icon

Pracovná doba do 15tej

elewele
20. okt 2016

Zdravím, chcela by som sa vás opýtať, aká je vaša pracovná doba, a v akej oblasti pracujete? Ja totižto už dlhšie hľadám prácu, pri ktorej by som si stihala vyzdvihnúť dieťa zo škôlky. Teda s pracovným časom max do pol štvrtej. Lenže som už zúfalá, všade na smeny, alebo 12tky:( teraz pracujem ako čašníčka a je to desne. Naozaj ďakujem za nejaký typ kde to skúsiť, nemám ani prehlad totižto. Skúšala som to do kancelárie ale tam sú tlačenky, a väčšinou dosť vysoké nároky. Ja ovládam tak PC na užívateľskej úrovni, Angl.a nemecky jazyk základnú komunikáciu. Mam síce maturitu z dopravnej logistiky, lenze to už bolo dávno a prax žiadna, takže týmto neuspejem. Mam pocit ze jedine co viem je obsluhovať ľudí a to ma desí :(

Strana
z2
sasa1983
21. okt 2016

Zdravotnictvo, 7-14:30

wikisara
21. okt 2016

Momentálne som na materskej dovolenke ale predtým som pracovala od 8:00 do 16:30, ale po materskej by som si to chcela so šéfom vybaviť či by som nemohla aj skôr chodiť a potom aj skôr domov lebo tiež neviem kto by mi vyzdvihol Sandru zo škôlky, snáď sa to bude dať nejako vybaviť

mima4
21. okt 2016

@maminuska otazka je ako to inak poriesit, ked napr. v BA kto konci do 16:30, je macher, medzi piatok a siestou konci vacsina ludi. Máš pravdu, že chodiť na šiestu do školky je choré... ale ako to inak riešiť? Inak, súkromné zvyknú byť otvorené aj dlhšie.

natalienka12
21. okt 2016

Ja mám kancelársku prácu, od 7 do 15, hodina na obed.

mima4
21. okt 2016

@elewele ja mám povinnú dobu 9:00 do 15:00, ostatné flexi, ale chodím vacsinou az na deviatu, deti nemam, rada si pospím..takze ked koncím v práci o piatej, mne to vyhovuje, ale ked bude dieta, budem musiet konciť najneskôr o štvrtej.

faktom je, ze bez vzdelania a praxe si človek nenavyskakuje a druhým faktom je, že aj tvoj priatel ma dieta a ma rovnaku zodpovednost a povinnosti, ako ty a tiež si musí vedieť spraviť program dňa aby veci stíhal a nevyužívať ťa ako full time opatrovateľku, teda pokial ty sama nou nechces byt.

anjelicek26
21. okt 2016

Skoda, ze na slovensku skratene uvazky su stale utopiou... ja pojdem na full time az ked mala pojde do skoly...ale od najblizsieho leta na 25h... zamestnavatel s tym nema ziaden problem.

maminuska
21. okt 2016

@mima4 súkromné sú otvorené do 17 hodiny , niektoré možno aj do 18. Ako to poriešiť...nuž kým sú deti malé musí si jeden z rodičov zvoliť pomalšie tempo, nájsť si škôlku blízko práce , pani na nutné vyzdvihnutie , skrátený úväzok , podnikať.
Ak chce niekto robiť 222 dní v roku 10 hodín , je potrebné zvážiť či je dobré byť vôbec rodičom.
A to sa netýka len škôlky , ide aj o prvý stupeň , minimálne do tretej triedy.

amoremio26
21. okt 2016

ahoj. v prvom rade si musíš zvýšiť kvalifikáciu. Jazykovými a počitač.kurzami. Bohužial, bez tychto znalostí lepšiu prácu nezískaš. Alebo sa to uč doma s prislušnou literaturou. Potom to skús v dopravnej firme, nevadí,že nemáš prax. Na pohovore ich nezaujíma ani papier z kurzu , hlavne aby si vedela komunikovat v CJ a ukazala že vieš PC pouzivat viac ako na google a MK 😀 K tomu pracuješ s ľudmi čo je v kazdom prípade najnaročnejšie znamená to ze vieš zvladať stres - pokial si nevrazila nejakemu drzemu zakaznikovi :D Paradox je , že ja mam VS personalistiky, pracovala som v zahranici ako casnicka, kucharka v hoteloch kde som sa naučila TJ, AJ, a haluz je ze teraz na SR pracujem ako mytny a naftovy administrator v dopravnej firme 😀 Držim Ti palce, určite niečo lepšie nájdeš hlavne si zlepši anglinu ta je dnes vsade potrebná

lilyianka
21. okt 2016

@elewele ja mam prac.dobu od 6-14hod.a pracujem v kancelarii v MKD....takto mi to vyhovuje najviac,spediteri napr robia az od 8h....ja spracovavam administratuvu

lucka1987
21. okt 2016

@elewele predtym praca v kancli 8-15.00
teraz praca pre automobilku 7-15.00 .. skolku nam otvaraju 6.30 a zatvaraju 15.45 . tak tiez viem o tom svoje.. ale po mnohych manualnych pracach, kde sa robia aj na 2-3 smeny sa da dohodnut.. len si treba skusit otvorit usta. ja to mam tak tiez po individualnej dohode

mima4
21. okt 2016

@maminuska
len faktom je, aspon tu v BA, ze praca do piatej zacina byt uplne bezna a nejde o karieru a neviem co extra, ale uplne beznu pracu pre VS vzdelaného cloveka.
Ludia so strednou, co robia predavacov a v sluzbach, ti ficia na smeny do deviatej vecer bezne...cize su na tom podstatne horsie.

Nie vzdy je mozne zvolnit, odist..hlavne ked clovek tu pracu a plat potrebuje, a momentalne je dost blba situacia vsade, mam bezdetne sikovne mudre kamosky s x jazykmi, ziadne zavazky, ochotne muklovat od nevidim do nevidim, a maju fasa problem najst dobry job za NORMALNY peniaz.
A to ze pride teta po dieta, to uz dieta moze ostat radsej v tej skolke.

Ale urcite, ja by som tiez nechcela robit tak dlho, ale ak by som nemala inu moznost, musela by som to docasne tak potiahnut

mima4
21. okt 2016

@amoremio26
len na to, aby sa dostala vôbec na ten pohovor, musia ju tam pozvat, a ked posle CV dajme tomu 100 ludi, myslis si, ze si zavolaju tych bez praxe?

lucinocka
21. okt 2016

tiez som v kancli...9-17:00, malu rano veziem do skolky ja a poobede ju vybera muz

amoremio26
21. okt 2016

@mima4 mozu. v byvalej firme v ba kde som robila prislo 470 ziadosti a mna pozvali na pohovor a bola som bez praxe v obore. aj som to miesto ziskala. rovnako aj v terajšej firme, uplne mimo oboru....

lili2015
21. okt 2016

@mima4 Mam presne ten isty nazor 🙂 Akurat sme sa s kolegynou rozpravali, ze je to v dnesnej dobre tazke sklbit rodinu s detmi. Nie vzdy ma clovek moznost koncit o tretej. Pred tym pracovala v banke na pobocke a bola rada, ze prisla domov o 7. A o tom ubohom plate ani nehovorim. Ano, je to idealne, ak su dvaja rodicia, mozu sa striedat. A kto ma na to, zaplati si pani, ktora mu bude kazdy den chodit po deti. Ale co maju robit take osamele matky, ktore potom kvoli tomu nikto nechce zamestnat? Bud treba zatlacit statom na kazdeho vacsieho zamestnavatela, aby prevadzkoval sam jaslicky/skolku podla pracovnej doby, ktoru pozaduje. Alebo treba uzakonit, ze matky s detmi do tych napr. 8 rokov maju narok na skrateny uvazok (kludne 6-7 hodin denne) a danovo zvyhodnit zamestnavanie tychto zien, aby z strany zamestnavatela bola motivacia. Ak to takto nepojde, bohuzial budu musiet byt skolky dlhsie, nie kazdy ma babky, maminy ochotne pomahat.

mima4
21. okt 2016

@amoremio26 ale to je extremne mala pravdepodobnost, pretoze nikto nerobi pohovor so 100 ludmi, ale najprv si ich vytriedia podla zakladnych poziadaviek a to vzdelanie a dlzka praxe a pravdaze kde clovek robil, čo vykonával. CV je preto v tomto smere vstupnou branou na dobry job.

mima4
21. okt 2016

@lili2015
ale ako pises, dieta ma dvoch rodicov, preco by malo byt vsetko na zene? muz tiez si musi veci zadelit aby stihal aj deti aj domacnost, ked zena chodi do prace. Ale je pravda, ze ak zena ma muza karieristu, a on ju nevnima ako seberovnu partnerku, ale ako sluzku a opatrovatelku, tak je to extremne tazke.

amoremio26
21. okt 2016

@mima4 to mas pravdu ze CV je velmi dolezite a treba ho mat vyborne zostavene

lili2015
21. okt 2016

@mima4 Tak som to nemyslela. Uvediem konkretne nas pripad. Ja mam sice flexibilny pracovny cas, ale raz- dva krat do tyzdna sa mi stane, ze proste pred 4 sa z prace nedostanem. Bud mam call z US, alebo mame nejaky meeting. Cesta z prace mi trva priblizne hodinu. Moj muz ma pevny pracovny cas 8:00 - 16:30, hoci dochadza iba 5 km, kvoli zapcham trva cesta vyse pol hodinu. Nie je ziadny karierista, ani ja nie som, ale proste do 5 nestihame dieta vyzdvihnut. A mam XY kolegyn, ktore su na tom rovnako.

zuzub
21. okt 2016

@mima4 napr. aj preto je všetko na žene, že manžel ako môj chodí 2-3 týždne do mesiaca na služobky mimo domu takže všetko ostáva na mne. a je to dosť o džku máme dve deti 4 a 6 ročné a každý deň dávam ranný maratón, aby som stíhala školi škôlku,poobede úlohy, krúžky všetko.... celý týžden som v jednom kolotoči.momentálne síce mám prac dobu od 8.15-15.15 ale je možné, že sa mi to v blízkej dobe zmení a bude to pre nás veľký problém.

mima4
21. okt 2016

@zuzub tak v tom pripade vyucit sluzby, ci upratovanie, ci opateru deti. Urcite manzel musi zarobit krasne peniaze, ked tolko obetuje casu pre pracu

zuzub
21. okt 2016

@mima4 pokiaľ by zarobil " krásne peniaze" tak by som asi ja nemusela chodiť do roboty? či myslíš,že by som sa stresovala ešte aj za pár € v nejakej práci???? ide o to, že ma také podmienky v práci a pokiaľ by s nimi nesúhlasil môže ísť....

mirincek
21. okt 2016

@lili2015 Nie je to celkom k téme, ale... nám pani učiteľka povedala v škôlke, že vôbec nie je vhodné aby dieťa trávilo v škôlke do 18.00hod. a pod. Aj pre dieťa je to stres a potrebuje denne určitú psychohygienu.
@elewele dobre sa mi to hovorí, ale... netreba sa vzdávať, presne ako tu bolo povedané, stačí na sebe trochu pracovať, dá sa všetko naučiť. A zvlášť v tejto dobe, povedzme si otvorene - kto robí v oblasti v akej sa vyučil? Mnoho ľúdí nie. Aj z vlastnej skúsenosti viem, že niekedy aj človek čo nemá VŠ robí určitú prácu lepšie ako ten čo ju má. Človek sa učí celý život a všetko sa dá, len netreba za všetkým hľadať problém. Treba ísť za svojím snom, za tým čo chcem robiť. Aj keď to pôjde pomalšie... nevadí... Len sa netreba vzdávať. 🙂

maminuska
21. okt 2016

@mima4 ano nie vždy sa to dá ,ale škôlka do 18 a viac nie jednoducho riešenie. Je to katastrofa. Podľa mňa je lepšia pani ktorá to dieťa dovedie domov , pretože dieťa je doma ., vo svojom a medzi svojimi hračkami .Nezaplatíš pani , zaplatíš škôlkovné 5-8 EUR na hodinu po 17 dobe. Škôlky nezostanú rovnako drahé ak by boli do 18 hodiny cenovo pôjdu hore.
Nedá sa zvolnit pokiaľ si sama... to beriem , ale keď je pár jeden jednoducho pracuje+stará sa o deti a ten má teda prácu tomu prispôsobenú a ten druhý pracuje a je hlavným živiteľom . Ak je to naopak , uberá sa deťom .
Školka je ešte nič ... horšie to príde potom na základnej škole prvý stupeň a krúžky detí , ktoré pre prvý stupeň úplne bežne bývajú o 14-15 hodine. Buď ich niekto bude vodiť alebo sú bez krúžkov ...
Vo švajčiarsku je to jednoduché ...deti nemajú obedy v škole a tak chodia domov a potom naspäť čo núti jedného z rodičov zostať doma alebo robit na skrátené úväzky.
Bohužiaľ skrátené úväzky sú u nás v plienkach .Osobne každej mamine a obzvlášť mnohodetným radím nájsť si niečo čo ma baví v čom som dobrá a otvoriť si na to živnosť.
Moja kamarátka má 6 detí , super mamina ale ťažko zamestnanteľná a aj čo sa týka počtu detí , OČR , žije na dedine ...spoje že namilú jarmilu , začala sa živiť chovom zajacov a moriek . Má k tomu vzťah .
Druhá bola sekretárka u exekútora, po materskej odišla odtiaľ ... doba odnevidím donevidím pečie torty, zakusky, koláče a atd.
V tejto časti treba byť flexibilný . Ja keď sa obzriem za svojim životom teraz po 40 su etapy za ktoré by som sa nafackala.

Strana
z2