Práca v prašnom prostredí

miamia33
27. jan 2016

Ahojte, tie, čo pracujete v prasnom prostredi, mate rady,ako predísť napr. astme 🙂 , ja denne štyri hodiny V robote zametam a utieram prach. Používam morskú vodu do nosa, ale aj tak, pol dňa ešte smrkam aj prach 😀 nehovoriac o stave mojej pleti. Takže, kto má podobnú robotu, uvítam každú radu. Ďakujem.

opicaskorica
27. jan 2016

nepozivate ruska, resp. respiratory? zamestnavatel vam nezabezpecuje ochranne prostriedky?

miamia33
autor
27. jan 2016

Ono to je v predajni s oblečením, tam sa nedá behať s rúškom.

moni244
27. jan 2016

@miamia33 to tam máte toľko prachu? no tam by som oblečenie nekúpila

janinah
27. jan 2016

myslím,že máš alergiu na prach,mala by si to riešiť s alergologom.....a maska na nos nie je vôbec zlý nápad

ukulela
27. jan 2016

@miamia33 predajna s oblecenim by nemala byt rizikovym miestom.ak mas v takom prostredi problemy,mala by si to vazne riesit (alergolog a podobne) ... s ruskom asi pomedzi zakaznikov behat nechces, tak ina rada sa ti dat neda. ak ti lekar potvrdi nejaku alergiu,tak potom uz len zmenit zamestnanie.

ukulela
27. jan 2016

... a este mi napada - nemoze byt problemom klima - ak ju matena predajni? ak sa o klimu poriadne nestara, tak bordel z nej ti moze sposobovat vacsie problemy, ako prach .... kazdopadne prvym krokom by u teba asi mal byt lekar.

miamia33
autor
28. jan 2016

Ahojte, áno, je to v obchodnom centre. Je tam aj klíma, takže prachu je dosť. Hlavne na niektorých polickach sa drží ako kliešť, a na druhý deň je tam zas. Aj niektoré predavacky sa sťažujú, že smrkaju a kašľu, to bude asi z klímy. AlE dnes je klíma už všade, asi ťažko sa jej vyhnúť. A pravdu povediac, prácu meniť veľmi nechcem, kvôli pracovnému času, pri deťoch je to výborné.
@moni244 ☺ ani ja. Pretože predavači si to tiež nestrazia, keď je niečo na zemi tak kašľu na to.