Práce počas sviatkov: Je to vhodné na dedine?
Prerábame byt, a bývame na dedine, myslite že vadí keď budeme dnes robiť?
Mozte robit. My tiez robíme,ale take prace,aby sme hlukom neobtazovali oddychujucich susedov. Pozeram sa na to skor z ludskeho hladiska. Je volny den,vacsina si chce oddychnut. Mne by sa zislo pokosit,ale necham to na zajtra.
autorka: Však musíte mať k dispozícii domový poriadok. Tam máte napísané čo? V prvom rade to prečítaj a nie diskusiu na MK, kde každý druhý píše o dome a tu sa rieši byt
@slavomira236 jááj, ja napr bývam na lazoch a tu sa kosí, kedy sa komu dá. Bežne, aj keď majú susedovci návštevu 🙂
@zuzinka888 čo je to prikázaný sviatok? Podľa mňa je napr dnes piatok. 🙂
@btus cirkev ma prikazane sviatky- zavezuje ako nedela- povinnost sv omse a zdrzanie sa prace( iba nevyhnutna praca je povolena) neucast na omsi a dibrovolna praca je povazovana za hriech. A potom su sviatky- mozes to brat akoze ma nejaky svaty "narodky, pamatny den" a vtedy je ucast na omsi dobrovolna/odporucana no nie povinna. Taky sviatok je prave dnes.
@zuzinka888 jáááj, tak mne to nič nevraví. Nechodím do kostola. Jediné, čo dodržiavam je pomodliť sa na Vianoce, nejesť mäso na škaredú stredu a Veľký piatok. 🙂 Ale držím sa hesla: Ži a nechaj žiť. Takže, každý nech robí podľa seba. 🙂
Robiť môžeš ale nemalo by sa nič hlučné. To nemá nič spoločné s cirkvou, ale hlavne v byte mas domovy poriadok . Hlavne je to sebecké terorizovat susedov aj v dome , keď si chcu aspon jeden deň oddýchnuť. My sme na dedine a je tu dnes ticho ako v hrobe, maximálne sa ľudia hrabu v záhrade alebo sú pri bazénoch
@autorka susedia mozno poznaju vasu situaciu, ale to neznamena, ze si mozete robit co chcete. Poznate aj vy ich? Ci si potrebuju napriklad oddychnut? Ci nemaju male deti, ktore potrebuju pospat? Ja rozumiem, ze cas je vzacny, ale teda susedov mate na hodne dlho, takze treba dbat aj na dobre susedske vztahy
Poznam napriklad oblasti, kde sa nesmu hlucne ci vonkajsie prace vykonavat 3 mesiace v lete, cca od 15.6 do 15.9 a je jedno kto ma aku situaciu.
@isis234 Samozrejme, že platí 😉
@isis234 nočný kľud platí aj exterier aj interier. Bývala som v paneláku, viem. Ale baby, aj @cookie29, ja som písala, že ja by som dala nočný kľud od 7.00 - 20.00. Prečo nečítate, čo píše. 🙂 Ja tiež nemám rada , napr včera - sused už o 6,30 bágroval. Vadí mi to, ale viem, že potrebujú dostavať do sept. dom, chodia len na víkendy, tak čo už. Nejak to ešte 2 mesiace budem musieť pretrpieť.

@sasa1310 Tak ok 😉