icon

Pracujem počas rodičovskej dovolenky

elem23
15. feb 2023

Prosím Vás, od prvého dňa tohto mesiaca som nastúpila do práce, avšak stále poberam rodičovský príspevok. Je potrebne na zdravotnej poisťovni a na sociálnej oznámiť,že som nastúpila do práce, nedôjde k dvojgeneračný plateniu odvodov? Prosím Vás o radu. Ďakujem

irusa
15. feb 2023

nič nehlásiš normálne poberáš RD

petruldo
15. feb 2023

@elem23 nič nehlasiš, zamestnávateľ ta prihlási a rodicak poberáš ďalej

milanemila
15. feb 2023

@elem23 ja som tiez pracovala pocas RD, nemusis nic nikde nahlasovat. Na standardnu RD mas narok do 3 rokov dietata, bez ohladu na to ci pracujes alebo nie.

alenah31
15. feb 2023

@elem23 pokiaľ pracuješ - nie si na RD - si zamestnanec v aktívnom PP, ktorý má vzhľadom k veku dieťaťa nárok na RP až kým dieťa nedovŕši tri roky pres. 6 rokov ak je priznaný RP pre nepr. zdr. stav dieťaťa - RP je viazaný na dieťa . Čiže nemá ísť a aké zdvojenie odvodov. Ale vzhľadom k veku dieťaťa - ak ti to nebude vyhovovať - sa môžeš na RD až kým nebude mať dieťa 3 resp. 6 rokov pre nepr. zdr. stav vrátiť.

lucka_ke
15. feb 2023

žienky, niektoré stále pletiete pojmy - RD je rodičovská dovolenka, kedy žena nepracuje a RP je rodičovský príspevok, ktorý môže poberať aj ako zamestnanec

elem23
autor
15. feb 2023

Ďakujem. Takže ja sa nenahlasujem ani na zdravotnej poisťovni ani na sociálnej áno?

luliu
15. feb 2023

@elem23 nič, všade ťa prihlási zamestnavatel