Povinný teambuilding - platenie nápojov
Vedúca písala email, že sa dňa toho a toho koná teambuilding a že účasť je povinná. Program bude bowling, šípky a nejaká laser game, raut. Nápoje si ale budeme hradit sami, pretože na to už nemá firma peniaze.
Prišlo mi to také zvláštne, mne nejde o tie peniaze čo zaplatím za pitie, ale účasť je povinná a nápoje si máme platiť sami. Navyše tam ani nikto ísť nechce.
Príde vám to ok, je to bežne?
Silou mocou chce vedúca stmelovať kolektív, ktorý nefunguje. Ale to teambuilding nespraví.
Súhlasím, tieto vynútené teambuildingy tiež nemusím. Určite by mali hradiť občerstvenie vrátane nápojov a je nevhodné, že tie nápoje (nealko) nie sú hradené. Predpokladám, že nezostáva nič, len to pretrpieť. Tiež nemám rada takéto akcie, som introvert a vždy mám niečo lepšie na programe večer než je teambuilding (chodím cvičiť, napríklad). Ale vždy deň po teambuildingu mám dobrú náladu, že to mám už z krku, a že mám pokoj na ďalších pár mesiacov.
Mohli to vyriešiť zabezpečením základného občerstvenia = niečo zahryznúť, doniesť/uhradit nejaké fľaše nealko a voda na stoly= však to par eur. A co ďalšie si objednáte drink, alkohol atd si uhradite.
A je to od 10:00 - 19:00 možno dlhšie. Takže chlastat nikto nebude.
@anonym_autor. My si platíme tiez kazdy sam za seba....firma ma financne problémy. ....ja ale timu uplne rozumiem.......ale sme radi ze mame pracu......mame aj v zmluve klauzulu, kedy hradime škody za seba, ak sposobime nehodu sme na vine my
u nas na poslednom teambuildingu sme mali preplacane capovane pivo, vino a sodu a kofolu sme si museli platit ale
teda to je divne aby tam nedalinziaden napoj doniesla by som si mineralku vo flasi
@anonym_autor. My si platíme tiez kazdy sam za seba....firma ma financne problémy. ....ja ale timu uplne rozumiem.......ale sme radi ze mame pracu......mame aj v zmluve klauzulu, kedy hradime škody za seba, ak sposobime nehodu sme na vine my
@pieksamaki Keď má firma finančne problémy tak nech miesto tesmbuildingu šetrí, keď nie sú schopní zaplatiť nápoje, nie?
@anonym_7e88a4 O teambuildingu nič v zmluve nie je. Ja mám zrovna smenu, takže tam ísť musím. Ale kolegovia ktorí majú v ten den voľno ísť musia tiež. Príde mi to také nátlakové. A tými nápojmi to dorazila 😅
@anonym_autor Pre mňa je riadne cez čiaru povinný team building. Školenia sú ôk, ide o zvýšenie kvalifikácie. Dobrovoľné akcie pre zamestnancov, či aj ich rodiny je tiež ok. Opakujem dobrovoľné.
Tieto povinné team buildingy, kde polovica ľudí nechce ísť a povinné sa baviť, ako niekto aktívny vymyslí, a ešte vo voľnom čase, no ďakujem, neprosím.
Pokial by to bolo nejake skolenie alebo kurz a pod. a plus k tomu este potom zabava v tomto style, tak by som to chapala, ze je to povinne. Ale takto? Ked mas mat z toho neprijemnosti, tak tam proste chod, budes tam par hodin a potom sa ospravedlnis, ze musis ist domov. Ja to tiez tak robim. A mam kolegynu, co nikdy nikde nebola, ani na vianocnom vecierku. U nas ale teambuildingy nie su povinne, su dobrovolne. Nikto nikoho nenuti, ale ti co nejdu tak idu normalne do prace. Ja s tym problem nemam, lebo to nie su moji kamarati. Nemame tam bohvieake vztahy medzi sebou, takze sa ani nesnazim premahat. Proste nejdem a hotovo. Nikto mi nic nemoze povedat, aspon usetria a ostane im viac na chlast a travu.
@pieksamaki Keď má firma finančne problémy tak nech miesto tesmbuildingu šetrí, keď nie sú schopní zaplatiť nápoje, nie?
@anonym_autor prve kolo je hradené kvázi z tringeltu, ďalšie uz sam....ja ani neocakavam......ale nemalo by to byt povinné....
Tak možno voda na stoloch bude a kto bude chcieť niečo iné si zaplatí.
A ak neprides lebo mas rodinne veci.. Tak co vyhodia ta?
Aka povinna ucast?
?nechapem.
Btw... Napoje trapne.. Aspon vodu mineralku mohli zapltit ved je teplo.. Dones si svoju velku mineraku a sral ich pes kes uz tam musis byt. Dve hodiny zo slusenosti zostan aa chod prec.
Zaujimave ze nasilno povinne vyborne.. Vraciame sa do sociku
A ak neprides lebo mas rodinne veci.. Tak co vyhodia ta?
Aka povinna ucast?
?nechapem.
Btw... Napoje trapne.. Aspon vodu mineralku mohli zapltit ved je teplo.. Dones si svoju velku mineraku a sral ich pes kes uz tam musis byt. Dve hodiny zo slusenosti zostan aa chod prec.
Zaujimave ze nasilno povinne vyborne.. Vraciame sa do sociku
@yasina tak ma to v čase pracovnej doby , tak nemôže mať rodinné veci keď je to jej pracovný cas
1.Urcite sa tam bude piť.Aj keď si to budú platiť sami.Nealko by mal hradiť zamestnávateľ,alko každý svoje.
2.Nikto by ma neprinútil ísť tam,kde by som nechcela ísť.
@anonym_autor takéto akcie majú byť pre zamestnancov. Spoločné chvíle, zábava a zážitky. Môže byť obmedzený bar, napríklad iba pivo a víno.
@misiak7777 takéto akcie ma absolútne nezaujímajú, ani sa ich nezúčastňujem. Sme fajn kolektív, rada si idem s nimi občas sadnúť na kávu, alebo na obed, ale vtedy, kedy to vyhovuje nám všetkým, nie kedy to nariadi firma. So svojím voľným časom si chcem disponovať sama. Počas pravovnej doby to u nás nie je možné
@anonym_autor nie je to bežné u nás. U nás by sa na to všetci vyprdli. Vrátane mňa. Povinne chodím na školenia, nie na teambuilding.y. Ak je to povinné, nie je to teabuilding.. A ak to je teabuilding, nech mi zaplatí pitie firma. Ešte ani na jednom som si pitie neplatila sama. A že som ich teda zažila dosť.
Nie je to bežné, ak chcú organizovať teambuilding a navyše povinný tak by mali hradiť všetko
Ja by som sa tešila, že mi to vyšlo cez zmenu a nemusím pracovať😀. Tých 5 minerálok a 1 káva by ma nezruinovala. Ale nemala by som problém si doniesť 1,5 litrovú vodu. A tam si dala akurát tú kávu.
Ak pracujete na smeny, tak pre kolegov, ktorí v daný deň nemajú pracovať, teambuilding povinný určite nie je. Môže to vo firme niekto povedať, ale pravda to nie je. Nemusia sa zúčastniť a zamestnávateľ im to nemôže nariadiť. Mimo pracovného času môže nariadiť nadčas, ak ide o naliehavú prevádzkovú situáciu. Účasť na teambuildingu mimo pracovného času nariadiť nemôže.
Čo sa týka teba, keďže v daný deň máš pracovať - ak máš v pracovnej zmluve konkrétne miesto výkonu práce a teambuilding sa koná inde, je to veľmi na vážkach, bolo vy vhodné vedieť kde, ako sa tam máš dostať. Ak je to mimo mesto, môžeš žiadať, aby to bola pracovná cesta, so zabezpečením alebo preplatením dopravy.
Osobne by som odmietla, ak by som nechcela ísť a firme by som narovinu povedala, že ak zabezpečia v zamestnaní lepšie podmienky a klímu, nebudú musieť ľuďom na teambuildingy prikazovať povinnú účasť, ľudia prídu potom sami a veľmi radi.
Inac teraz ma napadlo, kedze to mate v pracovnej dobe (a "povinne")... Nema nahodou zamestnavatel povinnost zabezpecit pitny rezim (cize kludne aj pitnu vodu z vodovodu)? Just sayin' 🙂 🙂
@anonym_autor povinne nie je nič, ako vravim ja, musím iba zomriet. Toto fakt neznášam,keď sa ide na ľudí s takymito recami. Áno, alkohol by som chapala,že platte si,ale nealko? By som sa dala na PN naschval,zas skvelý prístup od vedenia...
@anonym_autor povinne nie je nič, ako vravim ja, musím iba zomriet. Toto fakt neznášam,keď sa ide na ľudí s takymito recami. Áno, alkohol by som chapala,že platte si,ale nealko? By som sa dala na PN naschval,zas skvelý prístup od vedenia...
@ja_bb Aj som nad tým premýšľala, ale bolo by to moc nápadné, že zrovna ochoriem.
Inac teraz ma napadlo, kedze to mate v pracovnej dobe (a "povinne")... Nema nahodou zamestnavatel povinnost zabezpecit pitny rezim (cize kludne aj pitnu vodu z vodovodu)? Just sayin' 🙂 🙂
@zic No veru, je to tak 🙂
@anonym_autor akože napadne, ved normálne od dr PN 🙂 isto sa da dohodnut
@ja_bb Nápadne v tom, že zrazu budem chorá, keď sa má konať teambuilding.
@anonym_autor všetko ostatné firma uhradí zo sociálneho fondu. Alkohol nemôže. Preto 😏 Ale áno, sú firmy, ktoré to uhrajú z iných zdrojov. Napríklad tých na reprezentáciu. Tá vaša na vás nechce míňať. Máme to rovnako. U nás je najvtipnejšie, že si platíme všetci rovnakú sumu, bez ohľadu na to, kto koľko vypil. 😏 nabudúce nejdem. Myslím, že budem práve chorá 😁
Nám tiež vždy povedia,že je to povinné. Ja nechodím na tieto trapošské párty. U nás sa dobre opijú a robia somariny. Ja si svoj voľný čas s rodinou veľmi vážim. Život uteká veľmi rýchlo a nemienim ho strávit s cudzími ľuďmi. Dosť že som s nimi tak dlho v práci. Máme ok kolektív,rozumiem si s veľa ľuďmi. Ale voľný čas je voľný. 🥰 Urob ako to cítiš..keď nechceš ísť nechoď.
@anonym_autor Keď máš pracovný deň, tak ti forma platí nápoje?
Nie, firma nie je povinná platiť ani nápoje, ani občerstvenie. To, že to robia, je nadštandard a nie je to vymáhateľné, ani očakávané.
Skôr je divné, že sa musia zúčastniť aj tí, ktorí majú voľno. To nie je správne.

A je to od 10:00 - 19:00 možno dlhšie. Takže chlastat nikto nebude.
@anonym_autor bola som pár krát na takýchto akciách a okolo piatej by bol každý druhý chlap slušne nafúkal dokonca aj niektoré ženy