Práca na dvanásťhodinové smeny. Je to otroctvo?
Vo vyrobe sa preco musi na 12stky a 3 zmeny to je otroctvo
12h zmena je bezna, a otroctvo je ked ta niekto nuti. Si zatial v slobodnej zemi, nikto ta nenuti mat pracu, ktora ti nevyhovuje
Sú ľudia, ktorí výslovne chcú pracovať takto na smeny
Jednak tak nemusíš pracovat, když ti to nevyhovuje. Pak taky kdybys chtěla, za takovou směnu budeš mít více pěnez. A taky si představ, že někdo podniká a přesně takhle pracuje, protože ho to baví🙂)) Nikdo nic nemusí, každý podle svých možností a schopností.
@vanilkovazmrzka Ale ked v kancli len tak nevezmú
A aspon dobre zarobis?
Ja som robila 12 v predaji - lebo som chcela, nikto ma teda s bičom nenahanal ako otroka 🤦 Veď ak niekto nechce, 12 nerobí, nájde si inú prácu.
Sú niektorý, ktorý chcú pracovať takto na zmeny. Odôvodňujú, to príplatkami, za nočné a víkendy. Jednoducho chcú,, lepšie zarobiť ''. Niekto hľadá aj štvorzmenku, že aj víkendy. Ale ja osobne, by som to zakázala. Hlavne pre ženy, je to neskutočná zátaž na organizmus, napr. aj pri PMS. Dobre, tak o lekároch a zachranároch, by som ešte ako tak. Ale vo výrobe za pásom. Tomu sa niečo stane, keď to na noc nechajú tak? Jáj ja ja zabudla:money, money, money, zisky. Slováci pracujú najviac na nočné zmeny.👏🤦
Ako komu.Ale je to makačka riadna. Robila som roky. A hlavne nočné rokmi dávali zabrať. A hlavne keď ešte druhá šichta čaká doma.
Ja som robila 12tka 2ranne,2nocne a 4dni volno,super som si oddychla,zabudla aj na veducu blbu a tie smeny mi vtedy naozaj vyhovovali,mesiac ubehol ani som nevedela kedy.Teraz mame ranne,nocne 12tky iba v soboty,a 2 soboty volne,inac 8cky a aj 4dni volno cez tyzden a je to super ked mas deti.
robim cele roky a nemam problem. samozrejme je to lepsie, ak nie je toho vela a nevznikne nadcas. pripadne len par hodin ( 1-2 sichty ). sa sa to uplne v pohode a dokonca mi to viac tak vyhovuje, nei koli priplatkom,a le koli tomu, ez mam potom viac volna a mozem si bez problemov vybavit co potrebujem.
ked som mala sem tam v minulosti sichtu do 14hod, prisla som domov s takym utlmom, ze som minimalne 2 hod nic neurobila. v robote to akosi prekonam a potiahnem par hodin navyse. odmenou je celodenne volno, ktoreho je ym padom viac.
teraz si dokonca uzivam nahradne volno, mam tento mesiac iba 10 sichiet.
Ako vychádzajú časovo tri zmeny pri dvanástkach?
áno,je.Hlavne tie nočné.A čo s tým chceš robiť,keď sme montovňa a lacná pracovná sila,ktorú je treba vycicať.....
Tak bud su 12h alebo 3 smeny...3x 12h smeny za 24h proste nedas.
Policajti tak bezne pracuju...2x12h a potom 2dni volna alebo tak nejak...niekomu to vyhovuje.
Vyroba ide aj v noci, tak to niekde je, peniaze su peniaze. Su aj 2 smenne prace.
Ale ano, 3 smeny su strasne blbe pre organizmus.
Ja pracujem 12hodin 12 dní v mesiaci..vtedy je s detmi manzel....mam to aj na pracovnej zmluve.....a žijeme potom z toho .....ostatne dni som viac z detmi.....je to náročné....ale tonpreto lebo doma mam ďalšiu sichtu s detmi...
Robiť 12tky má aj výhody. Keď potrebuješ niečo vybaviť cez týždeň, máš voľno, nemusíš brať paragraf alebo dovolenku. A vieš si nájsť aj brigádu popri tom :D
Robila som tak chvíľu: DDVVNNN VVDDVVV NNVVDDD VVNNVVV... Tá tretia nočná bol síce zabijak, ale vravím si, že aj teraz by som to brala. Aj na vybavovačky somčas, aj brigádu som stíhala. A hodiny za mesiac vychádzali 156-168.
Teraz robím na 3-zmenke, týždeň ranná, týždeň nočná, týždeň poobedná, víkendy voľné. Keď potrebujem niečo vybaviť v meste, buď to stihnem pred poobednou, alebo idem po nočnej spať až po obede, ale v oboch prípadoch som nevyspatá.
V zdravitnictve v nemocniciach tak robime vsetci (nlp). Dakujeme za uznanie. 🤷🏻♀️ Podla mna celkom ok, ja si napr. neviem predstavit byt v praci denne.
Ja ked som bola slobodna a bezdetna tak mi maximalne vyhovovalo byt tolko hodin v praci + nedelu
Prečo by to malo byť otroctvo? Veď keď nechceš, nepracuj tak. Fascinuje ma vlastnosť niektorých jedincov všetko ofnukat a ofrflat. A nie, 12 hodinové šichty existujú aj mimo Slovenska. 🤦🏼♀️
12tky sa robili a robia. Hneď som si pri tvojom "otroctve" spomenula na zdravotakov, policajtov a hasičov. Fakt by to bolo super, kebyže robia do 14-16. Však. 🤦🏻♀️
Ale ked v kancli len tak nevezmú - prečo by nevzali? Zoberú ťa na akúkoľvek pozíciu, ak spĺňaš podmienky zručností a vzdelania. Nikto nie je povinný robiť v závode za pásom nočné. Každý sa môže rozhodnúť, aké vzdelanie si zadováži (môžeš si urobiť školu aj v dospelosti) a aké zručnosti sa naučí. Ak je niekto lajdák a nechce sa mu, tak dôsledok je väčšinou to, že robí fyzicky ťažkú prácu za málo peňazí. Tak to funguje všade na svete.
A čo sa týka otroctva - silné a hlavne veľmi hlúpe slová. Potrebujeme aj ľudí, ktorí robia v závodoch, v noci v pekárni, zdravotníkov, policajtov, ktorí sa v noci naťahujú s hulvátmi v meste, potrebujeme aj upratovačky a množstvo ďalších. Každé povolanie si vážme a nenazývajme tých ľudí otrokmi. A nezabúdaj, sú ľudia, ktorí takúto prácu majú radi a robia ju radi. Ak ty chceš robiť v kancli, nech sa páči, urob si školu, nauč sa jazyky a môžeš.
@melanta Mam taku skolu ale ked som zdravotne znevyhodnena ma nevezmú nikde a do chránenej dielni nepôjdem robit medzu takych
Medzi takých? Medzi akých? Prepáč, ale človek, ktorý opovrhuje ľuďmi iba preto, že sú iní, si nič lepšie nezaslúži. Ak nemôžeš robiť kvalifikovanú prácu alebo prácu, akú by si chcela, tak by si sa mala zamyslieť nad svojou pokorou. Tá ti absolútne chýba. Ťažko pracujúcich ľudí, ktorých prácu potrebuješ tak ako my všetci, nazývaš otrokmi a zdravotne znevýhodnených nazývaš "takí".
@heminepa Moji rodicia sa ku mne takto spravaju podcenuju a žiadna praca pre mna neni potom mam byt aka..problémy s ocami
Ja poznám niekoľko zdravotne znevýhodnených účtovnikov - u Teba bude problém inde, mala by si zapracovať na svojich schopnostiach (už len písaný prejav, nepoviem pár chýb - ale Ty absolútne ignoruješ čiarky). Ja som tiež robila kadečo, kým som sa dostala na svoje vysnívané miesto, ale robila som - na každom pracovnom mieste som sa niečo naučila.
Si dospelá však? Tak sa môžeš rozhodnúť, či budeš samú seba vnímať ako sa ty rozhodneš, alebo sa stále budeš hodnotiť podľa rodičov. Áno, vyrastať v toxickom prostredí je prekážka, ale nie nezdolateľná. Rodičov ani svoju minulosť nezmeníš. Ale môžeš zmeniť svoje vnímanie samej seba. Ak chceš, dokážeš to. A keď to dokážeš, tak potom sa ti viac otvoria oči aj myseľ a bude jednoduchšie nájsť si svoju cestu. Ak sa rozhodneš, že budeš stále pod nadvládou toxických názorov rodičov, tak je to tvoje rozhodnutie a len a len tvoje rozhodnutie takto žiť. Mimochodom, poznám zdravotne naozaj ťažko znevýhodnených ľudí, ktorí žijú aktívnejší a pozitívnejší život ako niektorí zdraví. Pretože sa tak rozhodli. Pretože ak už si dospelá, to ako žiješ, je tvoje rozhodnutie, nie rodičov.

Pretože firma chce zarábať 🤷♀️ Myslím, že otroci nemali mzdu 🤔 ale úprimne...nezávidím nikomu pracujucemu pri páse.