No od 10 00 do 19 00 dosť dlho.

anonym_7e88a4
6. aug 2025
@anonym_autor

Mne to len príde vtipné, že účasť povinná , pritom na niektorých kolegov to vyjde zrovna v ich voľný deň a ešte nápoje nebudú 😅 Akoby som robila svadbu a hosťom nedala nič na pitie, len jedlo. Mňa tých pár korún nezabije, ale ide mi o ten princíp.

@anonym_autor just by som si doniesla normalne 2litrovu mineralku zo supermarketu. Naschval. ze to je moj napoj a basta fidli.
alebo dzus.
Ale ja by som asi uz po vsetkych mojich rokoch dnes rovno povedala sefke a jej
nadriadenemu s miluckym usmevom , ze sorry, akurat mam vtedy nieco sukromne.

a hotovo.
a to moje nieco sukromne je sediet na lavicke v parku a obdivovat pekne stromy.

autor
6. aug 2025
@anonym_7e88a4

@anonym_autor nie je to v poriadku. mate take nieco v pracovnej zmluve? Robila som v korporate kde jedna baba, co bola aj team leaderka (ale nie manazerka) nikdy nechodila na ziadne team buildingy, ani male, a ani obrovske celofiremne.

Volny cas je volny cas. nikto nemoze legalne nutit teba ani nikoho ist do baru mimo pracovnej doby robit nieco, co nie je pracovna napln.

Keby ste tam sli pracovat, pretoze v kancelarii treba nieco prestavat, tak to by bola ina vec.

@anonym_7e88a4 O teambuildingu nič v zmluve nie je. Ja mám zrovna smenu, takže tam ísť musím. Ale kolegovia ktorí majú v ten den voľno ísť musia tiež. Príde mi to také nátlakové. A tými nápojmi to dorazila 😅

autor
6. aug 2025
@mirdita

No od 10 00 do 19 00 dosť dlho.

@mirdita Je to bežná pracovná doba, myslím u nás.
Resp od 7:00-19:00. Ale teambuilding začne od 10h

mirdita
6. aug 2025
@anonym_autor

@mirdita Je to bežná pracovná doba, myslím u nás.
Resp od 7:00-19:00. Ale teambuilding začne od 10h

@anonym_autor tak keď to je počas pracovnej doby musíš to pretrpieť. Tak to ozaj pribal aj alko nech to prežiješ. Myslím to ako vtip s tým alkom aby niekoho nenapadlo ma tu označiť, že ťa navádzam piť.

autor
6. aug 2025
@mirdita

@anonym_autor tak keď to je počas pracovnej doby musíš to pretrpieť. Tak to ozaj pribal aj alko nech to prežiješ. Myslím to ako vtip s tým alkom aby niekoho nenapadlo ma tu označiť, že ťa navádzam piť.

@mirdita Ja to pretrpieť musím, ale účasť povinná pre všetkých, teda aj pre tých čo majú voľno. Smiešne, taká pasívna agresia, buď budeš robiť ako chcem ja alebo ti dám výpoveď. Ale už si hľadám inú prácu.

mirdita
6. aug 2025
@anonym_autor

@mirdita Ja to pretrpieť musím, ale účasť povinná pre všetkých, teda aj pre tých čo majú voľno. Smiešne, taká pasívna agresia, buď budeš robiť ako chcem ja alebo ti dám výpoveď. Ale už si hľadám inú prácu.

@anonym_autor no zamestnávatelia sú aj takí aj onakí.

chupakabra
6. aug 2025

Aj ked sme mali teambuildingy a ja som mala nahlásený HO. Tak som nešla. Vo voľnom čase uz určite nie . To ze niekto povie je to povinné a nemas to v zmluve ? No nešla by som. Je to iné keby to mam počas pracovnej doby a nemam HO.

misiak7777
6. aug 2025
@viestta

@viestta my sme mali ako firma za dva dni s ubytovaním, otvorený bar plus wellness účet 30 000 😃😃

misiak7777
6. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor takéto akcie majú byť pre zamestnancov. Spoločné chvíle, zábava a zážitky. Môže byť obmedzený bar, napríklad iba pivo a víno.

betulinka1
6. aug 2025

@anonym_autor moj muz nechodi na ziadne povinne team uz roky rokuce, iba ak su pocas pracovneho dna a po konci pracovnej doby ide domov. Radsej sa s par kolegami co su na jeho oddeleni stretne niekde na grilovacke alebo si daju chatu.

brest9
6. aug 2025
@anonym_autor

@viestta Nie alkohol, nealko. Chlastat sa nikto nechystá.

@anonym_autor no tak to je čo za teambuilding?🤣

anonym_effa9e
6. aug 2025

@anonym_autor tak príde mi to minimalne trápne zo strany firmy nezaplatiť nápoje..radšej nech si teambulding dajú raz za dva roky a nech dosetria :D

nafka0483
6. aug 2025

Zda sa mi zvlastne uhradit bowling, sipky a laser game ale na napoje neostanu peniaze. Tak skrtnem napr laser game a dam napoje a kto chce hrat tak si doplati ten laser.

A kto nema v dany den smenu tak sa zucastnit nemusi, alebo ak musi, tak iny den nahradne volno. Nenechala by som so sebou zametat.

cyberk
6. aug 2025

Je to cez pracovnu dobu :D tak ked mas pracovat tak hor sa tam, pit by si musela ak v kancli nie? Tak bud na cistej vode aj tam.
Ale teda keby to malo byt pocas mojho volna tak uz s principu, ze to je “povinne” by som nesla, alebo by som si to dala ako overtime ked uz ma tam potrebuju mat :D vsak nech sa kolegovia ozvu, neplatite nadcas? Neprideme.

simca06022011
6. aug 2025
@viestta

@viestta ano bezne sa z firemnych penazi plati aj chlast. Aj nealko, aj obcerstvenie aj kadeco... proste raz organizuju teambuilding, maju zabezpecit vsetko. Zalezi aka firma a kolko maju ludi, obrat... a socialny fond, lebo velakrat prave ten sa na toto mina :D

autor
6. aug 2025
@brest9

@anonym_autor no tak to je čo za teambuilding?🤣

@brest9 Nie každý má potrebu chlastat.

autor
6. aug 2025
@nafka0483

Zda sa mi zvlastne uhradit bowling, sipky a laser game ale na napoje neostanu peniaze. Tak skrtnem napr laser game a dam napoje a kto chce hrat tak si doplati ten laser.

A kto nema v dany den smenu tak sa zucastnit nemusi, alebo ak musi, tak iny den nahradne volno. Nenechala by som so sebou zametat.

@nafka0483 Presne toto si myslím ja, mali teda niečo vyhodiť a zaplatiť pitie. Ale nie, že nápoje si platíme sami lebo už im nezvýšilo. Vedúca dostala nejaký budget.

autor
6. aug 2025
@cyberk

Je to cez pracovnu dobu :D tak ked mas pracovat tak hor sa tam, pit by si musela ak v kancli nie? Tak bud na cistej vode aj tam.
Ale teda keby to malo byt pocas mojho volna tak uz s principu, ze to je “povinne” by som nesla, alebo by som si to dala ako overtime ked uz ma tam potrebuju mat :D vsak nech sa kolegovia ozvu, neplatite nadcas? Neprideme.

@cyberk Kolegovia sú radi, že majú prácu a pchaju sa vedúcej vieš kam. Takže aj keby im nariadila robiť stojky vo vzduchu, tak to urobia.

tehulka2011
6. aug 2025

ano je to uplne trapne

skolara
6. aug 2025

V lete bez nápojov? Celkovo je to podľa mňa trápne. Buď na to firma má, alebo nemá.🫣

Strana
z3