icon

Pracujem bez zmluvy: čo teraz?

11. apr 2024

Zmluvu som mala do konca marca 2024, zmluvu mi predĺžili na ďalšie dva roky, na dobu určitú. Zatiaľ zmluvu nemám, volala som personalistike, že už ju podľa po vedúcej, že sa nemám báť. Včera vedúca povedala, že mi ešte musí urobiť osobné ohodnotenie a dá mi to všetko budúci týždeň. Nemôžu ma nejak odžubať? De facto pracujem bez zmluvy momentálne.

Strana
z2
lienka.7
19. apr 2024

Ako si dopadla?

evkatk
19. apr 2024

Ak Ti zmluva skončila na konci marca a ťa nechali ďalej robiť, od 1.4. máš už miesto trvalé a netreba Ti novú zmluvu. Tou by ťa iba odrbali. Nič nepodpisuj. Tým, že ťa nevyriešili do skončenia starej zmluvy, potvrdili jej platnosť na dobu určitú. Ak by si nejakú novú podpísala, trvalý pomer by si teraz novou zmluvou zrušila ty. Ak by nali výhrady voči trvalosti zmluvy a prípadne ťa nechceli pustiť do práce, že si nepodpísala novú zmluvu, platiť ti mzdu musia a akýkoľvek súd by prehrali.

mira0611
19. apr 2024

Ahoj, aj ja som mala tak ako ty, ale vsetko bolo v poriadku. Neboj sa, urcite maju nejaky vnutropodnikovy system, preto je potrebne, aby ti spravili osobne ohodnotenie a na zaklade toho ti urcia aj mzdu, ja som bola velmi prekvapena, lebo som na osobnom hodnoteni sedela ticho, veduci hovoril a chcela som zvysit mzdu o 100 euro a na konci z neho vystrelilo, ze zvysia mi mzdu o 200 euro. Takze si pockaj a to spatne, cize od 1.1.a toto bolo v 21.01.

evkatk
19. apr 2024

Žiadna neziskovka (mimovládna org,) nemá žiaden vnútropodnikovýsystém, funguje na projektoch, daroch,...Tam si tí, čo ju založili robia, čo chcú. Ešteže sa na nich vzťahuje zákonník práce. Preto sa ho treba striktne držať a nenechať sa nimi obalamutiť.

3petka
19. apr 2024

Takže z toho čo ti baby napísali platí, že nič nepodpisuj. Ak si nedostala výpoveď a nepodpísala si novú zmluvu tak už tam pracuješ na DOBU NEURČITÚ.

Žiadne také že dodatočne podpísať, takú ešte nehrali.

Strana
z2