icon

Pracovná vyťaženosť a stres

Včera o 15:28

Ahojte. Prosím , potrebujem radu, lebo už mám z práce fakt stres 😞
Nastúpila som v auguste ako administratíva za 1200 € a mám pocit, že robím úplne všetko.

Okrem klasickej administratívy riešim účtovnícke podklady, faktúry, platby, pohľadávky, dochádzku, nákupné požiadavky a bežný chod firmy. K tomu robím HR – dohadujem pohovory, riešim nástupy nových ľudí, onboarding. Zároveň robím marketing – texty, grafiku v Canve, sociálne siete, emailové kampane.

Najnovšie mi dali aj projekt na výstavu – riešim stanok, letáky, bannery, náklady, externú firmu na cold calling, koordinujem stretnutia… a to všetko sama. Nemám žiadnu pomoc a mám pocit, že sa odo mňa berie ako samozrejmosť, že to „nejako dám“.

Dnes som šéfovi povedala, že mám extrémne veľa práce a stres, tak som si pripravila email, kde chcem navrhnúť hodnotiaci pohovor po skúšobnej dobe. Chcem tam otvoriť tému rozsahu práce, priorít a aj platu, lebo toto fakt nie je len admin pozícia.

Viete mi prosím povedať, či to riešim správne?
Či mám tlačiť na zmenu / zvýšenie platu, alebo si mám začať hľadať niečo iné? Lebo ja tú prácu mám inak rada, len toto tempo je neudržateľné.

Budem vďačná za úprimný názor

Strana
z2
anjelicek26
Včera o 15:35

Kedze robis uplne nieco ine, co mas v zmluve (predpokladam, ze si sikovna a teda ti pridali kompetencie), tak prehodnotit plat je na mieste, a to poriadne... Plus sa naucit povedat nie, nie, nie, ked je toho privela... ten skill sa ti zijde cely zivot.

anonym_e18d84
Včera o 15:39

A keď ti zvýšia plat, už to budeš zvládať sama?

melanta
Včera o 15:50

Predpokladám, že súčasťou tvojej pracovnej zmluvy je aj pracovná náplň. Ak máš všetky uvedené činnosti v danej náplni, tak je to v poriadku, súhlasila si s tým. Ak to v náplni práce nemáš, upozorni zamestnávateľa, že ak chce, aby si vykonávala činnosti mimo pracovnej náplne, tak nech ti dá dodatok k pracovnej zmluve s týmito činnosťami a adekvátne k tomu aj navýšenie fixnej mzdy. V opačnom prípade sa nauč hovoriť nie a robiť činnosti, na ktoré máš pracovnú zmluvu.

autor
Včera o 15:52
@melanta

Predpokladám, že súčasťou tvojej pracovnej zmluvy je aj pracovná náplň. Ak máš všetky uvedené činnosti v danej náplni, tak je to v poriadku, súhlasila si s tým. Ak to v náplni práce nemáš, upozorni zamestnávateľa, že ak chce, aby si vykonávala činnosti mimo pracovnej náplne, tak nech ti dá dodatok k pracovnej zmluve s týmito činnosťami a adekvátne k tomu aj navýšenie fixnej mzdy. V opačnom prípade sa nauč hovoriť nie a robiť činnosti, na ktoré máš pracovnú zmluvu.

@melanta nie praveze tam nemam definovy popis prace v zmluve

sara07
Včera o 15:57
@anonym_autor

@anonym_autor tak požiadaj o definiciu, povedz že praca sa ti pači ,vyhovuje ale chceš pridat, nespominala by som že nestihaš ,

melanta
Včera o 15:59
@anonym_autor

@anonym_autor chyba, v budúcnosti odporúčam žiadať mať pracovnú náplň ako súčasť pracovnej zmluvy. Teraz jedine žiadať doplniť do zmluvy pracovnú náplň a zároveň s tým žiadať zvýšenie fixnej mzdy. Ako argument uveď, že nakoľko robíš oveľa viac činností ako to bolo komunikované na začiatku, chceš mať všetky tieto činnosti ako sú ast zmluvy. A nakoľko pôvodne pri komunikovaní tvojho nástupu si nepočítala s tak veľkým zvýšením pracovných činností, tak pozaduješ adekvátne zvýšenie fixnej mzdy. Predpokladám však, že práve z tohto dôvodu nemáš pracovný náplň - aby od teba za jednu podpriemernú mzdu chceli robiť v podstate x pozícií.

autor
Včera o 16:05
@melanta

@anonym_autor chyba, v budúcnosti odporúčam žiadať mať pracovnú náplň ako súčasť pracovnej zmluvy. Teraz jedine žiadať doplniť do zmluvy pracovnú náplň a zároveň s tým žiadať zvýšenie fixnej mzdy. Ako argument uveď, že nakoľko robíš oveľa viac činností ako to bolo komunikované na začiatku, chceš mať všetky tieto činnosti ako sú ast zmluvy. A nakoľko pôvodne pri komunikovaní tvojho nástupu si nepočítala s tak veľkým zvýšením pracovných činností, tak pozaduješ adekvátne zvýšenie fixnej mzdy. Predpokladám však, že práve z tohto dôvodu nemáš pracovný náplň - aby od teba za jednu podpriemernú mzdu chceli robiť v podstate x pozícií.

@melanta dakujem za komentar to mi velmi pomoze

anonym_9c68d9
Včera o 16:11

Z mojho pohladu potrebujes vediet, ci chces dosiahnut: a) zvysenie platu alebo b) delegovanie casti prace.
Vacsinou pracovna napln v administrative obsahuje formulku: ostatne ulohy na zaklade poziadaviek nadriadeneho.

melanta
Včera o 16:16
@anonym_9c68d9

Z mojho pohladu potrebujes vediet, ci chces dosiahnut: a) zvysenie platu alebo b) delegovanie casti prace.
Vacsinou pracovna napln v administrative obsahuje formulku: ostatne ulohy na zaklade poziadaviek nadriadeneho.

@anonym_9c68d9 ostatné úlohy na základe pokynu nadriadeného ale neznamená, že jej môžu dať robiť čokoľvek. Musí ísť o činnosti výlučne súvisiace s jej pracovným zaradením.

anonym_9c68d9
Včera o 16:20
@melanta

@anonym_9c68d9 ostatné úlohy na základe pokynu nadriadeného ale neznamená, že jej môžu dať robiť čokoľvek. Musí ísť o činnosti výlučne súvisiace s jej pracovným zaradením.

@melanta ved robi administtativu, neposlali ju do vyroby. Pre niekoho (mnohych) je akakolvej praca v kancelarii "administrativa".

melanta
Včera o 16:22
@anonym_9c68d9

@melanta ved robi administtativu, neposlali ju do vyroby. Pre niekoho (mnohych) je akakolvej praca v kancelarii "administrativa".

@anonym_9c68d9 ale to, že všetky uvedené činnosti sa dajú robiť z kancelárie neznamená, že všetky tie činnosti sú činnosti administratívneho pracovníka. V každom prípade, je to chyba autorky, keďže si v pracovnej zmluve nedohodla konkrétnu pracovnú náplň.

autor
Včera o 16:23
@anonym_9c68d9

@anonym_9c68d9 administrativa a marketing su dve rozdielne veci

anonym_9c68d9
Včera o 16:25
@melanta

@anonym_9c68d9 ale to, že všetky uvedené činnosti sa dajú robiť z kancelárie neznamená, že všetky tie činnosti sú činnosti administratívneho pracovníka. V každom prípade, je to chyba autorky, keďže si v pracovnej zmluve nedohodla konkrétnu pracovnú náplň.

@melanta ale jej zamestnavatel si to mysli.

melanta
Včera o 16:27
@anonym_autor

@anonym_9c68d9 administrativa a marketing su dve rozdielne veci

@anonym_autor je na autorke, aby si to asertívne vykonzultovala, aby žiadala doplniť pracovnú zmluvu o detailný popis pracovných činností a aby žiadala vyššiu mzdu vzhľadom k oveľa väčšej agende, aká zrejme bola v úvode komunikovaná.

anonym_9c68d9
Včera o 16:31
@melanta

@anonym_autor je na autorke, aby si to asertívne vykonzultovala, aby žiadala doplniť pracovnú zmluvu o detailný popis pracovných činností a aby žiadala vyššiu mzdu vzhľadom k oveľa väčšej agende, aká zrejme bola v úvode komunikovaná.

@melanta tak neviem, ked je pre nu toto tempo neudrzatelne (ako sama napisala) ci navysenie mzdy je to, co vyriesi jej problem. Ci ked jej na ucte pristane o x stovak eur navyse uz to nebude extremne vela prace a stresu?

anonym_005786
Včera o 16:33

Ak to stihas, pytaj lepsi plat. Ak nestihas, alebo to nechces robit, tak zostan na plate a pytaj dalsiu silu.

melanta
Včera o 16:36
@anonym_9c68d9

@melanta tak neviem, ked je pre nu toto tempo neudrzatelne (ako sama napisala) ci navysenie mzdy je to, co vyriesi jej problem. Ci ked jej na ucte pristane o x stovak eur navyse uz to nebude extremne vela prace a stresu?

@anonym_9c68d9 ale to je logické čo píšeš. Veď ja ani nepisrm, že má chcieť v zmluve doplniť všetky činnosti. Ale úprimne, neverím, že autorka vyrieši či doplnenie pracovnej náplne, či mzdu, či zníženie činností. Normálny zamestnávateľ by nedal jednej osobe robiť toto všetko. Toto bude zamestnávateľ, ktorý má autorku za dievča pre všetko.

anonym_9c68d9
Včera o 16:43
@melanta

@anonym_9c68d9 ale to je logické čo píšeš. Veď ja ani nepisrm, že má chcieť v zmluve doplniť všetky činnosti. Ale úprimne, neverím, že autorka vyrieši či doplnenie pracovnej náplne, či mzdu, či zníženie činností. Normálny zamestnávateľ by nedal jednej osobe robiť toto všetko. Toto bude zamestnávateľ, ktorý má autorku za dievča pre všetko.

@melanta myslim si, ze mas pravdu. Ak si aj vydobyje vyssi plat, zamestnavatel bude po nej vyzadovat vsetky cinnosti co doteraz a mozno aj navyse...lebo vsak ma vyssi plat, tak co este chce....
Bolo by fajn zistit ako to bolo rozdelene predtym, ako si nastupila autorka. Ci toto vsetko predtym robila 1 osoba?

autor
Včera o 16:45
@melanta

@melanta to beriem mas pravdu. Pra mna to bola vyzva a hlavne som sa to chcela naucit. Chcela som v tom ziskat prax ale je to pre mna neudrzatelne tempo. Radsej ostanem pri tom istom plate ale mat menej uloh. Aj ked by sa tych par stovak velmi zislo , mam aj dve male deti na ktore mi potom neostava sila a energia aku by som chcela

anonym_e18d84
Včera o 16:45

Poviem ti, čo rieši moja Office assistant:

- fungovanie officu - telefóny, emaily, privítanie návštev, príprava kávy, občerstvenia, meetingovky na stretnutia, technické zabezpečenie
- pošta - odosielanie a prijímanie pošty, kontakt s kuriérskou spoočnosťou
- koordinácia upratovacieho servisu, komunikácia so správcom
- komunikácia s dodávateľom pitného režimu
- komunikácia s BOZP technikom a účasť na pravidelných stretnutiach, kontrola lekárničky - autá, office
- zabezpečenie revízie vyhradených EZ
- komunikácia s IT a opravy IT equipmentu
- starostlivosť o firemné auta - poistky, servisy, prezutie pmeumatík, končiace zmluvy apd.
- vedenie knihy jázd, PHM
- vedenie pokladne
- kopírovanie, vedenie príslušnej dokumentácie v papierovej a el. podobe
- starostlivosť o archív
- pravidelné inventarizácie

HR
- vedenie dochádzky pre interných zamestnancov / kontrola /
- navolávanie kandidátov/prescreening a pozývanie na pohovory
- poskytovanie feedbacku po pohovore (email, telefón)
- koordinácia a príprava onboarding dňa a má tam dôležitú prezentáciu
- je aj súčasťou induction procesu nového človeka
- sledovanie sviatkov (narodeniny/meniny/pracovné výročia) - nákup darčekov
- koordinácia podkladov pre vykonanie RZD, Daňových vyhlásení pre príslušný rok, výber stravovania apd.

Marketing
- správa FB a IG profilu
- práca s Canvou a príprava grafiky
- pridávanie príspevkov a komunikácia s ľuďmi na sociálnych sieťach
- navolávanie leadov z kampaní
- objednávanie vizitiek a reklamných materiálov
- komunikácia s reklamnými agentúrami a inštitúciami
- účasť na veľtrhoch a organizačné zabezpečenie veľtrhu
- organizácia firemných Company breakfast 4x do roka, Christmas party, Summer event a iné TB aktivity na mesačnej báze

Nákup
- nákup občerstvenia
- nákup kancelárskeho materiálu
- nákup drogistického materiálu
- nákup všetkých ostatných vecí potrebných ku fungovaniu officu

Služobné cesty
- booking hotelov
- zabezpečenie letieniek, lístkov na vlak apd
- zabezpečenie poistenia v prípade SC mimo SVK
- vyúčtovanie SC zamestnancov
- zabezpečenie dopravy v prípade potreby ( komunikácia s prepravcom, taxi službou )

A iné ad hoc úlohy, ktoré vznikajú počas dňa.
Jej mzda je 1300 eur a kvartálne bonusy má vo výške 200 eur.
VŠ II. stupňa, dva jazyky na úrovni B2.
Pracuje u nás 5 rokov. Nástupná mzda bola 1000 eur.
Benefity: 3 dni dovolenky navyše, 2x do roka sick day
Má fixnú pracovnú dobu od 8.00 do 16.30 hod, bez možnosti práce z domu.

anonym_d09923
Včera o 16:47
@anonym_e18d84

- fungovanie officu - telefóny, emaily, privítanie návštev, príprava kávy, občerstvenia, meetingovky na stretnutia, technické zabezpečenie
- komunikácia s BOZP technikom a účasť na pravidelných stretnutiach, kontrola lekárničky - autá, office
- starostlivosť o firemné auta - poistky, servisy, prezutie pmeumatík, končiace zmluvy apd.
- vedenie pokladne
- starostlivosť o archív

HR
- koordinácia podkladov pre vykonanie RZD, Daňových vyhlásení pre príslušný rok, výber stravovania apd.

Marketing
- správa FB a IG profilu
- organizácia firemných Company breakfast 4x do roka, Christmas party, Summer event a iné TB aktivity na mesačnej báze

Nákup
- nákup občerstvenia

Služobné cesty
- booking hotelov
- zabezpečenie dopravy v prípade potreby ( komunikácia s prepravcom, taxi službou )

@anonym_e18d84 mas sa a cim chvalit

eeffka

@anonym_autor moj uprimny nazor je ci ti dvihnutie platu vyriesi tvoj problem. Budes stihat? Co sa stane ked na 2t vypadnes? To co popisujes je praca 3ludi, admin,Hr a mkt. Cize mne osobne by toto vyriesil 3nasobny plat a motlitba za moje zdravie. Ale to tiez len docasne.
Nabrala by som skusenosti a isla o dom dalej

autor
@anonym_9c68d9

@melanta myslim si, ze mas pravdu. Ak si aj vydobyje vyssi plat, zamestnavatel bude po nej vyzadovat vsetky cinnosti co doteraz a mozno aj navyse...lebo vsak ma vyssi plat, tak co este chce....
Bolo by fajn zistit ako to bolo rozdelene predtym, ako si nastupila autorka. Ci toto vsetko predtym robila 1 osoba?

@anonym_9c68d9 robila to jedna osoba ano. Po roku preto vraj odisla.

autor
Včera o 16:49
@anonym_d09923

@anonym_e18d84 mas sa a cim chvalit

@anonym_d09923 🙏

autor
Včera o 16:50
@eeffka

@anonym_autor moj uprimny nazor je ci ti dvihnutie platu vyriesi tvoj problem. Budes stihat? Co sa stane ked na 2t vypadnes? To co popisujes je praca 3ludi, admin,Hr a mkt. Cize mne osobne by toto vyriesil 3nasobny plat a motlitba za moje zdravie. Ale to tiez len docasne.
Nabrala by som skusenosti a isla o dom dalej

@eeffka veru povedala som ze ten rok to vydrzim- mna ta praca naozaj velmi bavi! Ale zacinam citit ze ani ten rok to nedam

anonym_da2d1e
Včera o 17:01
@anonym_e18d84

- vedenie pokladne
- starostlivosť o archív

HR

Marketing
- správa FB a IG profilu

Nákup
- nákup občerstvenia

Služobné cesty
- booking hotelov

@anonym_e18d84 to je trúba, keď to za takú mzdu robí.

anonym_e18d84
Včera o 17:02
@anonym_da2d1e

@anonym_e18d84 to je trúba, keď to za takú mzdu robí.

@anonym_da2d1e prácu robí rada, má to zorganizované, zadelené, vo všetkom poriadok. Prišla k nám po škole. Ponúkala som jej posun na inú pozíciu, tu je spokojná.

anonym_9c68d9
Včera o 17:05
@anonym_autor

@anonym_9c68d9 robila to jedna osoba ano. Po roku preto vraj odisla.

@anonym_autor tak si postupne hladaj aj Ty novu pracu. Ak nevyjde vyjednavanie so zamestnavatelom.

autor
Včera o 17:05
@anonym_e18d84

@anonym_da2d1e prácu robí rada, má to zorganizované, zadelené, vo všetkom poriadok. Prišla k nám po škole. Ponúkala som jej posun na inú pozíciu, tu je spokojná.

@anonym_e18d84 pise k tym prispevkom aj nejake odborne clanky?

eeffka
Včera o 17:07
@anonym_e18d84

@anonym_e18d84 nuz uprimne ubohy plat na to co pre vas robi. Kto robi cely tento nekonecny zoznam ak jr 2t na dovolenke alebo pnke?

Strana
z2