Požiadavky nového zamestnávateľa pri nástupe po dovolenke
Pekny den.
Ak tento mesiac skoncim v praci, može odomna novy zamestnavatel požadovat nastup do prace až po celozavodnej dovolenke?V polovici augusta.September?
Dakujem.
Zamestnavatel ma bud ihned,dohodou.Nie,to je ta pointa,ze to zamestnavatel ani nespomenie 🙂..Treba sa az spytat..Niekto ma na zaciatku augusta,niekto na konci.Cize tym padom 2 mesiace bez prace!Krasa!Pretoze asi kazda firma ma celozavodnu..Dakujem.
Zamestnavatel ma bud ihned,dohodou.Nie,to je ta pointa,ze to zamestnavatel ani nespomenie 🙂..Treba sa az spytat..Niekto ma na zaciatku augusta,niekto na konci.Cize tym padom 2 mesiace bez prace!Krasa!Pretoze asi kazda firma ma celozavodnu..Dakujem.
@patriktwd asi každá firma má celozávodnú? No nie, nemá. Celozávodné dovolenky má len malé % zamestnávateľov. Takže opýtaj sa na pohovore alebo pred podpisom zmluvy. Na to máme ústa aj mozog, aby sme rozmýšľali a pýtali sa.
Však nástup do prace si určuje zajedtnavatel...je normálne, že keď firma nerobí, tak ti dajú zmluvu až po dovolenke...môžu ta aj prijať hneď, môj muž tak nastupoval v júli, a v auguste mal dva týždne neplateneho volna ...a platil si zdravotku...ale veľmi tu prácu chcel, tak to prijal ...uz sa mu tie dva týždne volna mnohonásobne vratili
@patriktwd termín nástupu si máš dohodnúť, resp. opýtať sa, kedy je… Či ako si to predstsvuješ? Prídeš na pohovor a od pondelka nástup bez toho, aby ti povedali, kedy máš prísť?
A keď sa už nevieš opýtať, tak aspoň si to treba pred podpísom v pracovnej zmluve prečítať.
Mimochodom, nie vžade funguje celozávodná dovolenka.
@patriktwd predstav si, že áno, celozávodnú dovolenku má iba malé % firiem. K ostatnému sa vyjadrovať nejdem, myslím, že ti chýba priemerná inteligencia na chápanie a to bude tvoj problém, nie zamestnávatelia. Mimochodom, nemusíš ísť na pohovor 150 km. Urobíš im službu, nebudú sa musieť naťahovať s niekým, kto je fakt mimo. Držím ti palce v živote, máš to určite náročné.
@patriktwd to takú ešte nehrali, že by si zamestnanec sám určoval, kedy nastúpi do zamestnania 🫣 keď má firma celozávodnú dovolenku, tak samozrejme, že ju neporuší pre jedného nového zamestnanca. Samozrejme nastúpite normálne až po nej.

Ak má nový zamestnávateľ v lete celozávodnú dovolenku, tak logicky zväčša prijme nových zamestnancov až po nej. Nemá logiku, aby si nastúpil a išiel rovno na 2 týždňovú dovolenku. Predpokladám, že nový zamestnávateľ ti oznámil, kedy potrebuje nástup. A ty to buď akceptuješ alebo nie a budeš si hľadať niečo iné.