Práca na dohodu a odvody
Ahojte. kto mi vie odpovedať na tuto otazku. Som evidovana na UP, nedostavam nič. Keby som sa zamestnala na dohodu, tak kolko percent mi budu sťahovať s platu. Lebo počula som že 30 percent. Ma niekto s tym skusenosti? Ďakujem za každu odpoved.
je jedno akú sumu zarábaš, stále sa ti sťahujú rovnaké % teda ak nie si študent
pokiaľ sa zo zamestnávateľom dohodneš napr. na čistej mesačnej mzde 200,- toľko by ti mal aj vyplatiť, do zmlúv sa zväčša píše mzda v hrubom tak si treba dať pozor
ahojte, nájde sa dobrá duša a poradí mi ... ako je to s odvodmi brigádnikov od nového roka ... mám uzatvorenú dohodu o pracovnej činnosti ,na sociálnej je to tuším uvedené ako nepravidelná dohoda, nakoľko chodím len ked ma zavolajú ... aká bude moja čistá mzda ked odrobím napr. 20 hodín za mesiac????
a ja si budem robiť budúci rok danové priznanie alebo stačí ak dám môj príjem manželovi do zamestnania ... momentálne som na úrade práce ...dakujem
@evita68 ahoj, poprosim o radu. som na predlzenej platenej RD a rada by som sa zamestnala cca. na 4 hodky denne. co pozeram dohoda je casovo obmedzena na 350h rocne/10h. tyzdenne co je malo. cize asi by bol vhodnejsi skrateny prac.pomer. odvody sa platia ako z klasickej hr.mzdy predpokladam, ale zaujimalo by ma ci mam v oboch pripadoch aj narok na PN, OCR, dovolenku. alebo aky je v tom vlastne rozdiel a na co si dat najviac pozor. DAKUJEM 🙂
Dobrý večer, chcela by som sa opýtať ako je to s odvodmi a čo je pre mňa ako študentku výhodnejšie. Pracujem na dve dohody- 1. umývam schody v bytovke kde dostávam 33 € mesačne od bytového hospodárstva- kde ma aj prihlásili na sociálku atď... a taktiež som začala robiť čašníčku v reštaurácii, kde mám 2,50 na hodinu ale keďže už odvody za mňa platí bytové hospodárstvo v reštaurácii by mi ich mali nejako strhávať z platu....vie mi to niekto vysvetliť prosím o čo tu ide, pretože nechcem prísť o to čo si oddriem v reštike... Ďakujem
Ahojte. Nasla som vyborny priamy link na zakonnik prace. Ziadne preklikavanie, vzdy aktualny http://zakonnikprace.psbs.sk/
@zuzana909 ahoj, potrebovala by som poradiť: Som pol roka na ÚP po MD, skončila mi podpora v nezamestnanosti. Ponúka sa mi práca na dohodu. Rozsah je 40h týždenne. Aké má práca na dohodu + a - ? Je tam skúšobná doba? Aká je výpovedná doba? Dovolenka a pn je ako pri tpp? V čom je to iné ako pri TPP. Ďakujem za odpovede a rady. Môžem poslať prípade do IP návrh zmluvy. Ako je to s odvodmi, pokiaľ by som robila pon-pia. Za víkendy a sviatky si musím platiť do ZP?
Môj muž je už 3 roky nezamestnaný, evidovaný na ÚP. Ja som na invalidnom dôchodku a robím ručné práce. Teraz som si otvorila obchodík a on mi niekedy bude pomáhať. Nechcem dostať pokutu za čiernu prácu a preto by som ho chcela nejako " zlegalizovať" buď na dohodu, alebo na brigádu. Ide hlavne o to, že nemám dosť financií, platiť za neho odvody a obchodík kým sa mi rozbehne, potrvá aj pol roka - rok. Nevie mi niekto poradiť čo s ním???????????????
Ďakujem už vopred za pomoc!
Ahojte zienky. Vedeli by ste mi poradit. Zacala som pracovat na dohodu a mam moznost zarobit aj viac ako 350eur,na isto ze budem robit viac ako 350h za rok (budem chodit do roboty "asi" kazdy den/8hodin) ake odvody budem musiet platit ked nie som vedena na urade prace? Bude problem ked presiahnem tych 350h? Dakujem za radu
@zuzana909 @gapa
mozem poprosit o radu, dohoda mi skoncila k 31.12 teda konci dnes mi prisla nova od 2.1 do juna, a pri tom je vyhlasenie na uplatnenie nezdanietelnej casti zakladu dane na danovnika a danoveho bonusu
otazka ci to vypisat ked danovy bonus si uplatnuje manzel
volala mi totiz kolegyna placom ktora nastupila v oktobri ze jej za dva mesiace zobrali 2*20 € z vyplaty pretoze vraj nepodpisala nejaky papier, co jej to strhavali
dakujem za info
@annie13 ahoj, vsetko zavisi od prijmu aky ma. Ak robis na dohodu neznamena to, ze mas automaticky narok na danovy bonus. Ak si ho uplatnuje manzel tak tu cas vynechaj a vypis len cas ktora sa tyka nezdanitelneho minima. Nebudu Ti aspon stahovat dan. Si evidovana na urade prace?
@mentolka12 ano som evidovana, max prijem mesacne mam do tych 148 cize len zaskrentem ten druhy bod ze si uplatnujem nezdanitelnu cast zakladu dane na danovnika?
@mentolka12 ona mala prijem nejakych 300 eur na urade tusim uz nieje kedze je starsia neviem detaily
@annie13 ano iba to zaskrtnes aj je to a nezabudni dohodu zobrat na urad prac...a este ku kolegyni ak nedostala tych 20 eur (zrejme sa bavime o danovom bonuse na dieta) tak sa nic nedeje moze si ho vyziadat v marci v danovom priznani takze nech neplace o tie peniaze nepride ak si spravne vypose papiere v marci v ibdobi danovych priznani 🙂
@annie13 tazko sa radi ked neviem podrobnosti :( aj ked rada by som poradila...
@mentolka12 tiez ju nepoznam blizsie ze jej volali spat z roboty ze jej posielaju na podpis tie papiere ze uz jej to nestrhnu viac, dceru ma okolo 20 rocnu tak po sviatkoch pride tak iste jej ona pomoze s danovym
jasne dohodu na UP
@mentolka12 este otazocka v tej iste firme som bola aj cely rok 2015 teda od februara len na dohodu mali by mi zaslat potvrdenie o prijme k DP ? si zlata dakujem ti
@annie13 ak nepožiadaš firmu o vykonanie ročného zúčtovania dane tak Ti automaticky pošlú potvrdenie o príjme...ale už som sa stretla v praxi aj s tým, že firma neposlala lebo si povedali že na čo keď tam nie je vysoký príjem takže preistotu by som si to potvrdenie pýtala ak nechceš aby oni to za Teba poriešili na daňovom úrade...a nemáš za čo ak viem rada pomôžem 🙂
@mentolka12 brigada je v ZV zamestnavatel v KE takze pisomne by som ich poziadala prosim ta k akemu datumu adekvatne vdaka este raz
@annie13 Existuje na to tlačivo a požiadať si povinná do 15.2.2016
https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-s...
@evittam ak nepoziada zamestnavatel je automaticky povinny poslat potvrdenie aj ked zarobila euro no vacsina to nerobi :(
@mentolka12 Ja viem.😉
Ahojte, neviete mi poradiť kolko bude za mna manžel ( podnikateľ) odvadzať ak ma zamestna na dohodu...minimum😉 dakujem za info

@zuzana909 prosim je jedno aku sumu zarobis ?vzdy sa ti odratavaju rovnake %?a co aj mi sa dohidneme na cistej mzde?dakujem