icon

Praktické rady pre súbeh pracovných pomerov

emily_666
12. aug 2025

Prosím, kto mate skusenosti, uvažujem o druhej práci a znížení pracovného úväzku v tej pôvodnej. Nejde o konkurenčné činnosti, tu druhu môžem čiastočne robit aj z domu. Skôr ma zaujímaju také praktické skúsenosti, môžem keď mám dovolenku u jedného zamestnávateľa pracovať u toho druhého? Mam automaticky napr. Pri 50 % úväzku aj nárok na 50% dní na lekára a dovolenku? Ide mi o vaše praktické rady, na čo si možno dať pozor, nezabudnite a tak ďakujem

palicka
12. aug 2025

@emily_666 predo 50% dni? Máš nárok. A 7+7, ale platené ich máš rovnako ako úväzok, teda 50%…

andulka1988
12. aug 2025

@emily_666 mám súbežne 2 zamestnania ale troška nechápem čo chceš vedieť

aliziana
12. aug 2025

@emily_666 počas svojej dovolenky si môžeš robiť čo chceš, aj pracovať na ďalších miestach

melanta
13. aug 2025

Nejde o konkurenčné činnosti - môžeš robiť v oboch zamestnaniach tú istú pozíciu, ak ti to vyslovene nezakazuje prvý zamestnávateľ v pracovnej zmluve. Čo sa týka zákona, problém je konkurenčný predmet podnikania zamestnávateľov. Čiže ak obaja robia to isté, potrebuješ zo zákona súhlas prvého.
Dovolenka - áno, ak u jedného máš dovolenku, u druhého nemusíš mať. Ale ak budeš mať PN u jedného, nemôžeš pracovať ani u druhého.

modra_kolobezka
13. aug 2025

To druhe bude zivnost alebo tiez budes v pozicii zamestnanca? Ak to bude zivnost, neobedzuje ta prakticky nic

emily_666
autor
13. aug 2025
@modra_kolobezka

To druhe bude zivnost alebo tiez budes v pozicii zamestnanca? Ak to bude zivnost, neobedzuje ta prakticky nic

@modra_kolobezka oboje pracovny pomer.

emily_666
autor
13. aug 2025
@palicka

@emily_666 predo 50% dni? Máš nárok. A 7+7, ale platené ich máš rovnako ako úväzok, teda 50%…

@palicka to osm nevedela, že aj pri nižších uvazkoch moze byť 7+7 dní. A dovolenka pri plnom úväzku je cela? A potom pri tom 50%ňom je polovičný výpočet dovolenky. Rozumiem tomu správne?

palicka
13. aug 2025
@emily_666

@palicka to osm nevedela, že aj pri nižších uvazkoch moze byť 7+7 dní. A dovolenka pri plnom úväzku je cela? A potom pri tom 50%ňom je polovičný výpočet dovolenky. Rozumiem tomu správne?

@emily_666 samozrejme. Ale stále máš zaplatený len rovnaký čas- teda u teba tych 50%. Takže ak by si pri 100% úväzku zarobila 100€ denne, pri tvojom je vymeriavací základ 50€. A z tohto sa ti počítajú náhrady.