Pracovný pomer na dobu určitú a práceneschopnosť
Ahojte, som v 28tt tehotenstva a na matersku dovolenku by som mala nastupit 15.02.2016 🙂 Trvaly pracovny pomer mi zacal 19.05.2014 a mam ho na dobu urcitu,ktory konci 31.12.2015. Mam v plane ist na PN od 28.12.2015. Ake su moje povinnost,co musim vybavit po skonceni PP? Musim sa hlasit na socialku a urad prace? Budem dostavat nejake peniaze od statu? Ako to vsetko je...
@1fifinka1 No ano..tak som to aj pochopila..teraz poslem na firmu PNku + tu prechodovku , potom na konci januara odnesiem prechodovku do socialky...no a potom vo february uz len papiere na matersku do socialky 🙂
@1fifinka1
@misulik4589 sprav tak, ako som ti napísala... zamestnávateľ ti bude platiť náhradu príjmu len 4 dni, jeho nebude už zaujímať, či maróduješ aj po 10 dni, čiže nepošle žiadosť o nemocenské na SP a SP ti nebude vyplácať PN.. tú červenú časť si zanes sama aj s prechodkou, zamestnávateľovi necháš len žiadosť o náhradu príjmu..
@misulik4589 tak to máš najistejšie... ale ak sa dá, môžeš sa dohodnúť so mzdovou, môže to poslať aj ona..
Uz som to posielala vsetko na firmu ekonomke 😒 ale dakujem za rady 🙂
konecne som sa aj ja dozvedela co treba. ale mam aj tak este jednu otazku, ked mi skonci pracovny pomer,musim ist tuto informaciu posunut na zdravotnu poistovnu? doktor ma vypisal na pn a na konci mesiaca mi konci pracovna zmluva. uz som sa dozvedela ako je to s papiermi od pnky,este mi treba ci musim niekde podavat info o tom,ze uz nepracujem. dakujem
@evita68
@1fifinka1
@bobulko ak ti bude trvat pn tak nie. Az s ukoncenou pn a materskou, aj to ti ale socialka da za mesiac naspat potvrdenie. Ja som nastupila na md v decembri, a koncila som pn, dali mi na socialke potvrdenie za november. Ze pn trva ku koncu novembra. Dosla som na zdravotku a kuka na mna, ze co chcem, ze ona tam vidi, ze som pn, ze mam prist v januari, ked mi socialka da potvrdenie, ze pn skoncila som md, spatne za december. Tak pojdem koncom januara.

@misulik4589 ale nie. Na konci januara pojdes na socialku. Teraz vsetko zanesies do prace. Je to tvoja povinnost. Zaniest pn do prace. Napisala som to dobre 🙂 chapes, pokial mas prac pomer nevadi, ze do konca roka musis to zaniest do prace. V case nastupu na pn si stale zamestnana.