Práca na dohodu a úrad práce
Ahojte moja kamoska pracovala sice len brigadne ale mala podpisanu dohodu o vykonani prace ale len na 3 dni a je evidovana na urade prace.Po skonceni brigady od nej urad prace pozaduje potvrdenie o prijme.Otazka je ci jej moze urad prace nieco z prijmu zobrat ak nepobera ziadne davky v hmotnej nudzi a ani neprekroci tych 148 eur?Neviete niekto ako to s tym vlastne je?Brigadoval tak uz niekto?diky za odpovede 🙂
ahojte. ja by som sa chcela spýtať, ak som v evidencii na úrade práce, a keby som našla brigádu na 1-2 mes. na dohodu. Tak ako to ovplyvní danové priznanie. Doteraz, kým som bola na materskej, potom na úrade práce, tak manžel v danovom priznaní dostal celkom peknú sumu, nakoľko ja som nemala žiadny príjem. prosím! @gapa ak chodíš aj sem 🙂 dakujem
ahojte, ja by som sa chcela spýtať aký nárok na dovolenku má zamestnankyňa, ktorá 1.5.2014 nastúpila na materskú dovolenku a od 1.6.2017 nastúpila znova do zamestnania po rodičovskej dovolenke. za rady vopred ďakujem
za celé obdobie od začatia materskej
Ahojte je tu niekto kto mi môže odpovedať na moju otázku ,respektíve vysvetliť tých 40 dní ktoré nesmie prekročiť zamestnanec inak ho vyradia z evidencie.Idem dať dohodu od júla do konca augusta ,keď sa bude písať dochádzka ... zamestnanec nebude pracovať každý deň,sem tam počas tých 2 mesiacov.Docitala som sa že to je 40 dní za rok,nie po sebe idúce dní,ako vlastne si overi úrad ci náhodou neprekročil 40 dni,?
@9lf9
Po novom pri práci na dohodu mesačná odmena nesmie presiahnuť 198,09 € a dohoda nesmie byť podpísaná dlhšie než na 40 dní.
@zalka Dobrý deň, chcem poprosiť o radu, ako by sa dal vyriešiť problém s novelou upravujúcou dohody popri evidencii na upsvar.
Od septembra chcem poberať po ukončení RD podporu v nezamestnanosti. Zároveň som sa už skôr predbežne dohodla, že budem na dohodu učiť niekoľko hodín do týždňa, s čím daná škola už ráta. Vtedy sme o zmene v dohodách ešte netušili. Podľa novely už ale takáto forma zrejme nie je možná (tj. uzavrieť dohodu na celý školský rok a odpracovať toľko hodín, aby to nepresiahlo max. možný príjem).
Nemáte nejaký nápad, ako by sa to dalo vyriešiť? Pochybujem, že ma budú chcieť vždy prihlasovať iba na tie dni, ktoré budem učiť a následne odhlasovať. Chcela by som vydržať na upsvar aspoň tri mesiace, aby som mala nárok na celú podporu.
Ďakujem.
Bohužiaľ inak sa to nedá. Jedine že by škola počkala s dohodou ale to sa nedá ak nie je súkromná. Takže si budeš musieť vybrať podpora alebo dohoda
@blackswan12 je to súkromná škola, ale zrejme to budem musieť prebrať priamo so zamestnávateľom, či mi vyjdú v ústrety
*ako
@janova1 Tak to je zaujímava otazka. Takto som nad tým ešte nerozmyslala..
Ale moj nazor,ze kalendárny rok cize zvlášť za 2017 a potom 2018.
Co vy na to @majusqa77, @zalka.....
@janova1 je to jasne napisane aj na ziadosti o zaradenie do evidencie na poslednej strane, kde si musela vyplnat ci mas alebo nemas dohodu, ktora nesmie trvat viac ako 40 dni v kalendarnom roku tak celkom nerozumiem ako by pani nevedela odpovedat..ale zaver je ze su to dni za kalendarny rok.

ešte jedna otázočka, ak mal doteraz dohodu o brigádnickej práci študentov a teraz sa zmení na dohodu o pracovnej činnosti musím urobiť nejaký dodatok, ktorý musí tiež doložiť na úrad práce? ďakujem