icon

Práca na doma alebo podvod?

esmera50
11. júl 2022

ahojte, viem, že už to tu bolo, ponúkajú na dom z ČR kompletizáciu výrobkov a písanie letákov, mám tu link: https://www.kompletace-doma.cz/ toto sa mi zdá, že nie je podvod, a vám? naozaj to funguje, môžem zarobiť aj 500 euro mesačne za to? Raz som tak kdesi poslala poplatok odpredu a viac sa neozvali, myslíte, že títo budú seriózni? Ďakujem za rady

Strana
z2
esmera50
autor
11. júl 2022

@melanta áno, veď dochádzať chcem, len sa mi ešte nepošťastilo, aby ma prijali

gemerka17
11. júl 2022

@esmera50 akú máš vystudovanu VŠ ? Vieš anglicky ? - šup do korporatov.

esmera50
autor
11. júl 2022

@gemerka17 nie, viem nemecky a španielsky, mám humanitný smer, ale kurz pc a strojopisu

jasminka548
11. júl 2022

@esmera50 spýtam sa,teraz som na dovolenke,dám Tí vediet

gemerka17
11. júl 2022

@esmera50 keď vieš komunikovať na úrovni B2, tak chod do rych korporátov. S tymi jazykmi budeš vzácna. Žiaľ VS máš na hovno na trhu práce, ako keby si ani nemala.

esmera50
autor
11. júl 2022

@jasminka548 ďakujem....

esmera50
autor
11. júl 2022

@gemerka17 tak aj iné VŠ ako keby ani človek nemal, nielen humanitnú, hoci ej pravda, že tá má uplatnenie najhoršie, lenže to som vtedy nevedela, v čase, keď som študovala VŠ, som doma nemala ani PC a nevedela som, čo je to internet, naučila som sa všetko až potom cez VŠ a po nej, info z netu som nečerpala tak ako dnes

zuzliq
11. júl 2022

@esmera50 nuž, to nie je pravda. Je x pozícií, kde sa vyžaduje VŠ, dokonca konkrétne katedry na konkrétnych VŠ.
Ohľadom práce, veď si otvor profesiu a posielaj životopisy, reaguje na ponuky. Z akej si časti, dnes sa hľadajú ľudia veľmi ťažko. Je málo zamestnancov. Ak potrebuješ preklenúť obdobie bez príjmu, skús Tesco, Lidl a popritom hľadaj prácu.

esmera50
autor
11. júl 2022

@zuzliq veď profesiu dávno mám aj agenta :D

gemerka17
11. júl 2022

@esmera50 ja na teba nechcem byť zlá ani nič. Ale dievča zlaté, čo si žila v jaskyni počas VŠ ? Internet je v dnešnej dobe základ, nájdeš tam veľa užitočných informácií. Ono pokiaľ sa ti nedarí, nebolo by zlé keby ti niekto pozrel na životopis odborným očkom a nacvičil s tebou pohovor. Skús posielať ponuky aj do BA a uvidíš, či sa ti niekto ozve. Žiaľ na trhu práce nemáš čo ponúknuť. Jazyky na danej korporátnej úrovni neovládaš (povedať 3 vety, čo si pamätáš zo strednej školy alebo z 2 semestrov VŠ nestačí na danú úroveň). Inak máš dosť nevhodný postoj a vystupovanie. Bolo by treba na ňom zapracovať. Ak sa ti aj nejaká práca naskytne, aj keby to bolo za menej peňazí, tak kvôli praxi ju vezmi. Lebo momentálne nemáš asi ani tú.

esmera50
autor
11. júl 2022

@gemerka17 ja som absolvovala kurz cez Úrad práce, kde mi CV pozreli a poradili, nacvičovali sme aj pohovory atď. Ale realita býva niekedy iná, keď hľadáš miesto. Veď ja si nevyberám podľa peňazí...A zo španielčiny si chcem urobiť štátnicu do C1 postupne

casoso
11. júl 2022

Z domu sa da vacsinou robit hlavne MLM.Ja napr.take nieco robim,ide o viac ceskych eshopov,v podstate mozes hladat samospotrebitelov,ktori si objednaju tovar sami,alebo sprostredkujes predaj ty.Zarobit sa da,len sa tomu treba venovat..

esmera50
autor
11. júl 2022

@casoso hm, no ja práve hľadať Ľudí netúžim, to skôr kompletizáciu výrobkov robiť alebo telefonistku

gemerka17
11. júl 2022

@esmera50 skús ešte hľadať pozíciu sekretarky alebo administratívnej pracovníčky. Musíš holt dostať tú príležitosť. Preto sa zameraj aj na BA a nie len na malé mesto a jeho okolie, tam tých ponúk je máličko.

zuzliq
12. júl 2022

@esmera50 a kam si si naposledy poslala? Koľko denne sa venuješ hľadaniu práce? Už si bola na pohovore?

esmera50
autor
12. júl 2022

@zuzliq na veľa pohovoroch a neboj sa, venujem sa tomu, naposledy som posielala včera :D a nie jeden

melanta
12. júl 2022

@esmera50 a na aké pozície si posielaš CV? Podľa profilu si z Nového mesta, tam máš slušný potenciál TN ale aj TT či BA. Ak sa chceš niekam pohnúť. Teda ak. Lebo píšeš v jednej odpovedi, že radšej by si doma niečo skladala. Človek čo len s troškou ambície by takúto prácu nehľadal ani náhodou. Čo sa týka toho, že CV ti pozreli na upsvar aj riešili s tebou prípravu na pohovor, toho sa obávam že môže narobiť aj viac škody ako osohu.

esmera50
autor
12. júl 2022

@melanta ja mám ambície , ale v iných oblastiach...a posielam aj do TT a TN

esmera50
autor
12. júl 2022

@melanta ja to chcem len prechodne, mám aj iné plány, niečo s podnikaním a potom si poprípade urobím druhú výšku a štátnicu a tak

melanta
12. júl 2022

@esmera50 prechodne? Načo prechodne ak chceš podnikať. Začni rovno podnikať a nerieš prechodné zamestnania. Z tvojich odpovedí resp z toho ako sa vyhýbam niektorým otázkam však skôr predpokladám, že tu žiadne ambície ani reálne podnikanie nebude. Ťažko sa potom ľuďom pomáha, keď len zahmlievajú.

esmera50
autor
12. júl 2022

@melanta nemôžem, musím do toho podnikania čosi investovať, a rozoberať to tu nebudem, nič v zlom :D preto s anajskôr musím zamestnať atď. Ja nezahmlievam, kto už má ambície ak nie ja? Odmalička záujmy, krúžky, povyhrávané olympiády atď...

Strana
z2