icon

Práca recepčnej

macik6
27. aug 2023

Ahojte ,chcem sa opytat ,dostala som moznost pracovat na recepcii v nemenovanom domove dochodcov ale sokoval ma plat ze 700€v hrubom.Robia sa tam 12hod ,kratky dlhy tyzden.S pc by sa nerobilo ,len drobne administr prace ,praca s kopirkou scenovanie,praca s klientami ,udrziavanie cistoty a jeden krat tyzdene na oddeleniech na chodbach pretriet chladnicky a poliat kvety.Jedna sa o to ,ze som tam nastupila chcem to hlavne vyskusat,nakolko som s takou pracou nemala nikdy skusenosti ,len v zavodoch pri pase.A este su tam dva krat rocne odmeny.Len mi to stale hlava nedava ,ked tolko zodpovednosti a taky nizky plat ,teda minimalna mzda ,kolko potom zarobi upratovacka.Praca sa mi celkom paci ,sice sa este len zaucam ,no uvidim vyplatu a potom sa rozhodnem.Mali ste s takym platom a na takej pozicii niektora skusenost?

Strana
z2
zuzap33
27. aug 2023

@bejka_ v tychto zariadeniach byva len riaditel, socialna sestra a uctovnicka. Oni obhospodaruju celu agendu. Aj ked ide pacient na hospitalizaciu, prevozy, ich financie. Dss tiez maju svoj rozpocet, ci uz sukromne alebo statne

macik6
autor
27. aug 2023

@babulkomale jedna z mala odpovedi ktore hned nehejtuju ,ja som len chcela odpovede co ostatni na to ,pretoze upratovacka nedokumentuje milion veci ktore ked sa zle zdokumentuju je v tom potom chaos a nerobi s klientmi ,pisu tu akoby to bola ta najpodradnejsia a najubohejsia praca ,pritom si myslim ze su ovela horsie monotoone prace pasove kde staci sa naucit jeden dva ukony a ides, no ano pisu to take co su na vyssich postoch a nizsie posty su pre nich zrejme primitivne pozicie ,skoda ze aj ked clovek ziada radu a podobne stretne sa tu z povyseneckostou a pohrdavymi odpovedami vecsinou

macik6
autor
27. aug 2023

@bejka_ myslim ze v kazdej praci je urcita zodpovednost ,jedine ten ju nema kto nic nerobi a kazda praca je dolezita

zuzap33
27. aug 2023

@macik6 len tvrda realita. Rob to ak mas ID, alebo nemas vzdelanie na vyssiu kvalifikaciu, si v hladovej doline, kde sa nic neda robit a ty nechces cestovat za pracou alebo sa nechces pretrhnut v praci a staci par eur. Ale velke peniaze a karieru tu necakaj

janai1
27. aug 2023

@macik6 akože prepáč ale tiež som recepčná. To čo opisuješ nie je žiadna jadrová fyzika. Nemáš ani počítač. Robíš základnú administratívu a máš aj základný plat. Nič viac nič menej. Ak máš pocit, že je to na teba príliš zodpovedné tak si hľadaj inú robotu

ankare
27. aug 2023

@macik6 ak Ti nevadí nízka mzda, ber to. Vyzerá to na pohodovu prácu. Nikto nevravi, že tam ostaneš do dôchodku. Držím palce!

lienka.7
27. aug 2023

@macik6 prepac, ale koľko by si si teda predstavovala plat na takej pozícii? Žiadna zodpovednosť, nic. V podstate ti stačí snáď maturita. A milujem argumenty typu, že vsak ale z toho sa nedá vyzit. Pracuj na sebe, vzdelávajú sa a nájdi si takú prácu s platom, z ktorého podľa teba už vyzit dokazes. Nikomu len tak nepadaju pečene holuby priamo do huby (obrazne povedane).

macik6
autor
27. aug 2023

@ankare dakujem ano na chvilo som to zobrala lebo to co som skoro cely zivot robila bola drina a toto je ked to porovnam velmi pohodova praca mozno cez kratky tyzden budem aj jeden den nejaku brigadu ,skoda ze su tu vela komentov ze je to uplne primitivna praca a xo cakam ked nerobim z pc nechapem preco take komenty ,ja nikoho nesudim ale to su ich vyroky ich nazory,urcite si spravim nejake pc kurzy aby som sa posunula dalej

janai1
27. aug 2023

@macik6 kto ti tu napísal, že je to primitívna práca?

mne to príde, že sa za tú prácu hanbíš a prskaš tu naokolo jed

lienka.7
27. aug 2023

@macik6 nikto ti tu nenapísal, ze je to primitívna práca. Aj ZP definuje stupne obtiažnosti, podľa čoho si zaradená. Jednoducho mas pracu zaradenu v najzsom stupni náročnosti, cize mas k tomu zodpovedajúce platové ohodnotenie.

buberova
27. aug 2023

Plat mi príde adekvátny. Nemusíš ovládať počítač, jazyk, nemáš pod sebou ľudí.. tým nehovorím že je to zlá práca.. ale že mi to sedí, že k nej potrebuješ minimálne schopnosti a skúsenosti, preto je aj minimálna mzda

macik6
autor
27. aug 2023

@buberova ano je to pravda no napriklad je tam viac veci ako niekde v zavodoch kde nedavaju minimalnu mzdu preto sa trochu cudujem ze preco az minimalka

januska12323
27. aug 2023

Všetko sú to veci, ktoré zvládne človek so základným vzdelaním. Tým ťa nechcem uraziť ale je to proste taká práca a k nej adekvátne ohodnotenie.

buberova
27. aug 2023

@macik6 možno preto že človek v závode svojou prácou vytvorí firme väčší zisk ako recepčná. Alebo je tam nejaký príplatok za nočnú, normy, hlučné prostredie alebo čo ja viem čo

mladena
28. aug 2023

@macik6 ahoj no ja robím recepčnú za minimálku, takže nie si jediná. A áno, je to najnižší stupeň náročnosti, nie som niekde v hoteli, nemám zodpovednosť. Domov dôchodcov je podľa mňa zariadenie kde asi veľké platy ponúkať nebudú. Praca na kratky dlhy týžden je podľa mňa najlepšia.

macik6
autor
28. aug 2023

@mladena no to mi je jasne ze tam asi nic viac nemozem cakat uvidim aka bude teda vyplata

Strana
z2