Práca na dohodu popri rodičovskom príspevku

nela.k
16. mar 2012

Ahojte maminy, prosím poraďte mi - som na rodičovskej dovolenke, stále ako zamestnanec jednej firmy s pomerom na dobu neurčitú. Keď som sa chcela od februára vrátiť do práce, povedali mi, že ak nastúpim, ihneď ma prepustia, aby som ešte pokračovala v rodičovskej dovolenke (malá má dva roky) a uvidí sa, či sa situácia vo firme zmení. Tak som zostala doma, ale keďže peniažky treba, chcela by som si nájsť niečo popri rodičovskom. Mohla by som zatiaľ pracovať v inej firme na dohodu, aj keď som evidovaná ako zamestnanec v tej predošlej? Veľmi pekne ďakujem za info. Som smutná zo svojej situácie, ale asi má takúto skúsenosť veľa mamín, že sú nepohodlné, lebo si dovolili mať dieťa...

mandy552
16. mar 2012
nela.k
autor
16. mar 2012

to je fajn, ale to sa týka materskej, nie rodičovskej dovolenky, tak neviem

molly28
16. mar 2012

...popri rodičovskom môžeš robiť a zarobiť koooolko len nechceš... :DDDDD nie je to už obmedzené...mometálne je povolené robiť a aj mať rodičák...

molly28
16. mar 2012
nela.k
autor
17. mar 2012

nejde o to, že mám rodičák, ale o to, že som evidovaná ako zamestnanec jednej firmy a chcem pracovať na dohodu počas rodičovskej v inej firme, či toto môžem

juliagregor
17. mar 2012

@nela.k mozes...
ja som nastupila ako brigadnik do jednej firmy, vedena som bola v druhej firme...volal som vtedy mzdarke ci nieco potrebuje, nechcela nic

nela.k
autor
17. mar 2012

díky 🙂

juliagregor
17. mar 2012

@nela.k 🙂 a prajem nech sa ti podari tam potom aj zamestnat na trvalo 😉

lucikan
17. mar 2012

@nela.k ano, urcite mozes, dohod mozes mat aj milion s kym chces, rovnako ako mozes mat zamestnavatelov kolko len chces. Nic taketo zakonnik prace neobmedzuje.

pink_lady
17. mar 2012

@nela.k jasne mam viac dohod ...

evka68
18. mar 2012

Nella, ty môžes mať aj dve zamestnania, nie len popri jednom zamestnaní pracovať na dohodu. Keďže rodičovský príspevok poberáš nezávisle na tom, či pracuješ, môžeš si kľudne nájsť aj iné zamestnanie na trvalý pracovný pomer. Ak by sa ti v tom novom zapáčilo viac, môžeš sa zároveň vrátiť aj do toho pôvodného a ak ti budú chcieť dať výpoveď, je dosť možné, že by si sa tam dočkala aj odstupného. Alebo dáš sama výpoveď (bez odstupného). Ak sa ti v novej robote nebude páčiť, potom môžeš ostať u pôvodného zamestnávateľa na rodičovskej dovolenke a skúsiť sa vrátiť, keď bude mať dieťa tri roky, či sa zmenila situácia.
Pozor však, ak začneš pracovať v pracovnom pomere, aj keď rodičovský príspevok môžeš poberať, musíš sa v sociálke odhlásiť z dôchodkového poistenia. V zdravotnej poisťovni sa odhlásiš až keď bude mať dieťa tri roky.
Pozri si aj https://sites.google.com/site/pracanamaterskej/...

lilke
4. apr 2012

Ahojte, neviete mi poradit, ci sa da pri poberani rodicovskeho prispevku pracovat na dohodu u svojho zamestnavatela? Som s dcerou na predlzenej RD. Volaju ma spat na ciastocny uvazok, ale nechcem sa viazat v zamestnani kvoli dcerinmu zdravotnemu stavu.

liz_lemon
4. apr 2012

@lilke mozes robit aj na TPP, aj na dohodu, o RP neprides

monika2712
16. apr 2012

Ahojte, co je vyhodnejsie, pracovat popri RD na dohodu alebo na ciastocny pracovny pomer? ide mi hlavne o odvody, na dohode ich platit nemusim, zatial co na zmluvu hej, je to tak?

liz_lemon
16. apr 2012

@monika2712 ano, je to tak, pri dohode za teba neplatia odvody, ale pri ciastocnom uvazku ano
urcite ber ciastocny uvazok, a nie dohodu, ak si mozes vybrat

monika2712
16. apr 2012

@liz_lemon ok vdaka. 😉

adrianiiita
18. apr 2012

Baby chcem sa spýtať je pravda že popri poberaní rodičovského príspevku môžte pracovať na normálny TPP??

ninka23
18. apr 2012

Poradíte mi ? Pochopila som to správne ?
07.06. mi končí MD a chcem nastúpiť u svojho zamestnávateľa na Rodič. dovolenku.
Zároveň mi ale zamestnávateľ ponúka prácu na čiastočný úväzok prípadne na Dohodu. Ide o prácu, ktorú môžem vykonávať z domu a prípadne 2-3 x do mesiaca služobka.
1. Ak budem pracovať na čiastočnom úväzku, RD mi skončí (aj keď budem môcť poberať rodič. príspevok), zamestnávateľ bude za mňa odvázať odvody, ale skončí mi aj ochranná lehota a prípadne mi po čase môžu dať výpoveď.
2. Ak nastúpim na Dohodu, zamestnávateľ nemusí odvádzať odvody a nemôže mi dať výpoveď .
...Mne sa páči tá druhá možnosť, hlavne po tom, čo pred rokom takto u obvolali baby na RD a potom dostali výpovede.
... Uvažujem, že by som si počase možno našla ďalšiu prácu na Dohodu aj niekde inde.

pinkykisses
28. máj 2012

Ak si chcete privirobit skuste sa zaregistrovat na http://vyhravakazdy.sk/29307 hodinka denne pozeranim reklam vam zarobi viac ako 100 eur mesacne, netreba ziaden startovny poplatok.

gapa
29. máj 2012

@ninka23
tiež by som brala radšej dohodu. Ak pracuješ na dohodu, tak štát za teba platí dôch.poistenie zo sumy cca 446eur, neviem, či by si zarobila viac, ak by si robila na prac.pomer (lebo by si sa musela odhlásiť z dôch.poistenia štátu, resp. nemôžeš sa prihlásiť.). Síce nemáš nárok na nemocneské ani dovolenku ani stravne lístky (to by si mala, ak by si robila viac ako 4hod tuším, ak to nezmenili).
Ale v prípade výpovede a aj čerpania dovolenky za predchádzajúce obdobie, kedy si r obila ešte na plyný úväzok by to bolo platené len z toho čiastočného uväzku.

Takže tú prihlášku ako osoba riadne sa starajúca o dieťa do 6rokov treba podať na SP podla bydliska najneskôr prvý den čerpania RD, ak chceš byť dôch.poistená štátom a nemať tam medzeru a budeš robiť na dohodu.

tynamartina
20. jún 2012

Ahojte, neviem či ste už zachytili ale Fico prácu na dohodu od roku 2013 ruší. Bude iba pre študentov denného štúdia do 26 rokov. Čo je síce riadna blbosť ale žiaľ bude to tak. I ked to ešte nie je schválené ale väčšinová vláda to istí 😢

lienkasta
23. jún 2012

Dobry den, vedel by mi niekto poradit ? Aky je rocny pracovny fond, ktory sa nesmie prekrocit pri praci na dohodu. Som uz na rodicovskej dovolenke a pracujem v zdravotnictve. Zamestnavatelom je statne zariadnie a tvrdia mi, ze 350 hod rocne a dost. Robim len v dennej prevadzke, ziadne nadcasy. Dik.

liz_lemon
23. jún 2012

@lienkasta
zakonník práce
§ 226
Dohoda o vykonaní práce
(1) Dohodu o vykonaní práce zamestnávateľ môže uzatvoriť s fyzickou osobou, ak rozsah práce (pracovnej úlohy), na ktorý sa táto dohoda uzatvára, nepresahuje 350 hodín v kalendárnom roku. Do rozsahu práce sa započítava aj práca vykonávaná zamestnancom pre zamestnávateľa na základe inej dohody o vykonaní práce.

lienkasta
23. jún 2012

@liz_lemon Dakujem, tak je to predsa tak. Nedaju nam moc zarobit. Alebo je tu druha moznost obist zakon?!

liz_lemon
23. jún 2012

@lienkasta mozes kludne robit na TPP

lienkasta
23. jún 2012

Pred materskou som u zamestnavatela podpisala zmluvu na dobu neurcitu a nechcem prist o miesto.

liz_lemon
23. jún 2012

@lienkasta tak nech ta zamestnaju na TPP ako pred MD, pripadne nech ti daju skrateny uvazok

adkasmolka
23. jún 2012

baby ked zacnem pracovat na TPP pridem o rodicovsky alebo mozem aj ten stale poberat??

baklik
23. jún 2012

@adkasmolka do 3 rokov veku dietata mozes pracovat na TPP a poberat aj rodicak

adkasmolka
23. jún 2012

@baklik to fakt??? 😲