Práca na DIČ
Prosím Vás kto mi vie vysvetliť čo to znamená práca na DIČ?
Ďakujeeem za odpovede 🙂
Môj názor je, že v dnešnej dobe už patrí k všeobecnej inteligencií vedieť čítať výplatnú pásku, vedieť, odkiaľ mi chodí materská, rodičovský príspevok, OČR, a podobné dávky. Zdravý sedliacky rozum vie, že keď som štátu nič nedala, nič od neho nemôžem očakávať. Lebo obdobie, keď bol štát dojnou kravou sa už pominulo.
@evittam tu fundovane a zrozumiteľne robí často mnohým z vás v tejto oblasti školenia, tak buďte vďačné.
@molly25 Pokial nebudes mat PvN (poistenie v nezamestnanosti) 730dni za posledné 3roky tak nemás nárok na podporu. Cize ak si ako SZCO aj platila odvody do SP tak PvN je dobrovolne a nie je zahrnuté automaticky v balíku poistenia,jedine,ze si si to sama nastavila tak aby si ho platila. Ale podla toho co pises si ani ziadne poistenie do SP za celych 11rokov ako SZCO neplatila-ci sa mylim? Davas malo info. Ty si 11rokov SZČO a ani jeden rok si nezarobila oficialne tolko aby ti vznikla povinnosť platiť odvody do SP? ZP si platis/la?
@pivonka6 Myslím, že tomu plne rozumieme. Aspoň teda môžem hovoriť za seba. Ako som písala, neviem či si čítala celú diskusiu, tak (nakoľko som to predtým neriešila, mi LEN jeden človek, živnostník (čo si človek myslí, že sa vyzná viac, keď je dlhšie)) mi jeden povedal, že sa to ráta (myslím PN) zo zdravotky, tu si platím. Navyše nepoznáte ma, ja si až príliš všetko kontrolujem a mám rada naporiadku, hlavné takéto poplatky či dokumentácie. Ono ja som to všetko už vysvetlila v komentároch. Tu nejde o to, že je človek sprostý, nie je. Sú len veci, ktoré ešte neovláda. Ako mnoho ďalších veci, ktoré sa do smrti ešte musí naučiť 🙂 A i tak umrie hlúpi.
*hlupy
Nepochopim

@evittam jasne že viem.kde som všade platila len ja som tu pani na pohovore pochopila že ja platím zdravotnú a zvyšok oni tak som.myslela že je práca na DIČ no teraz to už chápem že nemám z práce na DIČ žiadne výhody