icon

Práca na SPODaSK

13. nov 2025

Caute,

po skonceni materskej dovolenky som sa zaevidovala na UPSVaR. Do povodnej roboty som sa vratit uz nechcela.

Dnes mi ale bola ponuknuta praca na SPODaSK. Viem, ze nie je jednoducha na psychiku, ale... potrebujem robotu cim skor.

Ma niekto skusenosti s touto pracou? Da sa to? Kazdy den je extrem? Napisem aj sukromnu spravu, keby sa mi niekto ozval.

Dakujem!

done
13. nov 2025

Ak ti to ponúkli ako vhodné zamestnanie, si povinná ponuku prijať, lebo ak to bez vážnych dôvodov odmietneš bude sa to považovať za nespoluprácu s úradom a vyradia ťa z evidencie (5/2004 Z.z. §36)

autor
13. nov 2025
@done

Ak ti to ponúkli ako vhodné zamestnanie, si povinná ponuku prijať, lebo ak to bez vážnych dôvodov odmietneš bude sa to považovať za nespoluprácu s úradom a vyradia ťa z evidencie (5/2004 Z.z. §36)

@done Pani na UPSVAaR nie je zas hyena. Vieme sa dohodnut, keby som ponuku odmietla. Preto sa pytam ty, ci ma niekto skusenosti.

anonym_57c67a
13. nov 2025
@anonym_autor

@done Pani na UPSVAaR nie je zas hyena. Vieme sa dohodnut, keby som ponuku odmietla. Preto sa pytam ty, ci ma niekto skusenosti.

@anonym_autor čo je náplň práce. Nechce sa mi googliť.

anonym_a857e6
13. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Hm, musíš sama zhodnotiť či máš gule odobrať rodičom dieťa

petronelag
13. nov 2025

To je Socialnoprávna ochrana deti, a akú funkciu by ste tam robila?, tam pracuje väčšinou s problemovými rodinami.

anonym_1f476f
13. nov 2025

@anonym_autor ja by som s tým problem nemala, hneď by som takú prácu brala. No nemam na to kvalifikáciu

anonym_42e8b8
13. nov 2025

Tiež by som takú prácu brala, ale nemám kvalifikáciu.

anonym_a5ca2b
13. nov 2025

nie, nie je to nič pre mňa.

sszuzu8
13. nov 2025

Brala by som

autor
14. nov 2025
@anonym_a857e6

@anonym_autor Hm, musíš sama zhodnotiť či máš gule odobrať rodičom dieťa

@anonym_a857e6 ved toto.... 😏

anonym_a857e6
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_a857e6 ved toto.... 😏

@anonym_autor tu si niekotre ani len nevedia predstaviť čo tá praca obnáša a čo všetko sa môže posrat

autor
14. nov 2025
@anonym_a857e6

@anonym_autor tu si niekotre ani len nevedia predstaviť čo tá praca obnáša a čo všetko sa môže posrat

@anonym_a857e6 veru.

domkakvet
14. nov 2025

@anonym_autor ano mozes to vyskusat.

anonym_79d417
15. nov 2025

@anonym_autor ale veď to nie je zlá práca, je to skôr pomoc dieťaťu, vyňatie z ohrozujúcej rodiny. Je ti život dieťa ľahostajný? A na druhej strane vieš byt aj “človekom” a a ponúknuť pomoc aj rodine dieťaťa. Ako clovek preukázať nejakú spolupatričnosť, pomôcť získať nejaké kontakty, odbornú pomoc. Ja sama som učiteľka a mala som kvôli dcére doma socialku. Boli veľmi ochotní, nápomocní, často som pytala radu. Videli, že žijeme nadpriemerne, dieťa čisté, veľmi dobrý prospech, proste všetko tip top. Ak by mi mali odobrať dieťa, tak určite by som pozerala na osobu, ktorá mi ho berie. Všímala by som si správanie, ľútosť, ochotu pomôcť. Čiže vieš to spraviť inteligentne, s nadhľadom a dobrým úmyslom. V prvom rade sme ľudia.

petronelag
15. nov 2025
@anonym_79d417

@anonym_autor ale veď to nie je zlá práca, je to skôr pomoc dieťaťu, vyňatie z ohrozujúcej rodiny. Je ti život dieťa ľahostajný? A na druhej strane vieš byt aj “človekom” a a ponúknuť pomoc aj rodine dieťaťa. Ako clovek preukázať nejakú spolupatričnosť, pomôcť získať nejaké kontakty, odbornú pomoc. Ja sama som učiteľka a mala som kvôli dcére doma socialku. Boli veľmi ochotní, nápomocní, často som pytala radu. Videli, že žijeme nadpriemerne, dieťa čisté, veľmi dobrý prospech, proste všetko tip top. Ak by mi mali odobrať dieťa, tak určite by som pozerala na osobu, ktorá mi ho berie. Všímala by som si správanie, ľútosť, ochotu pomôcť. Čiže vieš to spraviť inteligentne, s nadhľadom a dobrým úmyslom. V prvom rade sme ľudia.

@anonym_79d417 Vy ako učiteľka máte nejakú úroveň, ale keby ste sa rozprávali s terénnymi pracovníčkami SPOD, tak by ste iba počúvala v akých rodinách boli, niekedy priam nebezpečná situácia.