Práca v zahraničí a očakávania od života
Ahojte 🙂) som momentálne v Holandsku a nachádzam sa v rozpoložení myšlienok čo vlastne očakávam od svojho života.Rada by som si prečítala vaše skúsenosti s prácou.Čo robíte, či vás to baví.Ide čisto len o inšpiráciu kedže ja osobne práce vo fabrikách a podobných zoo prác kvôli zdrav.stavu nezvládam.Nepýtam sa na peňažnú odmenu ale skôr na to aké pozície vykonávate či ste spokojné čo všetko ste vložili do toho aby ste boli tam kde ste.Hlavne či máte čas aj na rodinu.A či vás práca baví.Mám 21 a neviem si predstaviť fungovať týmto štýlom ako doteraz.Ťahať 11stky 6 dní v kuse.Trápi ma myšlienka ako sa ľudia venujú svojim blízkym keď su non stop práci.Ďakujem vopred za nejaké vaše skúsenosti 🙂 veľmi mi to pômože pohnúť sa tým správnym smerom.
@obsadenemeno Vieš čo 🙂 ja si práve sedím v autíčku a vozím sa po Holandsku 🙂 takže ak si myslíš, že srším nešťastím.Mysli si 😂 ja ti ani tvoju prácu ani tvoj život nezávídím.A pár ľudí naložilo aj tebe ....A vlastne čo ty máš čo ja nie :D vrásky... ty si ma tam vysmiala, že idem študovať sociálnu prácu a čudujem sa,že nemáš nič iné na robote 🙂 anezadus sa samochválou. Ja makám od svojej 18stky takže neviem čo tu trepeš, že sa mi nechce robiť.... Zato, že ty si žila asi doma jak pijavica na rodičoch...Ja si hľadám lepšiu prácu kvôli sebe nie kvôli tebe.A určite niečo dokážem ... neboj sa ty o mňa.A choď si riešiť svoje ego doma na mužovy....Dakujem
@catherinah zmluva? Som po skúšobnej dobe.
@obsadenemeno super si to napisala 👏
@fokuska ja som bola v robote od 3 rána tak snáď môžem mať pár hodín free time. 😂😂😂 ježiš... človek už ani slovo nenapíše.Hysterky ženy čo ich rozhodí diskusia na koňovy.Ako vážne... ja sa už nevyjadrujem.Dačo sa pýtať slovakov to len aby sa človek obrnil.Majte sa tu krásne.Vynádem sa sama.Nezabudnite si o mne písať 😆 ako vás strašne trápim.
@lucia_9 otto uz dostalo par krat pokutu. Ak si taka inteligentna preco si s ottom vobec zacala? Plny net staznosti! Svk, eng, nl, pl vyber si v akom jazyku to chces. Spolahlive agentury Tempo team, Adecco,a&e- oni ponukaju aj obytko, manpower, jobbird, ideet, randstad, sbaflex. Vsetko lepsie ako otto
@lucia_9 no jo...ja sedim v auticku a vozim sa po anglicku, no.... kde som ta vysmiala, ze ides studovat socialnu pracu??? Noze mi daj link.... ani sama nevies, co a kde pises. Nepoznas ma, ale vies, ze som zila u rodicov.... ako pijavica..... no, spomenula si to tu uz viackrat, zeby zavist? Zavidis tym co mali tu moznost zostat chvilku u rodicov, ktori sa o nich starali a pomohli??? Asi ano, inak by si to nepisala tolkokrat a s takym jedom, az to boli.....
A to, ze nechces robit, si pisala ty, takze mozno by trebalo aj porozmyslat nad tym, co pises, lebo vyzera, ze nemas sajn a raz pises tak a raz zase onak. A inak - nechvalila som sa, len som ti napisala MOJU realitu. Tvoja je taka, ze places, lebo musis robit a nevezmes si k srdcu ani jednu dobre mienenu radu, namiesto aby si sa trosku zamyslela, len prskas a navazas sa do inych.
Sto zien ti napise to iste, ale furt nemaju pravdu.... tak sa voz v auticku a fnukaj na fore, ze hento a ze toto. Ako som uz pisala, tvoj zivot, AKO SI HO ZARIADIS, TAK HO BUDES MAT. Moja situacia sa tym nezmeni.
(A skolu a tvoje povysovanie nad nami si ani nespomenula, mozno preto, ze doslo na nase slova z tej predchadzajucej temy??? 😝 )
A jedina, koho tato diskusia rozhodila, si ty. Ty sa tu rozculujes a zacinas urazat. My sme ti chceli len pomoct, kedze sme si tym uz presli. No ale co my uz vieme, ze, blbe zeny na koniku, co maju aj dobru pracu, aj spokojne vztahy a aj nejake tie skusenosti v zivote. Mne je ta normalne luto. Teba este zivot par krat pekne prefacka, obavam sa len, ze sa aj tak nepoucis. Tak si uzivaj a nezabudni, zajtra zase do arbajten...... 👏👏👏
@ervenka ta tomu porozumie asi tolko, co ja..... 😨
@obsadenemeno ma sa naucit. Pre zvysok ujo google translate
@lucia_9 nečítala som všetky príspevky, ani tvore reakcie. Mne pripadáš veľmi naivná, s nejakou "kúpenou" maturitou z bezvýznamnej slovenskej strednej školy, bez znalosti jazyka chceš preraziť v zahraničí? Veď ani doma by ťa s tvojou školou a gramatikou nezobrali inde, než za linku. A že si nevyužívala sponzorstvo rodičov? Bez urážky, tvoji rodičia to asi v živote tiež ďaleko nedotiahli, ak ti nedokázali financovať školu. Ale zato máš vysoké sebavedomie, možno ti to pomôže, aby si sa niekam ďalej posunula. V kombinácií s tým všetkým, čo ti baby radili. Veľa šťastia 🙂
@obsadenemeno vieš čo 🙂 praajem ti všetko dobré.Nech sa ti darí.Bez irònie.Ahoj.
@oli18 Mojich rodicov si ty do pusy neber🙂 dobre? A staraj sa p tích svojich.Nie nerobila som za linkou 😂 vživote ale dobre.A kebyže neviem jazyk tak asi ťažko sa dorozumiem v práci.Maturitu som si nezaplatila ale aj to si mysli ďalej.Vlastne mne je jedno čo si kto o mne myslí lebo sa nepoznáme.Ste pre mňa inkignito ľudia.Navážajte sa ďalej 🙂 ja voči vám žiadny odpor nemám a dakujem za všetky rady.
@lucia_9 aj ja tebe. Fakt. Lebo to fakt budes potrebovat. Tiez bez ironie. Take care 🙂
@obsadenemeno Ďakujem 🙂 dobre už dosť hádok.Ja viem, že vo veľa veciach máte pravdu.
@lucia_9 toto je najdospelejsia odpoved, aku si kedy napisala na modreho konika..... 👏👍👏👍👏👍
@obsadenemeno Vezmem si z toho len to dobré.Veď každý sme prežili a prežívame niečo iné.Každý sa učí časom.Nemá zmysel sa naťahovať na veciach do ktorých nevidíme.Tak vám prajem pekný večer.A takto komorne uzatváram túto diskusiu.
@lucia_9 Co co? Jak ze uzatvaras? Ved ja som ti este len chcela zacat radit 🐧
@missguerlain Je otvorena.Myslela som to obrazne aby nevznikli dalsie nedorozumenia.
@lucia_9 Že na východe má 800 € riaditeľ. :D Dobre som sa zasmiala. Poznám ľudí so strednou školou, ktorí na obyčajnej kancelárskej pozícii zarábajú dvakrát toľko, niektorí aj viac. A nie, nezískali to miesto po známosti. V Košiciach máš téčko, nemusíš v podstate vedieť nič, len byť všeobecne inteligentná a vedieť dobre po anglicky a/alebo po nemecky, a oni si ťa už vyškolia. Možnosti na kariérny rast super. Milujem takéto výhovorky. :D
@rybka16 Kamarát je bakalár bol v téčku 3 krát anglicky vie a nezobrali ho.Neviem z akého dôvodu .Žila som v košiciach 🙂 a neobehala som jednu firmu.Možností je neúrekom pravda.Ale nie som jediný uchádzač.A nie vždy si vyberú práve mňa.Čo je logické... bolo by to inak veľmi jednoduché.
Na záver ... ak sa vrátim na Sk tak do Košíc už len v krajnom prípade.Nič ma tam neláka.Možno skúsim teraz iné mesto kde budeme mať s kamarátkou bývanie na dome za smiešnu cenu.A kľudne môžem robiť aj nejakú prácu ktorá ma bude baviť aj za 400€ a budem spokojná.Nehovorím, že sa nedá aj lepšie ale ja naozaj prácu beriem len ako zdroj obživy.Nie som karierista.Viacej potešenia mám z turistiky než z môjho postavenia v spoločnosti.Takže dajak bulo dajak bude.
@lucia_9 Tak teda moje postrehy😁 mala by si stanovit kratkodobe ciele a dlhodobe ciele. Kedze ta stve rozlozenie casu v sucasnej praci, a to ako to vplyva na tvoj zivot mimo pracu, ta je zrejme, ze tu pracu nechces, nenaplna ta, atd. Vies na tej praci najst nieco pozitivne? Ten skok na veducu poziciu sa nestane zo dna na den, k tomu sa musis dopracovat. Daj si najprv nejaky lahky ciel ako ze vymenis sucasnu pracu za nejaku nie sice vysnivanu, ale v niecom lepsiu - financne, casovo...je na tebe. Zaroven by si sa mala rozhodnut, co by si v zivote chcela robit a ako k tomu mozes smerovat. Pokial som to spravne pochopila, tak si vystudovala nejaky dizajn a bavila by ta psychologia....tak co tak sa skusit pozriet, ci by si nedokazala toto spojit a nenasla sa v marketingu? K tomu existuje milion kurzov a workshopov, stazi...proste ai najst, co by si chcela robit a za tym si ist a pripravovat sa, vzdelavat sa v tej oblasti, posielat CVcka o dusu, a niekde zacat na juniorskej pozicii.

@lucia_9 co Ti brani mat pracu s 8 hodinovým pracovným časom a voľnými vikendami?