icon

Práca - asistentka predaja zdravotníckych pomôcok

25. máj 2022

Dobrý deň, dnes som absolvovala pohovor na miesto asistentky predaja zdravotníckych pomôcok.Pohovor prebehol v poriadku, záver bol nech si všetko premyslim a zajtra dám vedieť ako som sa rozhodla. Mojou náplňou by bol predaj ortopedickej obuvi, zdravotníckych pomôcok,výdaj na lekársky predpis. Za jeden mesiac by ma všetko naučili,s tým že po mesiaci zostávam sama na predajni a všetko zostáva na mojej hlave( kasa,objednávky,predaj a všetko s tým súvisiace) trošku mám obavy zo situácie,ak budem musieť byť PN,prípadne si niečo vybaviť. ( To verím,že dajú na ten čas za mňa náhradu) Plat vychádza na 800€ v hrubom,plus stravné,plus 1% z predaja. Dochádzať budem autom cca30km. Pracovná doba sa strieda (3dni v týždni)od 9:30-17 a v ostatné dni od 8:30-16-hod. Máte niektorá reálne skúsenosti s takouto,prípadne podobnou prácou? Ďakujem za každý jeden postreh,prípadne radu.

Strana
z2
melanta
25. máj 2022

800 v hrubom? Málo podľa mňa. Jedine žeby to bolo v nejakej ozaj s prepáčením zaprdenej dedinke. No a čo sa týka toho, že čo ak si budeš musieť niečo vybaviť. S tým nepočítaj, že kedykoľvek ťa niekto zastúpi. Ako PN je iná vec, tam sa nedohaduješ, ale ak si sama na predajni, tak moc toho neplánuj vybavovať si, proste predajňa stojí na tebe.

buberova
25. máj 2022

@melanta ale aj keď bude mať dovolenku tak to musia nejak vyriešiť

lucka_ke
25. máj 2022

skús, stále môžeš odísť v skúšobnej lehote

melanta
25. máj 2022

@buberova áno, lenže dovolenka a PN je jedna vec. Ale určite tam nebudú posielať niekoho hocikedy na hodinu, lebo si potrebuje niečo vybaviť. Alebo nezatvoria predajňu kvôli tomu, že ona si potrebuje niečo vybaviť.

buberova
25. máj 2022

@melanta tak to som ani nepredpokladala že by takto si vyžadovala odbehovať a brala to ako samozrejmosť

autor
25. máj 2022

@buberova vybavením som myslela napr.vysetrenie u lekára,že som dlhodobo objednaná na určitý dátum. Žiadne zbytočne odbiehanie by som si nedovolila.

autor
25. máj 2022

@buberova veď toto

autor
25. máj 2022

@buberova tiež mi pani hovorila,že dovolenka v lete v období prázdnin nehrozí. Že u nich je také,,nepísané,,pravidlo. No neviem.

autor
25. máj 2022

@melanta je to práveže v meste. Začínam mať dojem,že viac preveziem a keď vyplatim šeky,mi zostane pár €

adamadent
25. máj 2022

A máš vzdelanie v odbore, kompetenciu na výdaj na predpis? 1% z predaja pomôcok na predpis aj voľný predaj?

autor
25. máj 2022

@adamadent podiel na trzbe1% a netuším čo je v tom zahrnuté. Vzdelanie v odbore mám.

adamadent
25. máj 2022

Hm tak to si treba ujasniť koľko je cca trzba v prevádzke. A ci na ti na tie percenta môžu siahnuť ak niečo zlé vydas.

buberova
25. máj 2022

Autorka veľa ľudí si v takej situácií berie celý deň dovolenku..

sofiafranko
25. máj 2022

No neviem, akú tam máš frekvenciu ľudí, ale teda byť sama na takejto prevádzke, robiť popri obsluhe objednávky, príjímať tovar... Ako dobre ovládaš tento odbor? Pretože ak si pracovala doteraz v lekárni (zalezi aj kolko sortimentu zo zdrav.matu ste drzali) a zrazu ideš do výdajne zdravotníckych
potrieb, tak to budes mat tazke, ak neovládaš tento sortiment.

luccija
25. máj 2022

Hľadaj ďalej...veď len koľko prejazdis a prídeš domov o 18 pokým spravíš uzávierku...ak nutné potrebuješ prácu, tak to zober a uvidis

autor
25. máj 2022

@sofiafranko tiež si myslím,že to bude,,zahul,, idem do toho s tým,že chcem robiť v tejto,,sfére,,a ďalej ma to môže posunúť. S tým,že sa tam naučím veľa nového a tiež samostatnosti. Tak ako to na začiatok bude náročné,časom je to o praxi,vedomostiach,
schopnostiach. Vidím v tom veľa pozitív,resp.chcem vidieť. A možno ma to úplne položí a nezvládnem to,čo by bolo sklamanie. Stále nad tým uvažujem,aka zodpovednosť bude na mňa kladená. Netuším....nechcem hneď na zaciatku ,,zdupkat,,
@sofiafranko

autor
25. máj 2022

@luccija myslíš? Tak som si to nejak v hlave nastavila,že chcem začať v tejto,,oblasti,,je to blízke môjmu vzdelaniu,i keď to je o pár levelov vyššie. Nakoľko nemam prax,dlho som bola doma,sebavedomie atď. Chcela som práve ,,týmto,, začať, i keď som zaskočená tou zodpovednosťou. Do zajtra mám čas premýšľať. Len táto ponuka prišla veľmi rýchlo,behom 2dní som stihla poslať životopis,absolvovať pohovor a rozhodnúť sa🙃

sindyem
25. máj 2022

Autorka...uprimne, chcu na teba hodit zodpovednost za vsetko, pomaly ani odbehnut vycikat sa nebudes moct, lebo budes na vsetko sama a plat na tuto dobu dost nizky...keby aspon 800 v cistom... Ale od toho je skusobna doba. Ze vyskusas a mozes odist, ak sa ti to nebude pozdavat. 🙂 Ak mas dojem, ze ta to vie profesne nejako posunut a chces to vyskusat, tak smelo... Drzim palce, nech sa rozhodnes akokolvek.

sofiafranko
25. máj 2022

Uprimne? Cize nemas prax, vedomosti z odboru 0 bodov, neovladas program, nepoznas sortiment jednotlivych dodavatelov, neovladas platnu legislativu a limity k výdaju na poukazy, nevies fakturovat na poistovne ... a po mesiaci (kedy to vsetko mozno 1x uvidis) mas zostat sama, podla mna nerealne (nemyslim to v zlom.) Mozno tak po 1/2 - 1 roku praxe. Mam kolegynu (sikovna baba, ktora mala skusenosti z lekarne) a sama povie, ze aj po 1 1/2 roku ju prekvapí, s kolkymi vecami sa ešte nestretla. Ine by bolo, keby ste boli 2 a mas moznost sa od niekoho priebezne ucit.

sofiafranko
25. máj 2022

A este info, co znamena: "je to blizke mojmu vzdelaniu, i ked je to o par levelov vyssie?"

autor
25. máj 2022

@sofiafranko som si tohoto všetkého vedomá. Chcem sa to naučiť,pracovať v tomto odbore. Možno mi mohli hneď povedať nie, keď to takto čítam. Vy pracujete v tejto oblasti,keď ste to takto zhrnula? Čiže podľa Vás to nemám ani skúšať? Vďaka za iný pohľad a názor🙂

autor
25. máj 2022

@sindyem začínam o Tom pochybovať, čo tu čítam. Ale niekde musím začať a toto je tá z lepších možnosti,aspoň si to stále myslím. Áno nevyskúšam,neviem. Ale chcem ísť do toho na 100%

sofiafranko
25. máj 2022

Ano robim vo vydajni. Skusit to mozete, ved vzdy sa da pocas skusobnej doby odist, len bude to enormne tazke, kedze tam nemate oporu este v nejakom kolegovi. Ja som Vam pisala moj pohlad na vec. U nas sa dvere nezatvoria a kolkokrat 2 nestihame a to nehovorim, ked niektora z nas vypadne. A to este nehovorim o terajsej situacii, kedy mnozstvo sortimentu chyba (kedze sa neda zohnat...), alebo lekar nespravne vypise zdr.poukaz a od pacientov si to vacsinou "zlizneme" my. Praca s ludmi je velmi narocna a s chorymi este o to viac, hlavne v tejto dobe. A v neposlednom rade, za ten plat by som to sama na prevadzke nerobila. Vela zavisi aj od toho, co vsetko budete musiet robit a mat v naplni prace (ci aj niektore ekonomicke veci ako napr. vedenie pokladne, evidenciu a vystavovanie faktur...) a ci tam budete uplne sama, pretoze len odbehnut si na wc bude problem. A co v pripade, ze chcete napr. 2 tyzdne dovolenku. Preco prave v lete ju nemozete mat? Ved prave vtedy byva trochu menej ludi, kedze aj lekari mavaju dovolenky. Drzim palce.

marryen
25. máj 2022

nejedná sa náhodou u Unizdrav?

autor
26. máj 2022

@marryen nie je to unizdrav

autor
26. máj 2022

@sofiafranko dnes budeme spolu volať, aj vdaka vašim postrehom sa pani opýtam na určité veci,neskôr Vám odpíšem. Pekný deň.

sofiafranko
26. máj 2022

A este pre doplnenie k vzdelaniu: aby ste mohla vydavat ma poukazy musite mat min. vzdelanie v odbore farmaceuticky laborant (Na SZŠ) + spravenú atestáciu zo zdravotníckych pomôcok alebo lekárenstva.

jarkap1
Autor odpoveď zmazal
melanta
26. máj 2022

V lete si dovolenku nemôžeš brať? Už len to by ma odradilo, tento postoj. A z toho, čo tu aj baby píšu, mi to príde, že ide o prácu, na ktorú by si mala byť kvalifikovaná aj vzdelaním aj praxou, lenže tam je potrebné dať iný plat a preto hľadá lacnú pracovnú silu. Nešla by som do toho a keď tak, vyskúšaj (vždy môžeš v skúšúbnej dobe odísť zo dňa na deň), ale dala by som si v tom prípade pozor na prečítanie každého slova v pracovnej zmluve, mať všetko na papieri a nemať za nič zodpovednosť (bez praxe by som nezobrala zodpovednosť za objednávky na recept viazaných zdravotníckych pomôcok).

autor
26. máj 2022

@melanta
@jarkap1
@sofiafranko dievčatá ďakujem Vám pekne za vaše názory,pohľad na vec,...rozšírilo mi to pohľad na danú vec. V mojom prípade mi ide vyslovene o prax,skúsenosti,naučiť sa niečo nové,,oprášiť,,staré vedomosti. Keďže plat je slabý a zodpovednost veľká. Volala som s pani a má viacero adeptiek....tak nejak mi padol kameň zo srdca....i keď nevzdávam sa,pre mňa na začiatok dobrá skúsenosť. Ja stále myslím,že mám na to....keď mi dajú možnosť,naučím sa a budem si istá vo všetkom čo robím. Som zodpovedná a chcem sa učiť. Chcem ísť týmto smerom. Pre upresnenie....som ortopedicky technik....prácu ponúkajú v Protetike. A ešte k tomu poukazu....áno v tejto firme by som mohla vydávať na lek.predpis....staci mi vybaviť si ,,kartičku,,. Stále tam vidím šancu a pre mňa aj uplatnenie v tejto ,,sfére,, vďaka ešte raz za postrehy. Toto je tá druhá strana toho všetkého....rodina má veľmi podporuje....tu som dostala taký,,preplesk,,😜 PS: o level vyššie som myslela už samotnú výrobu orto-protetickych pomôcok.
@sofiafranko

Strana
z2