icon

Prečo chce niekto s vyštudovanou strojarinou pracovať ako predavač?

11. dec 2022

Preco niekto s vystudovanou strojarinou chce pracovat a pracuje ako predavacka? Napr.

petronellla87
11. dec 2022

Jeden cas som si nevedela najst pracu v strojarine tak som robila asi 5 mesiacov v kauflande... Neubudlo zo mna a hlavne bolo treba platit ucty a najom. Inac v tom kauflande robilo aj dost uciteliek.. Vraj zarobia viac nez v skolstve

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
daniela2202
11. dec 2022

Pretože niekedy alebo skoro vždy ide o prežitie....

dreamss
Odpoveď bola odstránená
viestta
11. dec 2022

@dreamss stat je zamestnavatel? Stat ma vytvarat pracovne miesta? (ano, je ale len vo velmi obmedzenej miere). Stat ma za ulohu vytvorit podnikatelske prostredie aby zamestnavateli vedeli a chceli zamestnat ludi. A samozrejme stat ako taky by mal regulovat studijne odbory. V tomto zlyhava na celej ciare ked plytva peniazmi na vzdelavanie nezamestnatelnych.
Ale ak niekto vezme nekvalifikovanu pracu, to neznamena hned, ze je vo svojom odbore nezamestnatelny. Vezme pracu, ktora mu vyhovuje po inych strankach. Alebo vezme pracu, ktora ho lepsie uzivi ako odbor, ktory vystudoval. (ucitelia, zdravotnici...)

mogaa
11. dec 2022

....vždy je lepšie ak má v životopise predavačka ako hluché obdobie 2-3roky, prípadne dlhodobo UP....každý normálny zamestnávateľ vie, že účty treba platiť a skôr vezme človeka čo vie že robil aj mimo odboru ako niekoho kto bol dlhodobo doma....mala som kolegyňu v banke, predtým robila v Lidli predavačku, ja robím v SP a pri pohovore mi vedúca vraví, že tam vidí aktuálneho zamestnávateľa Jednota, že sa jej to tam nehodilo - a vzala ma.....inak ak to nie je dlhá doba, tak sa to do životopisu ani neuvádza....

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
queendixie
11. dec 2022

to je akoze narazka na moje forum ci na co? lebo sa neviem zamestnat v strojarstve! !! a z coho mam zit? sa zamysli nabuduce najprv a potom zaloz temu

h2
11. dec 2022

@dreamss Že prečo je Švajčiarsko najbohatšou krajinou v Európe? Ja by som ti aj napísala, prečo, ale bolo by to na dlhú debatu a nechcem zachádzať až k druhej svetovej vojne. Ale zaujímalo by ma, prečo je najbohatšie podľa teba.

h2
11. dec 2022

@zoro9836 Ako obyčajne, píšeš úplne od veci. Človek, ktorý vyštudoval na VŠ strojárstvo a pracuje v odbore, ktorý vyštudoval, nevykonáva fyzicky namáhavú prácu. Či myslíš, že všetci strojní inžinieri sa hrnú na staré kolená do Tesca za kasu, lebo už nevládzu robiť svoju prácu?

beata_k
11. dec 2022

@viestta Ty si skoncila strojarinu tu na TUKE?

viestta
11. dec 2022

@beata_k nie, ja mam z nej maturu

beata_k
11. dec 2022

@viestta Aha, tak preto ta laska k technike 😃

vulka
11. dec 2022

Pretože na Slovensku je už bežné, že takmer všetci chceme a máme VŠ. To, že nás to nebaví, nevieme to robiť, zistili sme, že sme úplne mimo, to je tiež fakt. A keďže potrebujeme niekde pracovať, tak hľadáme možnosti. A aj predavačka môže mať svoju prácu radšej ako prípadnú strojárinu za "rysovacou doskou".
A Ty máš čo vyštudované a čo reálne robíš?

autor
11. dec 2022

@viestta Toto nesuvisi s temou. Ja porovnavam VS s nekvalifikovanou pracou.

viestta
11. dec 2022

Lenze si nespecifikovala, ze ide len o VS. A ano, aj my stredoskolaci sme ju vystudovali. Na pocudovanie, museli sme nieco aj vediet aby nam dali maturu. Teda nie nieco, ale celkom dost.

thoughtfulweirdo
11. dec 2022

Možno preto, že po vhupnutí do reality zistí, že to, čo vyštudoval, nechce robiť. Môže to zistiť hneď, môže to prísť následkom X odpracovaných rokov v tom odbore. A či by som v takom prípade ľutovala "stratené" roky na VŠ? Nie, ľutovala by som naopak roky stratené v nespokojnosti v práci, ktorú robím len preto, že mám ten titul. Okrem toho, roky strávené štúdiom nepovažujem za stratené, ani keby to človek už ďalej nevyužil 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kate_cs
11. dec 2022

Ja s vyštudovanou VŠ som roky robila v obchode. Najskôr predavačku, lebo sa mi nepodarilo nájsť si prácu v odbore. Potom ma povýšili, potom opäť a rokmi som sa v obchode vypracovala na riadiacu pozíciu. Stále sa ľudia čudovali, prečo nerobím to, čo som študovala. Vtedy išlo o peniaze. Ale teraz po rodičovskej dovolenke som sa vrátila k tomu, čo som vyštudovala. Kvôli pracovnej dobe a deťom. Každý má dvoje špecifické dôvody.

mandzula
11. dec 2022

Priklad z mojho susedstva - otec si cez syna splnil sen o vysokej skole lesnickej, chlapec sa podriadil, lebo otec bol velmi dominantny. Chlapec urobil vysku, zdrhol od rodicov na druhy koniec republiky, vyucil sa za automechanika a teraz si plni svoj sen - vrta sa v autach.

nerya
11. dec 2022

Ja s VS robím vo fabrike. Vyšší plat, po robote čistá hlava, omnoho menej stresu, nie je o com 🤷

zuzi0911
11. dec 2022

Mam kolegyňu Mgr. A pracuje ako predavačka v stavebninach ...nenasla miesto vo svojom odbore tak pracuje kde bolo volne miesto...a tak isto som mala kolegu Ing. Ten už pracuje vo svojej pozícii inde. ...

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
h2
12. dec 2022

@zoro9836 Tu sa skrýva tajomstvo mojich jasnovideckých schopností:

simca06022011
12. dec 2022

Lebo chce 🙂 prečo kopa vš ľudí robí za pokladňou v supermarkete? Prečo ľudia nerobia to co vystuduju? Je tam milión lebo. Od toho ze školu si možno ani nevybrali, nie sú ambiciozni, nenájdu uplatnenie lebo fakt je ze na našich školách často vyjde študent a ani nevie co ma robiť. Veľa ľudí študuje hocičo len aby titul bol. Pre nič iné. Titul je a idu robit co chcú.

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
Autor odpoveď zmazal