Pracovný čas a technická chyba
Keď je na zmluve určeny prac. čas napr od 8-16:30
a nastane vo firme technicka chyba alebo niečo poodobne a pride človek o 2h neskor, musi potom ostať o 2h viac?
Šef že mam 8h prac. čas že o kolko som prišla neskor o tolko mam ostať dlhšie. Že keď pridem o 10 mam ostat do 18:30 až. To sa takto vážne môže?
O akú prácu ide a o akú technickú chybu išlo. Bez toho ťažko radiť.
Ak si prisla do prace o 2 hodiny neskor, pride ti ok, ze odides v normalnom case domov, resp, ze ta zaplati aj za neodpracovany cas?? Dohodni sa na postupnom doplneni-kazdy den zostanes o 1/2 hod dlhsie v praci.
Samozrejme, že máš zostať dlhšie veď si neodpracovala 8,5 h
@miusinka3 nam raz v praci padol server na par hodin. Bola to prekazka na strane zamestnavatela, nemuseli sme zostat v praci dlhsie. Ale tiez si myslim ze zalezi od prace aku robis a aka konkretna technicka chyba nastala.
@petronellla87 ak je takato prekazka na strane zanestnavatela, tak mi to pride logicke, ze nebudem dlhsie v praci. Ved zamestnanec za to nemoze, aj ked ho neurobena praca zrejme pocka.
@stanulienkat ak prídem ráno do práce a neskôr nám vypadnú servery alebo elektrina a ja 2 hodiny čakám kým nabehnú, mám si tie 2 hodiny nadrobiť? Prečo? Veď to nie je moja chyba 🤔 aj tu podľa ma záleží na okolnostiach. A tiež dohode…
@nikiki29 to kde pisem??🤔
@stanulienkat tak to ano, neurobena praca nas vsetkych pockala dalsie dni🙂😀
ak mas v zmluve urceny pracovny cas pracujes len ten pracovny cas,
nepises aka technicka chyba.....
ak je to na strane zamestnavatela, nic nenadrabas, ak by nahodou chcel aby si nadrobila (padla elektrika, vypadol system....) treba sa hned ohlasit, ze je to chyba na strane zamestnavatela, s tym ty nic nenarobis, aj tak Ta robota pocka na dalsi den
ak je to na strane teba, usiel Ti autobus, pokazilo sa auto, proste dosla si neskoro musi Ti sediet odpracovany cas, takze v praci zostanes dlhsie.
par mesiacov dozadu sme mali v praci hackersky utok, jaska, ze vsetky systemy odstavene, nic nefungovalo, bez siete..... na obed nas vsetkych poslali domov - prekazka na strane zamestnavatela
Šéf ti povedal, že máš prísť o dve hodiny neskôr či si sa sama rozhodla.
@stanulienkat v prvom komentári, či jej príde ok odísť v normálnom čase a že si to má odpracovať po polhodinách 🤷🏻♀️
@nikiki29 ona zadala nespravne udaje. V uvodnom prispevku pisala zmätocne. Pisala , ze prisla o 2 hodiny neskor, nepisala, kde bola prekazka, takze som predpokladala, ze prisla v ramci pohyblivej doby sama od seba o 2 hodiny neskor. V tom pripade ano, ma si to nadpracovat. Ak je chyba na strane zamestnavatela, ako objasnuje az teraz, tak je to o inom.
Pracujem v IT. Ak nejde planovane elektrina, tak pridem neskor ale odrobim si 8 hodin. Nie nevyhnutne v ten isty den, ale do konca mesiaca ano. Stava sa to raz za uhorsky rok.
Zmluvu máš teda na dohodu na určitý počet hodín alebo robíš načierno.
Ak nemáš pohyblivú pracovnú dobu, nezostávala by som v práci dlhšie, keď je chyba na strane zamestnávateľa. Keby nešla elektrina 8 hodín, prišla by si na 16:00 a robila do polnoci? Asi nie.
Tak neskorý príchod nebol neskorý ale ste sa tak dohodli. Máš odrobiť koľko je napísané v zmluve, všetko nad je práca načierno.
@januska12323 a funguje to tak pri všetkych zmluvach?aj TPP keby ma neskor?

Bola to prekazaka na strane zamestnavatela? neviem co myslis pod pojmom technicka chyba?