icon

Práca v Lidli - osobné skúsenosti

miminapl
14. nov 2014

Mám otázočku baby,
mám prácu ale zle platenú a hľadám niečo iné...zaujíma ma od vás, ktoré máte osobnú skúsenosť s prácou v Lidli ( prípadne tesco, kaufland) ako ste spokojné, aký máte príjem a ako sa pracuje na smeny...ďakujem za každé info, robím za minimálku a verím že nižšie sa už ani ísť nedá 😀

jajka71
20. jan 2015

no moja naj kamoska robi v Lidli, lebo si po vyske nenasla pracu, tak to bola z nudze cnost, uz ju prelozili do vacsieho mesta (s jej suhlasom) a tak ma este viac prace, hovorieva, ze sa v sluzbe nezastavi, stale je na inom useku a takmer nikdy neskonci tak, ako ma, lebo bud je viac prace a ostavaju dlhsie, alebo je malo kupujucich a tak ich pustaju domov skor, inak stale hovorieva, ze najviac zavisi od toho, aka skupina sa stretne v smene, lebo ak su pracanti, tak praca ide od ruky, ak nie, tak je to o drzku🙂 co sa tyka zarobku, je to v kazdom meste ine, mozno preto rozdielne platy pisete, vela zavisi od toho, kolko nadcasov, kolko smien....fakt za najdolezitejsie je za kazdym to, aka skupinka sa v sluzbe stretne, lebo ak je kolektiv fajn, aj narocna praca sa lepsie zvlada...

moni244
20. jan 2015

@janeta21 ano? no taketo nieco budem potrebovat a da sa, ze naplanovat si smeny? lebo hladam robotu, teda budem, ak malu zoberu do skolky a kedze manzel robi v 4 smennej prevadzke, potrebujem mat tak smeny, aby som stihala skolku ak bude manzel na poobednej

janeta21
20. jan 2015

@moni244 Podľa mňa by to bolo možné, ale to závisí od nich. To treba potom na pohovore sa s nimi dohodnúť. Cez letné prázdniny zas pracujem v piatok od 16.00-20.00 a dve osmičky cez víkend. Takže max. spokojnosť ich aj moja 🙂 Cez týždeň sa ja postarám o drobca a cez víkend manžel.

martina1966
12. aug 2015

@jankaadalko ked mas taký malý uvazok ako robiís? si na kase? alebo vsade?

maja12161
16. sep 2015

@evia001 zavisi od veduceho alebo zastupcov podla toho kto robi rozpis napriklad mi mame na predajni 25h uvezky a obcas robia 3 dni obcas 4 moj priatel mal 30 h robil 4 dni...

hankahc
22. dec 2015

Ahojte, ja by som sa chcela opytat ci mate niekto nejake info ohladom Lidl, ale v skladoch tusim ho maju v Nemsovej. V Seredi sa ma otvorit nove logisticke centrum pre Lidl a pracovna doba je 35 hodin za tyzden co znamena 7 hodin denne a toto je ta doba co mne vyhovuje, len neviem ci to bude aj realne..neviete mi poradit ako to v skladoch funguje myslim pracovna doba. Dakujem 😉

andrea999
28. dec 2015

@hankahc záleží od konkrétnej pozície,35 hod.pracovný čas je napr.na pozícii kompletizácia tovaru a skladník,skladníčka a robí sa 7 hodín denne 5 dní v týždni,ale vrátane soboty a nedele a pravdepodobne bude začiatok smeny začínať o 8.00 do 15.30 pre polovicu zamestnancov na tejto pozícii a pre druhú časť o 9.00 do 16.30,to sa bude samozrejme striedať...samozrejme sú tam aj iné pozície napr.počtár,tam je 30 hodín za týždeň,nejaký nočný skladník či také niečo,ktorý má len nočné...

hankahc
28. dec 2015

@andrea999 dakujem ti 😉

kvietok1181
12. jan 2016

Ja pracujem v Lidli a som velmi spokojna....hruby plat mam 590 a v cistom 450 + stravne takze asi tak a kazdy rok sa zvysuju platy 🙂 a vobec nie je pravda ze musime rychlo blokovat,kazdy si robi svojim tempom. Toto neni korejcan ale nemec. Nemylte si dojem a pojem a vobec neni na nas tlacene. Tolko k tomu.

nikoletah
13. jan 2016

@kvietok1181 asi tam robis len nedavno, pred 3 rokmi na papieri kde bolo vyuctovanie mali aj nabloknutne polozky za minutu... a doteraz to vie pozriet regional...

slunce3
13. jan 2016

@kvietok1181 som myslela ze v lidli je vyšší plat, ja som v tesku ešte ani nie 3 m. A v čistom mam 530 a gastrace. Ale my máme fixné platy plus regionálnu zložku,neviem ako vy. Ale čo ja viem tak v BA je v lidli pkat vyšší ako v tesku.

tanickaskorokubikova
20. mar 2016

Ahojte, čítam vaše skúsenosti a vyzerá to teda náročne ale aj tak sa chcem opýtať ako to vyzerá na pozícii zastupca vedúceho? Čo má na starosti? Tiež musí blokovať, odkladať tovar a podobne? Ďakujem

nikoletah
20. mar 2016

@tanickaskorokubikova musis blokovat ked napriklad predavacky idu na obed- a pritom stihat vlastnu robotu, aj dokladat tovar- ked treba, prebrat kamiony, pecivo, prebrat cadopisy a noviny, objednavat tovar, objednavat drobne,skontrolovat niekolkokrat denne stupnov mraziacich boxov, a chladiacich, skontrolovat cistotu, v predajni i na parkovisku, riesit reklamacie, skobtrolovat par krat za den cerstvost ovocia, kontrolovat spotreby masa, mopra- chladene, a baleneho peciva, riadit predavacov- nadelit ulohy a dbat bato aby to urobili spravne, mas na starosti trezor- dennu trzbu, vydavas kasy a na konci smeny vyuctujes ich, robis im vyuctovanie na konci dna robis safebag- odvod peniazi, balis stravenky, spustis uzavierku, a skontrolujes predajnu a zakodujes 🙂
Ja zvylla som chystat aj nf- to je nepotrovaninovy tovar, zial ked niekto vypadne musis vediet na 100% nahradit, stvrtok a nedelu sa chysta akcia- stahujes stare cenovky, davas von nove, a podla planu plagatov menis plagaty, a dbas nato aby nove letaky niekto vylozil

dulazh
20. mar 2016

@kvietok1181 neviem,kde robis v lidli,ale vzdy sa blokovalo na rychlost,kontroloval to veduci pri odovzdani pokladne a ked prisiel regionalny tak aj ten,robili sa kontrolne nakupy a vsetko co popisuju bambulky

tanickaskorokubikova
20. mar 2016

@nikoletah Jeeej super Ďakujem krásne za vyčerpávajucu odpoveď 🙂

nikoletah
20. mar 2016

@dulazh teraz uz nie je na tom papieri 🙂 ale v systeme to pozeraju ;)

dulazh
21. mar 2016

@nikoletah som uz velmi dlho prec,pisala som z vlastnych skusenosti a ked pozeram kto z mojho kolektivu tam je doteraz-tak len osoba co isla hore pchatym sa do .iti-prepac za ten vyraz,ale podla mna popri dobrych vysledkov v praci musis aj toto-aj pri pozicii veduca,zastupkyna,lebo velmi rychlo skoncis-mne osobne toto najviac vadilo,na robotu som bola zvyknuta a vyfasovat este k tomu najakeho experta za regionalneho to je len maly bonus k tomu vsetkemu 😀

maja12161
24. mar 2016

@kvietok1181 mozem vediet na ktorej filialke to takto funguje?

natalym
24. mar 2016

@nikoletah A koľko za to prosím ťa dostávaš?

zajko_usko
24. mar 2016

@miminapl no ja som tam robila 2x a zalezi na aky narazis kolektiv....ja som mala 99% flakacov co boli leniví,plat bol ok,maju zamest.vyhody a podobne inak praca je tam super..sice sa nadries ako vol ale kde nie? uz by som tam po treti krat nesla....vela sa toho pomenilo od prveho razu ked som tam bola 3 roky....

zajko_usko
24. mar 2016

@natalym ja som dostavala cca 450e v cistom

zajko_usko
24. mar 2016

@kvietok1181 to mas pravdu,teraz uz nie,ale vsimaju si aka si ,,rychla,, ak vidia ze si pmala a casto musis vola do pokladne potom znasas nasledky...take ze ta po case vykopnu

natalym
24. mar 2016

@zajko_usko No to je strašne málo a za takú robotu. Och bože kde to žijeeeeeeeeeemmmmmmmmm.

zajko_usko
24. mar 2016

@tanickaskorokubikova ano zastupca chodi do kasy ako posledny....doklada tiez tovar ale robi aj objednavky tovaru a vybavuje reklamacie a taketo veci....ked je streda a nedela vtedy sa chysta akcny tovar a podla toho ako ma sikovne baby tak idu z prace okolo 10-11h vecera ak nie tak su tam aj do pol jednej...pretoze zastupca ma na starosti odpisy peciva,zeleniny a inych veci co musi nahodit do systemu na odpis a este robi cenovky na dalsi den

zajko_usko
24. mar 2016

@natalym no radsej budem za 450e v robote ako doma na podpore....mam 2 deti takze panboh zaplat aj za to .......v Blave maju v lidli plat okolo 600e

anya99
24. mar 2016

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť maličkú pomoc. Potrebujem totiž zozbierať vzorku osôb, ochotných vyplniť anonymný dotazník. Prosím, ak máte chvíľku času, venujte ho môjmu dotazníku spracovávanému v rámci diplomovej práce. Vaša ochota mi veľmi pomôže. Vopred ďakujem tým, ktorí sa na to podujmú. 🙂 A vopred sa ospravedlňujem, ak Vás to obťažovalo ...

https://docs.google.com/forms/d/1GLdku51Cyr7LE6...

natalym
24. mar 2016

@zajko_usko Teraz si hľadám prácu a fakt neviem či tým ľudom už drbe. Za takúto robotu 450 €??? Však to zaplatím byt a elektriku a zostane mi 200 €. Ja nechápem z čoho ľudia žijú to je nenormálne. Fakt srať na celú robotu, využiť všetky dávky aké existujú, alebo robiť načierno. Neoplatí sa robiť.

nikoletah
24. mar 2016

@natalym nema to vyzam riesit moju vyplatu, kedze v kazdom kraji maju ine vyplaty a kedze ja tam uz par rokov tam robim mam vyssiu nez nove zamedtnanci, ale som spokojna s vyplatou... ale na pohovore to dozvies ;)

zajko_usko
24. mar 2016

no a na dochodok nemyslis?ked budes robit na cierno tak sa ti to nebude zaratavat do dochodku...odrobene roky a dostanes potom velke gulove....a 200e tebe nestaci?k nemas deti....a ak mas tak uzrcite mas partnera alebo vyzivne i musi posielat...treba s auskromnit......my mame momentalne mesacne zhruba 900e ,mame 2 deti...skolaka a skolkara....300e su vsetky ucty....a plus este skola 16e -strava za oboch-a este skolka mesacne 15e plus vydaje pomimo ako teraz...30 e som davala za pomocky do dalsieho rocnika pre starsieho a mladsiemu zase za fotky v skolke....este teraz budu mat prijimanie-ten starsi-takze dalsich 300e dokopy zo vsetkym....pride poistka za auto co je na pol roka 75e ,dan za dom 55 a smeti 80.....takze aj ked mame 900e tak nemame co vyskakovat...hlavne je ze sme zdraví-tuk tuk,mae teplo,co jest,kde sa umyt a strechu nad hlavou...deti nechodia v znackovom.kupujem z bazara poprípade z aukcii za par supov.....vsetko podstatne mame a este prerabame dom...sice uz 6 rokov ale nemame hypoteku....chvalabohu...bud vdacna za to co mas,pretoze nikdy nevies ake peniaze z uradu zrusia.a sice zarobis 450 plus gastrace su nejakych 40e davaju este kazdeho pol roka gastrace za 50e navyse na spotrebny tovar.....

natalym
24. mar 2016

@nikoletah Ako ja neriešim Tvoju výplatu, ale svoju predstavu o plate. Za koľko si spokojná?