Prečo chce niekto s vyštudovanou strojarinou pracovať ako predavač?
Preco niekto s vystudovanou strojarinou chce pracovat a pracuje ako predavacka? Napr.
@stanulienkat inak veľa sa ich uplatní niekde a tie výsledky vidíme, stretávame denne. Nekompetentni ľudia kade tade, hlavne ze majú titul a teplé miestečko.
Len toto ide s dobou, všetci sa vidia v praci kde hocičo budú robiť, hlavne ze zarobí veľa, pretože robitvto čo ra baví a aj to predtým študovať sa veľmi nevidí.
@stanulienkat ja som to stihla :D
Nechápem čo riešiš, práveže málokto robí to čo vyštuduje. Ja som propagačná výtvarníčka a robím obuvíčku. Veď strednú školu si vyberajú koľko? Pätnásťročné deti? Málokto vie v pätnástich čo by chcel v živote robiť.
@svokrinjazykmonika dnes áno, ja som vedela aj väčšina ľudí v našej rodine. A dosť presne, alebo 2-3moznosti boli vybraté. Záleží všetko od výchovy asi, mozno ak je niekto dieťaťa aj v 18tke s mamičkou za ruku tak ťažšie si podľa mňa nájde svoju cestu. Väčšinou vidno ze to tie "deti" nezaujíma, prečo aj by malo rodička poriesia.
Poznala som jedného muža, ktorý si spravil VŠ (Ing.) lebo otec chcel. Ukončil a robil to, čo ho bavilo, automechanik.
@simca06022011 toto nema s vychovou nic spolocne. So mnou sa rodicia velmi nesrali a nevedela som, co chcem v zivote robit, a teda studovat. To iste moja dcera, ktora netusi, cim sa chce zivit, a to ju vedieme k maximalnej samostatnosti a je jasne oboznamena s tym, ze len co sa bude dat, svoju detsku izbu opusti.
Lebo ho k tomu môžu priviesť okolnosti ..ja mam tiež vyštudovanu strojarinu, zatiaľ som pracovala vzdy približne v odbore, momentálne som na predlzenej rd si ztp synom, za chvilu budem hľadať pracu, kludne aj predavacku lebo potrebujem prácu kde keď skončím pracovnú dobu, môžem sa plne venovať dietatu, nie po večeroch robiť projekty podklady, chodiť na sluzobky s pod...
@zoro9836 Ja si svoju chybu uvedomujem. Je ňou to, že ti vôbec odpisujem. Ale ja už som raz taká, je mi ľúto svojich slaboduchejších spoluobčanov, lebo veď nie každý je intelektuálne obdarený a keď vidím, že niekto má problém s chápaním, rada vysvetlím. Často treba aj opakovane, keď niekto fakt slabšie chápe, no ale aj na takých slnko svieti, treba byť ľudský a pomáhať, keď je to potrebné.
@mandzula vidíš u nás sa starali a vedeli sme, boli sne vedení k tomu ze študujem pre niečo, pracujeme pre niečo... nič nezvycajne u nás nie je dieťa s rodičom v praci atď. V škole sme mali aktívnu učiteľku, rodičia prišli hocikoho a rozprávali o svojej práci, ukázali, niečo "detske" pre 2.stupen, vymysleli. Dokonca si pamätám, ze bola aj jedna mamina kt. Bola doma, nepracovala. Áno je to výchovou. Nie k iba k samostatnosti. Moje decko rozmaznané:D si ťažko bude vyberať tiež :D to už viem teraz.
@simca06022011 ja som teda isto rozmaznavana nebola a nevedela som, niektori ludia su proste nastaveni tak, ze vedia, ini nevedia, co vsak neznamena, ze sa nakoniec neuzivia, no praca ich az tak nenaplna ako tych, ktori v tom mali jasno uz takmer od malicka. Je to teda aj vec povahy.
A prečo sa ľudia nestarajú o seba a stále riešia ostatných naokolo??

Ježiš, ja som si to omylom zmazala a toľko dlho som písala..😪
V skratke len toľko, že tu máme strašne veľa vysokých škôl a absolvuje ju každý druhý polodebil a štát nemá zabezpečovať ľuďom prácu po vysokej škole, ale človek sám má porozmýšľať, akú vysokú školu by mal vyštudovať aby sa uživil.