Pracuje tu niekto ako mzdárka?
ahojte potrebovala by som poradiť.Som na rodičovskom príspevku a našla som si brigádu.Hrubý príjem je 200 eur koľko dostanem v čistom?Chcela by som vedieť či sa mi to vlastne oplatí.Ake su tam odvody a kolko a začo?Dakujem moc za radu
@lusindata2 ak je pracovný pomer dohoda, tak by ti zatiaľ mali zraziť iba daň 19% a potom by to bolo cca 162 eur, firma za teba zaplatí garančný fond a úrazové poistenie. od januára 2013 sa to ale bude meniť.
no ja len na tri mesiace zatial je to na dohodu som zamestnana ale brigadu som si našla niekde inde nie v robote tak by som mala 160?nič ine sa tam nestrhne?a ešte sa ma pytali či si chcem uplatnit danove vyhlasenie čo to znamena?kolko by mi strhli keby som si ho uplatnila a kolko keby som si ho neuplatnila?
@lusindata2
mzdarka sice nie som, ale zarobis menej ako je nezdanitelna mesacná mzda, takze aj ked ti sice zrazia dan tych 19% môžeš si potom v daňovom priznaní uplatniť preplatok a vrátia ti daň ...
danove vyhlasenie si môžeš uplatniť v prípade ak ho už neuplatnuješ u niekoho iného (!!!!) ide o to že sa ti nezdani odpočitateľná nezdaniteľná položka, v prípade ak si to neuplatniš, môžeš si to potom na konci roka v daňovom priznani, aby ti vrátili dane, ktoré si nemala zaplatiť.
@mowinka1 a kolko mi to strhne ked si to uplatnim a kolko ked si to neuplatnim?
@lusindata2 ked neuplatníš tak tých 19 percent z čistej mzdy, ak uplatníš, tak sa ti nestrhne nič.
a čo je lepšie vyhodnejšie?či to je jedno
no ak si to nikde neuplatnuješ, tak je lepšie ked si to uplatniš, aby ti nestrhli tych 19%, ktoré by ti inač vzali.

http://www.finance.sk/dane/kalkulacky/mzdova-ka...