Pracovné možnosti po odchode zo školstva
Ahoj, hľadám si prácu v školstve, ale stále viac rozmýšľam či neskúsiť už niečo iné, bohuzial byvam v hladovej doline, tak ma zaujima, ake zamestnanie ste nasli mimo skolstva a ci zarobite viac, lebo ani neviem, kde by ma prijali s vysokoškolskym pedagogickym vzdelanim. Ďakujem za odpovede 🙂
@anonym_autor Viac nezarobis v inom odbore a danymi znalostami.
@anonym_56aac1 Zarobí.
@anonym_56aac1 a ty ako vies ake ma znalosti?....moj muz tiez ma vystudovane ucitelstvo, ale rozhodne neučí, lebo to za to nestoji a zarobi 2krat viac mimo školstva...
autorka....a co konk. mas vystudovane? aky odbor? (aj to je dolezite)
@anonym_56aac1 a ty ako vies ake ma znalosti?....moj muz tiez ma vystudovane ucitelstvo, ale rozhodne neučí, lebo to za to nestoji a zarobi 2krat viac mimo školstva...
@sorciera24 O jej znalostiach tiež nič nevieš. Sama píšeš, že tvoj muž zarobí inde viac. Preto aj ja píšem, že áno dá sa zarobiť.
@sorciera24 mam vystudovanu bc. predskolsku a mgr. primarnu pedagogiku, zatial som robila iba v skolstve - v zakladnej a materskej skole
@anonym_autor Ja čo mám skúsenosť - gastro -ubytovanie, poisťovne, obchodné reťazce -manažérske pozície, farmaceutické spoločnosti - tiez vyššie manažérske pozície, reality
@anonym_autor Nuz.. ja som kedysi odisla tam, kde som zarobila dvojnasobok. Keby som cele tie roky vydrzala na tom biednom plate, tak teraz, ale az teraz, mozno posledne 2-3 roky by som mala viac.
@sorciera24 O jej znalostiach tiež nič nevieš. Sama píšeš, že tvoj muž zarobí inde viac. Preto aj ja píšem, že áno dá sa zarobiť.
@zuzanockamt a? co som ja tym chcela povedať?...to iste čo ty....že ano, da sa zarobiť inde viac
@anonym_autor cestovná kancelária, ďalšia je v poisťovni, dve si spolu otvorili súkromnu škôlku.Teraz odišla sestra po 15 r ide do farma firmy robiť administratívu.V podstate kdekoľvek budeš mať min.ten istý plat smutné
@sorciera24 mam vystudovanu bc. predskolsku a mgr. primarnu pedagogiku, zatial som robila iba v skolstve - v zakladnej a materskej skole
@anonym_autor co este ovladas? si ochotna sa vzdelavat? co jazyky?....da sa robiť hocikde, ak mas rozne znalosti a si ochotna sa učiť.....v roznych firmach, na roznych poziciach....
@anonym_autor Už len v bežnom obchodnom reťazci alebo gastro prevádzke budeš mať viac zarobené.
@anonym_autor co este ovladas? si ochotna sa vzdelavat? co jazyky?....da sa robiť hocikde, ak mas rozne znalosti a si ochotna sa učiť.....v roznych firmach, na roznych poziciach....
@sorciera24 samozrejme sa vzdelavam, učim sa jazyk, a robim si vzdelavania, ale vsetko som robila ohladom skolstva, viem, ze mam naviac, som technicky typ, nevyhoda je, ze byvam na vychode, kde okrem casnikov, financnych poradcov nikto nic neponuka
@anonym_autor kolegyna s touto skolou nastupila k nam do ofisu ako asistentka na backoffice a po 2 rokoch postupila na project administratorku, ma nasliapnute na junior project manazerku.
@anonym_autor kolegyna s touto skolou nastupila k nam do ofisu ako asistentka na backoffice a po 2 rokoch postupila na project administratorku, ma nasliapnute na junior project manazerku.
@tykat v Presovskom kraji? 🙈 asi nie
aktualne je velky problem s junior poziciami, ja by som sa skor snazila rozvijat v ramci skolstva, porob si atestacie atd a ak teda najdi si k tomu brigadu
ja poznam viacerych co sa prave snazili dostat spat do skolstva zo sukromnej sfery a trvala im to niekolko rokov (tiez slo o vychod proste tie miesta neboli
@anonym_autor A v školstve máš koľko rokov praxe?
@anonym_autor A v školstve máš koľko rokov praxe?
@zuzanockamt este malo, mala som dve dvojrocne rodicovske medzi tym, tak nemam este ani 5 rokov pedagogickej praxe, skolu som si robila neskor
@zuzanockamt este malo, mala som dve dvojrocne rodicovske medzi tym, tak nemam este ani 5 rokov pedagogickej praxe, skolu som si robila neskor
@anonym_autor Keď máš dve malé deti, nerozmýšľala si nad tým, že ako učiteľka budeš mať aspoň každé prázdniny postarané o deti a nebudeš musieť platiť tábory alebo vymyslieť, čo s nimi? ... To by u mňa zavážilo natoľko, aby som ostala v školstve aspoň kým nebudú mať deti cca 10 rokov, aby mohli ostať samé doma. Lebo v inej práci toľko dovolenky a práve na prázdniny nebudeš mať
@alica110 nie, mam dom, rodinu, deti
@anonym_autor dom sa v nevyhnutnom prípade da predať kúpiť inde iný. všetko sa dá, keď sa chce
ak mas male deti tak ostan v skolstve, inak minies na riesenie prazdnin volna a tak viac ako inde zarobis jedine zeby sa vedel ondeti postarat miz cez prazdniny OCR a pod
@anonym_autor To máš ešte dosť málo. Prvú atestáciu môžeš začať robiť po 5 rokoch, druhú po ďalších piatich, takže kým nabehne ako tak slušný plat, to potrvá.
@anonym_autor Keď máš dve malé deti, nerozmýšľala si nad tým, že ako učiteľka budeš mať aspoň každé prázdniny postarané o deti a nebudeš musieť platiť tábory alebo vymyslieť, čo s nimi? ... To by u mňa zavážilo natoľko, aby som ostala v školstve aspoň kým nebudú mať deti cca 10 rokov, aby mohli ostať samé doma. Lebo v inej práci toľko dovolenky a práve na prázdniny nebudeš mať
@mamina7070
@elviku11 Sú pozície (a vôbec nie nejaké vyššie), kde je bežný HS a nemusí byť človek stále pripojený a k dispozícii. Robí si na PC, dieťa sa hrá, stihne aj obed urobiť, atď. Úplne reálne.
@anonym_autor To máš ešte dosť málo. Prvú atestáciu môžeš začať robiť po 5 rokoch, druhú po ďalších piatich, takže kým nabehne ako tak slušný plat, to potrvá.
@zuzanockamt ved to, a mam uz po 40, tolko vzdelavani, atestacii a realne je to len nejakych 300 eur viac 😑
@mamina7070
@elviku11 Sú pozície (a vôbec nie nejaké vyššie), kde je bežný HS a nemusí byť človek stále pripojený a k dispozícii. Robí si na PC, dieťa sa hrá, stihne aj obed urobiť, atď. Úplne reálne.
@zuzanockamt ake napriklad?
@sorciera24 samozrejme sa vzdelavam, učim sa jazyk, a robim si vzdelavania, ale vsetko som robila ohladom skolstva, viem, ze mam naviac, som technicky typ, nevyhoda je, ze byvam na vychode, kde okrem casnikov, financnych poradcov nikto nic neponuka
@anonym_autor Odišla som zo školstva, ale učím ďalej, len sama pre seba. Najskôr som prešla do jazykovej školy, následne už len živnosť a sama sebe paňou
@zuzanockamt ake napriklad?
@anonym_autor V korporáte istá pozícia (kvôli stalkerom nebudem špecifikovať) a Orange.
@alica110 nie, mam dom, rodinu, deti
@anonym_autor Ak muz zarobi dost, je podla mna vyhodne nemusiet riesit prazdniny, lebo ich mas tiez. Jedine, ze vam to financne nevychadza alebo mas nejake ine dovody.
Ale ved pozeraj ponuky, nastav si kriteria aj platove a reaguj. A uvidis.
@anonym_autor V korporáte istá pozícia (kvôli stalkerom nebudem špecifikovať) a Orange.
@zuzanockamt Myslis tie korporaty, kde sa teraz vo velkom znizuju stavy? Nezijes v realite.