Pracujete ako obchoďák s kozmetikou/potravinami/učebnicami?

beruskajaky
13. jan 2022

Ahojte je jedno v podstate v akom sektore mam par otazok ohladom tejto prace dost ma to laka a zaujima aka je to praca, ako to funguje ako ste k nej prisli, vase skusenosti …hehe 🙂 kludne do sukromnej spravy alebo komentare

engynka
14. jan 2022

@beruskajaky ja som robila ako OZ. Dokopy 6 rokov, teraz uz som na office. Oblast: FMCG cize rychloobratkovy tovar
Dostala som sa bez znamosti, inzerat na profesii, zivotopis, telefonicky pohovor v SJ, cast v AJ, potom ACko s viac uchadzacmi a osobny pohovor. Samozrejmostou je vodicky. Ja som robila aj test.
Napln prace je vsade ina. Asi by som si skor vybrala firmu a produkt, ktory ma zaujima. A podla toho by som si asi skor zistovala info. Leboje rodziel robit OZ pre napojovu firmu a rozdiel pre technicku firmu alebo farmaceuticku.

engynka
14. jan 2022

@beruskajaky treba mat urcite nejake predpoklady: komunikacne, socialne, tinemanagement. stretavas vela roznych typov ludi. A teda praca s ludmi je velmi tazka, vycerpavajuca
Taktiez samozrejme ako na vsetkych obchodnych poziciach je enormny tlak na vysledky. Ale popri tom samozrejme musis robit aj beznu agendu, ktora nie je vidiet vo vysledkoch - zmluvy, vystavenia, expiracie, reklamacie, zavozy, podporne marketingove materialy, novi zakaznici atd atd.
Ale kludne sa pytaj