Práca učiteľky alebo učiteľa na ZŠ
Rozmýšľam o štúdiu učiteľstva. Chcela by som ucit na ZŠ, druhý stupeň. Pripadne strednú školu. Môžete mi niekto priblížiť studium prosím? Kedy si volíte predmety, ktoré budete učiť? Plus je pravda, že učiteľky majú málo voľného času, lebo sa musia doma pripravovať, opravovať písomky atď?
@luccija tak to je riadna blbost, ze menej ako osem hodin
@domini404 vy ste nejaky troll, vsak? inak si to neviem vysvetlit
Predmety si vyberas spolu s prihlaskou na vs. Ako pisu baby, vyber tych spravnych predmetov je velmi dolezity. Ak ucis na 2. stupni zs, co sa tyka priprav, je to jednoduchsie, ale nie kazdy ma na to povahu ucit pubertalne deti. Na strednej skole sa uz musi ucitel pripravovat viac. Co sa tyka pracovneho casu, zase zalezi, na akej skole clovek uci. Ak ucis v nejakej malej dedinke plnej romov, tak je mozne, ze o jednej uz budes kracat z prace domov. Ak ucis na nejakej mestskej strednej skole, urcite tych 8 hodin odpracujes. Kvalitny ucitel sa vzdelava a pripavuje stale. Nie je to tak, ze po dvoch rokoch je to uz lazo plazo. Ucitelom kazdym rokom prace len pribuda. Dolezite je, ci by ta tato praca bavila.
@alenka7777 netuším, ktorý môj príspevok ťa dohnal k tomuto presvedčeniu. Len trocha triezvo uvažujem. Nevravím, že po dvoch rokoch to bude lážo plážo, ale pravidlá skloňovania podstatných mien ak si raz pripraví, som zvedavá kam sa to posunie za 10 rokov. Lebo ak viem, rovnako ako ja sa to učila aj moja mama, aj moja malá sesternica.
@domini404 koľko rokov máš reálne odučených?
@zuzanockamt problém bude možno tam, ze zatiaľ čo ja som končila školu pred 2 a pol rokom, ty si ju končila pred 17...
@domini404 Ja sa nepýtam na ukončenie štúdia, ale na roky praxe. Čiže máš odučené 2 roky? Predmety v akej aprobácii?
@zuzanockamt biológia-chémia, už som to raz písala
@domini404 nepostrehla som to....tak tam je učiva až-až...aj príprav, ak sa to chce odučiť poctivo...so SJL/MAT sa to porovnávať nedá
@zuzanockamt ja si myslím, že v SJ/Mat máš viac a dôležitejšieho učiva, čo sa týka monitoru a prijimaciek. Taktiež, celá bio aj chem sa na strednej opakuje, len trocha hlbšie, zatiaľ čo ak sa dieťa nenaučí na základnej správne gramatiku alebo riešiť jednoduché rovnice, na strednej sa k týmto veciam už nemusia vrátiť.
@domini404 ale základ sa musí naučiť aj z tej bio a chem poriadne na ZŠ, takže učiteľ, ak to berie vážne, má čo robiť
@domini404 a teraz ja vám to poviem z pohľadu učiteľky na SS a učím biológiu… na gymko pridu deti čo nič nevedia.. žiadne základy, pojmy dokonca ani prvky nepoznajú o vyrovnaní rovnice ani nehovorím… hanbím sa, že dávajú na VS diplomy takým študentom .,, a čo sa čudujem veď na učiteľstvo idu najslabší žiaci z gymka
@domini404 suhlasim s prispevkom vyssie, radsej sa uz nevyjadruj, lebo co slovo, to perla. naozaj nemas ponatia, ako to funguje. ano, sklonovanie podstatnych mien sa ucilo vzdy, az na to, ze teraz sa uci uuuuuplne inak ako inokedy.

@misana84 dúfam aj ja, že nie