Práca pre muža so zdravotným postihnutím
Poradíte nejakú robotu pre tridsiatnika so sluchovým postihnutým a výškou len 160 cm? Čo by bolo vhodné? Ďakujem za tipy.
V jednom kaufe pracuje chlap sluchovo postihnutý za kasou, môžeš aj tovar vykladať kaif, billa, záhradnicke potreby, chovateľské potreby môžeš tiež skúsiť, záleží od toho koľko % stratu máš, ake máš vzdelanie, čo všetko ovládaš. Ja mám -50% obojstranne a pracujem ako terénna opatrovateľka seniorov. Musíš dat visc info aby ste ti vedeli lepšie poradiť
Koľko % presne má, to neviem, je to len známy. Ale má aj transplantovanu obličku a hendikep s "výškou".
Robil predtým v zlatníctve.
@anonym_autor jedna znama je dlhe roky uctovnicka, robi sama na seba, a dari sa jej.
Otazka co ten znamy vie.
Možno trepem ale čo tak šofér? Kamiónu napríklad
Viac krát ma viezol nepočujúci taxikár a mali sme aj nepočujúceho upratovača. V administratíve je možné uplatnenie v závislosti od vzdelania a ďalších znalostí ako excel.
@anonym_autor mam ztp kolegynu s fyzickym handicapom, absolutne ziadny problem v porovnani s ostatnymi co sa prace tyka, poznam lekarku s nacuvacim strojcekom, ktora aj operuje.
Sluch ani vyska ho nelimituju, limituje ho vzdelanie a pracovne skusenosti.
Tak s jeho výškou určite nemôže robiť vodiča kamiónu, nezobrali ho kôli tomu ani ako pracovníka do skladu. Taxikára robil chvíľu, ale nezvládal to kôli pracovnému času aj nočným službám, vraj sa mu zhoršil zdravotný stav.
Administratíva ani jazyky určite nie, na to nemá vzdelanie.

@anonym_autor aké má vzdelanie? Doterajšiu prax?
U nás na sídlisku v bille nepocujuca pani dokladá tovar