Práca v korporáte
Čím je práca v korporate zaujímavá?Keď čítam príspevky často sa píše, že stačí angličtina a, že je to práca pre cvičené opice😏čo to znamená?Skúste mi len cca ozrejmiť nejakú pracovnú pozíciu.Jedni mi hovoria ani za nič som rada, že som odišla, druhá si nevie vynachváliť.Preco tam je taká fluktuacia?
Žienky, ja budem dnes za blbú, ale ako sa dá takého korporatu dostať aj bez praxe a nejakých skúseností? Či nemožné? Resp. aké kurzy, školenia atď si spraviť, aby mal človek šancu? Stačí mi nejaká najnižšia pozícia. A nachádzajú sa nejaké korporaty aj mimo BA? Ktoré sú to vlastne? Ďakujem za odpoveď 😁
@nienna vôbec nie si za blbu, na to sú tie fóra, aby sa človek pýtal🙂. A dostal odpovede. K veci...nexcem vyznieť nejako demotivacne, ale celkom úprimne musím konštatovať, že pre tieto korporaty sú cielovka mladi ľudia, bez záväzkov, plni sily a energie (čo ja už samozrejme tiež nie som, hoci tam robím😀). Robím na HR, takže do toho trošku vidím. Ženy po 40tke určite nie, mladšie áno, ak majú čo ponúknuť (IT technológiy, ktorú hľadajú). Ale jasné, výnimky existujú a keď niekto veľmi chce, dá sa všetko. Ak má šťastie (napr jednu takú 42+ sme vzali, lebo sme museli nájsť niekoho za pár dní a bola voľná), na druhej strane, nezvládla to, o polroka ju vyhodili:(.
@bambulka814 mozem sa spytat preco zeny po 40 nie? uprimne je to taky troska zastaraly postoj...trend je mmt nediskriminovat na zaklade veku...pre mna su top prave ludia vo vyssej vekovej kategorii a ak mam moznost prijmem skor ich ako absolventov...a su to velmi kvalitni ludia a maju to upratane v hlave, co sa zial o ludoch hned po skole povedat neda...cest vynimkam
@darkswan no preto, že sú už často usadene a chcú prácu od-do a mať pokoj🙂. Je to prirodzené. Človeku sa vekom menia priority, ani ja nie som ochotná nadčasovat a zblázniť sa pre svoju prácu🙂. Čo som možno bola v 25ke. V korporáte sa už nerobia práce pre cvičené opice, to je out, majú na takú prácu automatizácie, takže hľadajú ľudí, čo majú čo ponúknuť. A keď ma niekto 40, bez praxe, tak z pohľadu korporátu toho veľa nemá a už stratil prirodzene aj chuť sa učiť. Je iné hľadať niekoho na manažérsku pozíciu, s praxou, po 40tke.
Mňa v korporate drzi- možnosť pracocať v anglickom jazyku s ľuďmi z celého sveta, mám možnosť meniť pracovne zameranie, pozíciu, proces ak mi nevyhovuje to, čo robím. Nejde to vždy na 100% a hneď, ale aspoň vidim snahu a moje možnosti. Ak má človek ambicie a vhodnú povahu, môže manažovať tím ľudí, projekty na rôznych úrovniach. Ak cítim, že potrebujem zmenu, nemusím hneď hľadať prácu v inej firme. Ja som zároveň taký flegmatik realista, nežijem pre firmu, neriešim tie korporátne kecy okolo, len si robím svoju robotu a filtrujem všetok spam. Tiež super sú sick days, práca z domu momentalne u mňa na 100%, čiastočný úväzok pri malom dieťati. Výplata načas, zmluva odvdovy na poriadku. Atď atď
@darkswan a pozorz dnešní mladí ľudia vôbec nie sú mimo, mám v tíme 4 ľudí do 30 rokov a nesmierne šikovných, kooperativnych. Mám sa čo učiť. Možno sú viac prelietavi, teda menia prácu častejšie, to áno. Ale tá energia, čo z nich ide, je iná, ako energia ženy s deťmi, ktorá rieši na týždennej báze ich choroby, problémy a pod. Som matka 4 deti, takže viem o čom hovorím 😀😀. Takže aj to je trochu predsudok, že mladí sú o ničom. Ale na vyššiu pozíciu samozrejme nevhodni. Musia dorásť.
tym benefitom v korporate - co v malych firmach slovenskych podla mna tazko najdes - HO kedy chces (ja uz dva roky z domu a teraz budem chodit mozno raz do tyzdna maximalne), flexibilny pracovny cas, super pre matky s detmi, kedze nikto nesleduje na stopkach, kolko pracujem, hlavne ze mam rpacu urobenu. Takze ked sa mi chce, skocim po dceru do skoly cez obed, vybavim si nakup, niekedy skoncim skor a mame program cez tyzden. Roboty konkretne ja mam tolko, ze si aj serial pozriem, aj doma poupratujem atd, ale nemusi tp byt pravidlo a zavisi od sikovnosti. dalsie benefity u nas napriklad dovolenka navyse, sick days, prispevok na procare, ovocie v office, masaze, rozne akcie wellness, sportove atd, letne a vianocne party, zlavy a ine drobnosti.
Táto debata je strašne všeobecná, v skutočnosti korporácie sú rôzne a ponúkané pozície ešte viac, od "univerzálneho prežúvača (virtuálnych) papierov" po rôzne veľmi špecializované technické či kreatívne, manažérske, obchodné, atď. pozície.
Ale táto otázka zrejme cieli na pozíciu "univerzálny prežúvač".
@bambulka814 moze byt aj charakterom prace, ja mam prave opacnu skusenost a musim povedat, ze prekvapivo su tito ''starsi ludia'' aj PC schopnejsi a tak isto aj jazykovo...vzdy som sokovana ked mi VS pomaly nevie zatat anglicky a pyta sa kontingencne co???🙂
este ma napada - ja som v korporate zacala pracovat hned po skole, uz som tam skoro 14 rokov. A vyhoda bola, ze ked som isla na matersku, uz som tam bola par rokov, zapisana ako pracant. Cize po materskej mi ponukli co som chcela, ciastocny uvazok aky mi vyhovoval, velmi flexibilne prac casy atd.
baby v akom korporate robite resp. ake pozicie? kludne aj do spravy..ja som bola na uctovnictve, ale obavam sa ako budem zvladat uzavierky popri dietati kedze chlap robi smeny a rodina je daleko..neviem ci si hladat nejaku inu poziciu alebo len zbytocne stresujem..
Podľa mňa závisí veľmi od šéfa a kolektívu. Ak dobrý/dobrý, tak aj korporát vie byť fajn. Práca je taká, že ak vieš jazyk a máš základné znalosti v danom odbore, tak nie je to nič náročné, skôr na začiatku kopec nového a potom už len stereotyp. Ale podľa mňa každá práca na svete je skôr či neskôr stereotyp 😄.
@alanko20 ale tak urcite nerobis na accountingu, ani na logistike,, resp. inom odd, ktore posuva podklady pre mesacne uzavierky,, resp. ak ano, tak si z tohto procesu vynechana,,, lebo v korporatoch,, su velmi prisne podmienky pre mesacne uzavierky/reporty,,, to baby,, ktore to robia,,vedia velmi dobre,,
@darkswan v tychto firmach ak mas po 40, tak ta vezmu len bud na expertnu poziciu uzkeho profilu alebo vyssi manazment, kvoli skusenostiam, tak vek nehra rolu. ale na tie bezne pozicie okolo 30 lebo ten clovek je flexibilnejsi, este stale sa chce ucit a ma motivaciuba chut rast, skor je ochotny ist do neznameho. ja mam 36 a popravde uz sa tazsie donutim nieco nove ucit, nechce sa mi chodit na treningy a stale nejake skills riesit. ale kym som bola na MD tak bol v teame chlapik asi polroka, z usa, mal skoro 50 a my sme skupina okolo 30, ale on bol duchom tak mlady, ze uplne zapadol. len potom mu zena ochorela, tak sa vratili domov. takze vek len na zaklade skusenosti a pozicie, nie len ze pozru a hned hadzu do kosa. lebo aj take,u napr. 45 rocne,u by mozno nebolo dobre v kolektive, co ma priemer 26
@tana85 to je pekná diskriminácia veď aj 42 r človek môže mať chuť veľa sa učiť a byť snaživý.
Asi to naozaj bude tak, že potrebujú mladých, hlúpych, ktorých opijú rožkom a trocha vyšším platom aké je bezne.Moj kolega má 55 r a je s nami v mladšom kolektíve na teambuildingu preslapal na bicykli a uplaval viac ako my.Normalne rastie s firmou
@lucinka1988 to je radost pocuvat ked sa takto clovek najde. zo zaujimavosti, prezradila by si poziciu ci oblast co ponuka taketo podmienky? 🙂
@missviolet medzinárodné projekty plus lektoring☺️
Nie je korporat ako korporat. Korporat nie je len accounting, tahanie reportov a pod. Hlavne si musis vybrat zameranie. A nie nadarmo sa vravi: korporat bud stravis alebo padnes. Treba mat na to povahu aby clovek vedel v takom prostredi robit. Lebo co ti malokto povie, ze tam si neskutocne hodnotena co sa tyka vykonu a kvality

ono to musi podla mna cloveku vyhovovat. co aspon viem od kamosky, tak aspon oni maju vo firme celkom slusne benefity, ktore sa jej ako matke isto oplatia a nemam teda pocit, ze by si pripadala ako cvicena opica