icon

Požiadavky nového zamestnávateľa pri nástupe po dovolenke

patriktwd
20. jún 2025

Pekny den.
Ak tento mesiac skoncim v praci, može odomna novy zamestnavatel požadovat nastup do prace až po celozavodnej dovolenke?V polovici augusta.September?
Dakujem.

melanta
20. jún 2025

Ak má nový zamestnávateľ v lete celozávodnú dovolenku, tak logicky zväčša prijme nových zamestnancov až po nej. Nemá logiku, aby si nastúpil a išiel rovno na 2 týždňovú dovolenku. Predpokladám, že nový zamestnávateľ ti oznámil, kedy potrebuje nástup. A ty to buď akceptuješ alebo nie a budeš si hľadať niečo iné.

patriktwd
autor
20. jún 2025

Zamestnavatel ma bud ihned,dohodou.Nie,to je ta pointa,ze to zamestnavatel ani nespomenie 🙂..Treba sa az spytat..Niekto ma na zaciatku augusta,niekto na konci.Cize tym padom 2 mesiace bez prace!Krasa!Pretoze asi kazda firma ma celozavodnu..Dakujem.

melanta
20. jún 2025
@patriktwd

Zamestnavatel ma bud ihned,dohodou.Nie,to je ta pointa,ze to zamestnavatel ani nespomenie 🙂..Treba sa az spytat..Niekto ma na zaciatku augusta,niekto na konci.Cize tym padom 2 mesiace bez prace!Krasa!Pretoze asi kazda firma ma celozavodnu..Dakujem.

@patriktwd asi každá firma má celozávodnú? No nie, nemá. Celozávodné dovolenky má len malé % zamestnávateľov. Takže opýtaj sa na pohovore alebo pred podpisom zmluvy. Na to máme ústa aj mozog, aby sme rozmýšľali a pýtali sa.

rachel36a
20. jún 2025

Však nástup do prace si určuje zajedtnavatel...je normálne, že keď firma nerobí, tak ti dajú zmluvu až po dovolenke...môžu ta aj prijať hneď, môj muž tak nastupoval v júli, a v auguste mal dva týždne neplateneho volna ...a platil si zdravotku...ale veľmi tu prácu chcel, tak to prijal ...uz sa mu tie dva týždne volna mnohonásobne vratili

gab1sol
20. jún 2025

@patriktwd termín nástupu si máš dohodnúť, resp. opýtať sa, kedy je… Či ako si to predstsvuješ? Prídeš na pohovor a od pondelka nástup bez toho, aby ti povedali, kedy máš prísť?
A keď sa už nevieš opýtať, tak aspoň si to treba pred podpísom v pracovnej zmluve prečítať.
Mimochodom, nie vžade funguje celozávodná dovolenka.

patriktwd
autor
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Odpoveď bola odstránená
gejb
20. jún 2025
@melanta

@patriktwd asi každá firma má celozávodnú? No nie, nemá. Celozávodné dovolenky má len malé % zamestnávateľov. Takže opýtaj sa na pohovore alebo pred podpisom zmluvy. Na to máme ústa aj mozog, aby sme rozmýšľali a pýtali sa.

@melanta škoda komentárov ....

elenka.k
20. jún 2025

@patriktwd veď dohodári, nemajú nárok na dovolenku ... ?
aj my ako firma mávame celozávodnú, ale ako píše vyššie baba, nemá ju každá firma

melanta
20. jún 2025
@patriktwd
Odpoveď bola zmazaná

@patriktwd predstav si, že áno, celozávodnú dovolenku má iba malé % firiem. K ostatnému sa vyjadrovať nejdem, myslím, že ti chýba priemerná inteligencia na chápanie a to bude tvoj problém, nie zamestnávatelia. Mimochodom, nemusíš ísť na pohovor 150 km. Urobíš im službu, nebudú sa musieť naťahovať s niekým, kto je fakt mimo. Držím ti palce v živote, máš to určite náročné.

gab1sol
20. jún 2025
@patriktwd
Odpoveď bola zmazaná

@patriktwd akože čo s tým má spoločné to, že musíš cestovať 150km? Tak sa neuchádzaj o také miesto… Ty si ešte ani na pohovore nebol a už riešiš, kedy nastúpiš skrz celozávodnú dovolenku? A kde máš vôbec istotu, že ťa príjmu?

mogaa
20. jún 2025

@patriktwd veď ak ťa zavolajú na pohovor rovno sa spýtaj od ked potrebujú nástup aby si vedel či na pohovor ísť alebo nie....výpoveď sa dáva až keď si prijatý a to už vieš od akého dátumu

kvetinka_2
21. jún 2025

@patriktwd to takú ešte nehrali, že by si zamestnanec sám určoval, kedy nastúpi do zamestnania 🫣 keď má firma celozávodnú dovolenku, tak samozrejme, že ju neporuší pre jedného nového zamestnanca. Samozrejme nastúpite normálne až po nej.