Práca v Lidli - osobné skúsenosti
Mám otázočku baby,
mám prácu ale zle platenú a hľadám niečo iné...zaujíma ma od vás, ktoré máte osobnú skúsenosť s prácou v Lidli ( prípadne tesco, kaufland) ako ste spokojné, aký máte príjem a ako sa pracuje na smeny...ďakujem za každé info, robím za minimálku a verím že nižšie sa už ani ísť nedá 😀
To by aj mna zaujimala tie smeny.
Ahojte. ja som v lidli pracovala pred 5 lety kdyz jsem se pristehovala do Bratislavy, pracuje se 5x do tydne, (ale i vikendy) cize mi vychazeli 3 vikendy za mesic kdy jsem robila... To ze jsem mela v te dobe 5lete dite nikoho nezajimalo. Snazila jsem se si domluvit hlavne (prevazne) ranne smeny, kvuli tomu abych maleho mohla vyzvednout ze skolky,.. Ranna smena mela koncit o 14tej hodine, no vetsinou sme koncivali az po 16tej... Protoze ranni smena musela vylozit kamiony se zbozim..nesmelo se to nechavat na odpoledni...
Jenze kolegyne zavideli ranni smeny, a pak mi to vedouci zatrh... dite-nedite,musela jsem byt v lidli i na vanoce, i na jine svatky...
Za ten rok co sem tam delala jsem mbyla uplne KO !!!
Ale pred rokem a pul zacal v lidli pracovat muj manzel. Dela NA PUL UVAZKU...
A musim rict, ze se LIDL o dost zlepsil (nevim ale ci to neni jen tim puluvazkem), prescasy manzel uz skoro nerobi, cize zacina a konci tak jak ma...
Rekla bych ze pro chlapa je tahle prace asi lepsi, fyzicky je to dost narocny, hlavne tahat ty bloky s vodami a jinymi potravinami...
Robi se na smeny!!!
RANNI zacina na 6 cca do 14tej
ODPOLEDNI od 14tej do 22tej
Nejhorsi jsou dny pred tim kdy jsou akce, cize nedele a streda, to jsem z odpoledni nekedy chodivala aj o pulnoci domu...
Me predtim za cely uvazek chodilo na ucet 550 eur, + gastrace
manzel ma nyni za pul uvazku 350 eur + gastrace (robi 20 hodin tydne)
Jinak vyhody por zamestnance maji celkem dobre...
1x rocne pred zimou dostanes vitaminovy balicek
1x rocne se muzes zucastnit souteze o tabor, kedy vyplnis prihlasku, a ked te vylosuju, dite jede na tyden na tabor zadarmo (syn jel dva roky po sobe)
2x rocne dostavate specialni gastrace v hodnote 80 eur na nonfood (cize ty veci co nejsou na jidlo, vzdy pred letem a vzdy pred vanocemi)
a jine...
Myslim si ze se tam podminky dost zmenili posledni dobou...
Ale vse zalezi na lidech a na povaze... Ja mela kolem sebe mizernej kolektiv, ktery se jen pomlouval a delal si zle... manzel je v celkeem jine prodejne a kolektiv tam je fajn,,,
Nevyhoda je i caste stridani zamestnancu...
Ale plat ted hodne zvedli, coz je taky plus...
LIDL je z tech vsech obchodu co se tyce platu a vyhod, asi nejlepsi....
(robila jsem aj v tesku a kauflande par mesicu...)
@hankahc no niekedy ti môže vyjsť, že ho nebudeš mať raz za mesiac, ale stane sa že raz za 2 mesiace 🙂
nuž...ale zas najdi prácu, kde máš volný každý víkend, alebo aspon každý druhý. Ak o takej vieš, daj vedieť 😉 ale nech sa nerobí viac ako 8h denne...taká asi nie je...fakt len v štátnej sfére.
Ja som spokojná, pretože nič lepšie v Po nie je a čo sa týka Lidlu, tak je to podla mňa TOP zamestnávateľ ( ak porovnám to čo mám od kámošiek čo robia v Tescu, Kauflande... ) ale zas z druhej strany sú ľudia, ktorí nebudú spokojní nikde a všade budú reptať... Skús a uvidíš?
Ahoj..co sa tyka platu je to seriozny zamestnavatel to klobuk dole..co sa tyka prace tiez sa to da zvladnut..ale praca s ludmi je narocna a niekedy nedokazes dodrzat pravidla firmy o ustretovosti..vela zdaru
ahojte, pracujete niektora v Lidli na skrateny uvazok?
Ja mam kamosku v tescu je pokladnicka..plat 430e v cistom vianocne dostala plus 40e.. zakaznici neprijemni..roboty vela...a robi vacsinou poobedne a vikendy..je tam kopec brigadnikov a ona ako stali zamestnanec robi 8hod teda vzdy je aj poobede v robote..alebo do vecera
Ahojte, chcem tiež pridať svoju skúsenosť s prácou pre spoločnosť Lidl...som slobodná mamička, mám štvoročného synčeka, chodíme druhý rok do školky. Dlho som hľadala prácu,kde budem spokojná, kde budem mat vyhovujúcu pracovnú dobu a ktorá bude aspoň ako tak zaplatená. No som vďačná, že som našla. Pred viac ako dvoma mesiacmi som nastúpila do Lidlu v Trenčíne Za mostami. Pracujem na skrátený úvazok, čiže zvládam školku a zarobím tie isté peniaze ako keď som robila v kancli od 7:30 do 16:00 s protivným šéfom, ktorému nikdy nič nebolo dost dobré. Teraz mám skvélú vedúcu, ktorá si váži zemestanancov a výborný kolektív. Do práce sa každý deň teším, neuveriteľné ale áno. Samozrejme, práca je fyzicky náročná..trvalo mi mesiac, než som si zvykla a ráno nevstávala s tým, že ma všetko bolí. Ale baví ma to, každý deň je iný a stále sa mám čo učiť. Nemenila bysom.
No baby tak aj ja sa pridám, tiež som začala od noveho roku v lidli na pozicii predavač-pokladník. Zatial sme sa ku pokladni nedostali, prvý deň sme boli na školeni, druhý po 4 hodiny na predajni, vykladali sme tovar, na druhy den som mala svalovku riadnu. Potom pár dní voľno, a včera sme zas od rána už fičali. Som prijatá na skrátený uväzok (5 dní v týždni po 5 hodín) aj cez víkendy, ale myslím, že sa budú snažiť to riešiť tak aby aspon ten jeden den cez víkend bol voľný. Nastúpili sme nové tri baby, a tento druhý deň sme nastúpili každá s hodinovým rozdielom (ja o 6tej, druhá prišla o 7 a tretia o 8 takže sme aj s hodinvym rozdielom končili)... zatiaľ sa mi to tam páči, aj ostatné baby sa mi zdajú v pohode, keď potrebujem tak mi pomôžu, snažím sa makať, nesmieme veľmi stáť a nič nerobiť, ale to je asi všade tak a pritom keď makáš, aj čas ti rýchlejšie ide. Predtým som pracovala v kancli, tak ako písala hanik nadomnou, akoby som čítala o sebe. 😀 s tým rozdielom, že predtým to bolo rok na dohody a praxe a blbosti a tu hneď zmluva, čo je tiež výhoda. Jediné čo mi robí trošku problém u too vykladania je, že je to pre mňa dosť fyzicky náročné a ťažké, niektoré dosť ťažké veci ani niekedy nevládzem vyložiť, tak si musím niekoho zavolať na pomoc, ale to sa dalo čakať s tými mojimi 160 centi a 40 kilami. 😀 a čo sa týka uboleného tela, dnes ma bolí asi všetko aj to čo som nevedela, že mám. 😀 ale verím, že časom si na to zvyknem a pôjde to aj bez svalovíc 😀 ešte čo sa týka platu, zatiaľ som ho nemala, kedže som tam v podstate len pár dní, ale v zmluve mám 420 e... a ešte by mali pribudnúť listky. Pre niekoho asi málo, ale pre mna fajn, lebo 5 hodín, 5 dni tyzdenne, a v našom mieste je to s prácou totálna bieda, takže som rada, že ma vzali aspoň sem. 🙂
Pracujem v bratislave a mesačne dostanem 620 eur + 20-21 gastračov 3,80, čiže to vychádza okolo 700 eur. Práce je veľmi veľa, hlavne keď sa naučíte všetkto (pekáreň, pokladňa, vykladanie). Asi najhoršie je, že vždy máte aj kasu, čiže nikdy nemáte kľud v tom čo robíte. Najhoršie je to asi s pekárňou. :D Pečiem si kaiserky a bum volajú ma na kasu. Po polhodine sa vrátim z kasy a pečivo nikde. Ľudia nervózny, že nemajú čo kupovať. Tak idem rýchlo napiecť nie. A zase. Volajú na kasu. :D V podstate je tu stále veľa ľudí. Najlepšie sa vykladá, keď už príde poobedná zmena 13:30 a ide sa odovzdať kasa. Vtedy vykladáme aj do 16:30 a ide sa domov. Každý odrábame veľa nadčasov. Limit na týžden celkom hodiny + nadčasy je 46,75h. Ja už robím len poobedné zmeny od 13:30 do 23 väčšinou, občas aj dlhšie. Na ranné sa blbo vstáva, keď sú bud od 5 rána alebo 5:30.
veď to musíte mať blud nadčasov.....to je všetko zaplatené alebo je to za dobrý pocit? 😎
Preplatia ti to do 3 mesiacov alebo ti daju platene volno. Ver mi, ze ked ti tie hodiny preplatia tak ti to spravi aj 80 eur+ k tej super vyplate. Inak lidl preplaca kazdu minutu, neojebava s nadcasmi ako inde. Mame cipovanie a manualne zmenenie tvojho cipovania mozu spravit len s tvojim pisomnym suhlasom.
tak to áno😎 ja osobne málo chodím do Lidlu....veľké košíky, bez hudby, veľa ľudí, menej slovenských a českých výrobkov😎tiež pracujem ako zástupkyňa v jednej známej prevádzke v obchodnom centre, nadčasy nemáme pomaly žiadne, ak áno tiež sú preplatené, robí to len veľmi málo firiem....ale potravinách je fakt drina...👍
ak môžem, zapojím sa 🙂 .. som na skrátený uväzok, čiže 25 hodín týždenne... prvý rýždeň som pracovala od 6-11 alebo 7-12.... a druhý týždeň na poobede idem od 15:30 - 20:30.
Zienky... ako to je na ten skrateny uvazok 25 da sa dohodnut... kedze mam dve deti a som na RD...
@sofijkamoja v sklade ak potrebujú ľudí, tak určite 🙂
@bernusca no veduci kolko krat od rana do vecera...alebo do cxa 4h ako kedy ako ma kolko roboty....a zastupca robi cca tolko isto co predavac....niekedy 8. 9 alebo 10 hodin podla toho kolko je roboty...to sa neda takto povedat ...vzdy sa konci podla toho ako rychlo si urobi svoja smena svoju robotu....
Ahojte. Pridám aj ja svoju lidl skúsenosť, ale z pohovoru. Uchádzala som sa o miesto v administrative. Robili sa 2 kola výberu. Prvé bolo klasika s Personalistom a ďalším nadriadeným. Prešla som. Druhé kolo - pre istotu ma vypočúvali už štyria. Z toho jeden bol riaditeľ. Ľudia, mne na tom fleku záležalo viac než moc, spoločnosť lidl úprimne obdivujem už dlho, takže bola to pre mňa velka inšpirácia . Na oba pohovory som prišla pripravená, nech sa má pýtajú z akejkoľvek oblasti. Ale také otázky od riaditeľa by som nikdy nečakala: Čo máte radšej leto či zimu? A lyzujete,? A prečo ste ukončili predošlý pracovny pomer ku koncu mesiaca? A nechápem, prečo ste skončili prave v lete, keď leto nemáte rada. Ľudia, on má zabijal týmito otázkami. Moje vnútro vrelo, ale navonok som to neprejavila. A keď som sa v rámci priestoru na otázky spýtala Aké sú možnosti kariérneho rastu v rámci daného oddelenia z dlhšieho časového hľadiska, tak sa odpovedí vyhýbali všetci. Odpovedali mi úplne od veci, akoby nepochopili úplne normálnu otázku. Dodnes nechápem ako sa niekto môže rozhodnúť na základe takýchto fakt hlúpych otázok, že koho vyberie ako vhodného kandidáta. Je mi z toho nanic. Moja príprava bola zbytočná. No napriek tomu lidl obdivujem a mnohí zamestnanci nemôžu za to aký pako sedí nad nimi a nemôžu nic.

Tak tak, Lidl ma len tri logistické centrá .. ma niekto skusenosti z Lidlom v Nemsovej ?🙂 http://inpraca.sk/lidl-sklad-nemsova-kontakt-a-...