icon

Prečo firmy obmedzujú home office politiky?

5. feb 2025

Ahojte. Aj vy ste si všimli trend spoločností rušiť HO,buď čiastočne alebo úplne? Neviete čo za tým je?
Všetko fungovalo dobre a z ničoho nič ,z mesiaca na mesiac sa mení celá politika firmy. Značí to aj odliv zamestnancov. To im nevadí že prídu o kvalitných a zaskolenych ľudí ?
Prosím o názor ľudí ,čo možno pracujú v HR alebo na oddeleniach kde si vedia vydedukovať o čo ide.
Ďakujem

Strana
z10
lienka.7
8. feb 2025

@7lenka11 ja som ti nepísala, že si polointeligentna ani nič podobné. To si vybav s inými nie so mnou

aurora33
8. feb 2025

@lienka.7 ono je to také smutné tu na MK, že aj keď dáš nejaké rady, tak to tu ľudia berú ako urážku. Keď sa chce, tak vždy sa dá. Môže zapojiť muža, môže mať kratší úväzok, môže si najať opatrovatelku, možností je neúrekom. Len treba chciet.

lienka.7
8. feb 2025

@aurora33 mne vadi to, ze ľudia sú k sebe absolutne nekriticki, poznajú svoje práva, ale ak ide o nejaké povinnosti, tak to pozoooor.🙅‍♀️ ze sa matky furt len vyhováraju, ako ich stále niekto diskriminuje, pritom to, čo stvarajú uz ako tehotne je ok. Vymyslene PNky, OCRky cez leto a veselo si dovolenkuju je podla nich úplne Ok.
S tou starostlivosťou o deti detto, este fakt cakam, že tu nejaká napise, ze jej ma zamestnavatel tu opatrovateľku aj zaplatit, keď chce, aby chodila do prace👌 alebo rovno kúpiť byt vedľa prace najlepšie. akoze chore toto chore... furt sa všade dookola omiela, ze ma každý depky, ale len by to drepelo doma medzi 4 stenami. 🤦‍♀️ ako som písala, nebyť korony, 80% ľudí by HO nikdy nemalo. Bola to iba z núdze cnosť, ktorou teraz niektori dookola operujú, lebo sa odmaucili chodiť do prace, presne ako matky na rodicakoch, na retazovkach už ani nehovorím. Aj mňa by asi piclo, ísť po 10 rokoch doma zase do prace. A to, ze si ja myslím, že všetko dokážem urobiť z domu, je akurát tak môj pocit. Zamestnavatel HO vôbec mat nemusi. A nemusí sa ani spovedať zamestnancovi prečo je to tak. Holt, ľudia si fakt zámienaju demokraciu s anarchiou.

jana_eyre_2
8. feb 2025

@lienka.7 nič v zlom a úplne bez utoku, ale ty tiež nemáš moc sebakritiky, keď čítam tvoje príspevky..

lienka.7
8. feb 2025

@jana_eyre_2 to sa tu dá pokojne povedať o 99% diskutujúcich, stačí ze s nimi v nejakej diskusii nesuhlasis. A pokojne aj o tebe. Ale nemám potrebu ti to vypisovat a robit sa tu tak chrumkava. To je rozdiel medzi nami.

jana35798
8. feb 2025

@lienka.7 pekne si sa opisala, dakujeme 🤗

lienka.7
8. feb 2025

@jana35798 no vidis, tak snáď mas teraz krajší deň 😘

jana_eyre_2
8. feb 2025

@lienka.7 nesúhlasiť sa dá aj slušne, to ty málokedy dokážeš a práve pri tomto ti chyba ta sebareflexia..

aurora33
8. feb 2025

@lienka.7 to si perfektne opísala. Ved stačí si len zapnúť MK a z každej strany vyskakuju otázky ako dosiahnuť maximálnu materskú, alebo v apríli mi konci rodicak, ale pôjdem na Pn, ako dosiahnem maximálnu Pn? 😃😂😃 toto bolo napríklad presne včera. No je tu kopec špekulantiek. Ale keď sa voči tomu ohradis, tak už sa do teba pustia ako supy.

jana35798
8. feb 2025

@lienka.7 ano urcite 🤣 to aky bude moj den akurat od teba zavisi. No moze byt dakto tak nafukany? 🤔

lienka.7
8. feb 2025

@jana_eyre_2 tu funguje tzv.selektivny prístup, mnoho krát sa tu vyjadrujú k veciam a píšu absolútne zcestne (podobne ako aj jeden pán pravnik v istých veciach). Keď napíšem, že REALNE to takto nefunguje, ze teória a prax sú 2 rozdielne veci (konkrétny príklad vyzivne a auto pre milenku), tak este ma tu zhejtujete a povzbudzujete sa ako také sliepocky, sorry.
Detto, co sa ti tyka podvadzania na dávkach, kto je podvodník je raz podvodník, neviem ako inak ho nazvať. A pokiaľ už chcem teda podvadzat, je tu o tom milon tém, stačí si vyhľadať a prečítať... a co sa tyka prace a deti, niektoré akoby sa narodili spolu so svojimi deťmi. Tieto problémy, co tu popisujú vždy boli, sú a aj budú.

lienka.7
8. feb 2025

@jana_eyre_2 a ešte dodám, ze ani s @aurora33 sa vonkoncom nezhodneme v každej diskusii, ale napíšeme si vzajomne na margo toho, že kto je ako polointeligentny... na druhej strane, keď niekto uráža mňa nemám dôvod byť voči nemu ani ja slušná.

jana_eyre_2
8. feb 2025

@lienka.7 pozri... Keď prispejes do nejakej témy a svoj názor prezentujes ako jediný správny, všetkých s ktorými nesúhlasis musíš zhodiť a zosmiešniť, všimla som si to už mnoho krát.. nevravím len o tejto diskusii, ale asi o všetkých kde som ťa čítala (ospravedlnujem ak sa tak v nejakej nedialo).. a paradox je, že niekedy s tebou aj súhlasím, ale keď vidím ako svoje názory pretláčas a myslíš si že len ty máš pravdu, tak to ani radšej nedám najavo.. a s aurorou je to tak isto - veľa krát by som s jej názorom aj súhlasila, ale štýl čo prezentuje je mi proti srsti.. minule v diskusii mi písala ohľadom postavenia sa k šikane v škole, že somnou súhlasí.. ale to ako často práve vy dve píšete komenty mi niekedy pripomína to, ako sa správajú sikanatori k svojim spolužiakom.. opakujem, každý nazor sa dá napísať tak, aby si si povedala to čo si myslíš, ale zároveň nikoho nenazyvala nadradene sliepkami ak si dovolia myslieť si opak.. a schválne som si prečítala tvoj prvý komentar v tejto diskusii a ak tam nevidíš ten posmesny ton o ktorom ti píšem, tak ti proste chyba sebareflexia..

A áno, vklude si priznám, že teraz mudrujem ako mi tu už raz niekto písal.. ale ak má byť mudrovanie to, že nemám rada ak niekto svoje názory (a je jedno či správne alebo nie) píše tak vysmesne a predráždene, tak nech som teda tá "mudrolinka"..

aurora33
8. feb 2025

@jana_eyre_2 A podla teba ,,ty sediaca v Tvrdošíne” nie je výsmešne?

jana_eyre_2
8. feb 2025

@aurora33 ale áno, tiež to je vysmesne v Tom kontexte.. lenže ja som na lienku reagovala skrz to ako píše že tu ľuďom chyba sebareflexia, tým sme sa dostali k môjmu dlhému komentu.. lebo jej chyba tiež a celkom často..

7lenka11
8. feb 2025

@aurora33 keď raz niekoho nazveš slizkým hadom len preto že sa nezhodujete v názore - pritom ide o uplne triviálnu tému na modrom konikovi, neriešime nič životne dôležité, nijako som neublížila tebe ani tvojej rodine - tak nečakaj že druha strana bude k tebe ťuťu-muťu..
ty sa velice urážaš na sediaca v Tvrdošíne, hoci ty si mi naložila násobne viac.. od prvej správy mi píšeš aka som negatívna, vadná, mimo + tie nechutne pejoratíva.. nechcem si predstaviť ako riešiš ťažké životne situácie keď nedokážeš ustať obyčajnú konverzáciu na MK a kvôli rozdielnosti názorov nadávaš do slizkých hadov.. ale som rada že sa ozvali aj ďalšie uzivatelky a len sa mi potvrdilo, že vaša komunikácia s kamoskou hraničí so šikanou a že viaceré majú s vami zlu skúsenosť..

7lenka11
8. feb 2025

@aurora33 tým pádom nadobro odchádzam z tejto konverzácie… lebo všetky posledné komenty od iných DÁM ma presvedčili že nemá zmysel pokračovať

aurora33
8. feb 2025

@7lenka11 Ty si strašne nechápavá. Škoda s tebou diskutovať. Dovidenia.

jana35798
8. feb 2025

@aurora33 nadherne si to zavrsila 🤌 dovidenia !

aurora33
8. feb 2025

@jana35798 ja viem. Dovidena!! 😃😂

jana35798
8. feb 2025

@aurora33 🤦‍♀️

aurora33
8. feb 2025

@jana35798 🤦‍♀️🤦‍♀️

lienka.7
8. feb 2025

@jana_eyre_2 ale ze u iných nemáš potrebu si zamudrovat, ale zrovna pri mne, zaujimave, ze? Vsak píšem, ze selektívny prístup tu funguje ako vyšitý 👌 a ja nikde nepíšem, ze môj názor je jediný správny, to ze to tak ty vnímaš, je tvoja vec. Iný prípad je ten, keď sa tu radia hlúposti a ja napíšem, ako je to reálne v živote a aj tak tu idú niektoré dalej a ďalej mudrovat. Sorry, ale s takými sliepkami ja nemám dalej o com diskutovať. A to nie je ziadne nadradzovanie sa, ale obycajne konštatovanie.

jana_eyre_2
8. feb 2025

@lienka.7 ostatné užívateľky nemám tak načítane a nekonstatovali, že tu ľuďom chyba sebakritika.. preto som sa ozvala zrovna na teba, lebo kritizujes to, čo sama nemáš.. 😉

lienka.7
8. feb 2025

@jana_eyre_2 ďakujem, že mi venuješ toľko pozornosti a súčasne ma ale úprimne mrzí, že ti tvoj záujem neviem opatovat😉

aurora33
8. feb 2025

@7lenka11 jezin tebe ten had nedá spat 😀😅 tak som ta nenazvala preto, že sa v niečom nezhodneme, ale preto, že aj napriek dôkazu sa vykrucas a prekrúcaš. Ako had. To bolo vlastne prirovnanie. A pozri, ty si urazila mňa, ja teba, takže sme si kvit. Si taká istá ako ja, alebo Lienka, tak sa tu teraz nehraj na chrumkavu. A urcite tu nikoho nesikanujem.
A ešte niečo ake nechutne pejoratíva som ti napísala? A tie ďalšie užívateľky myslíš koho?

lienka.7
8. feb 2025

@aurora33 tu je fakt škoda niekedy zabíjať čas, lebo ak naozaj chceš poradiť, ale s niektorými "mudrymi" sa to jednoducho nedá. A ked im napíšeš pravdu, ešte sa aj urazia. Aj s tym podvadzanim mas uplnu pravdu. A potom tu v inych diskusiách vypisujú, ze ich s deťmi nechcu zamestnať. No prečo aj. Ja keď mam čas, tak si len tak zo záujmu prejdem poradňu a presne 99,99% otázok ako odr..t systém, za doslova nic získať maximum. Odrovnala ma tam jedna otázka, ze pri prvom decku mala max.matersku (starý 90 dňový trik), pokračovala pri druhom a chce este aj pri treťom (tehotná este nie je), len teda už nemá PP ako to znovu co najľahšie dosiahnuť.👌 A samozrejme, už sa pýta aj na max.podporu (takmer 4 roky dopredu!!!). Tak toto keď nie je vyslovene vychcanost, tak už neviem čo iné. Ale jasne, potom tu budú nadávať že im krátia bonusy a pod., ale aby sa zamysleli prečo tomu tak je, to uz nie. Vsak podvadzat a kradnut je predsa ôk. Ešte že aspoň pri bonuse sa MF už konečne zobudilo a aspoň niečo opravilo, dúfam, že aj Tomasko sa prebudí, a "inspiruje" sa mihalovymi radami.

lienka.7
8. feb 2025

@aurora33 to vykrucanie a prekrucanie je tu pomerne bezne, asi si si všimla aj ty. mne v jednej diskusii jedna dokonca poprela to, čo tam bolo napísané ... ked som ju s tým konfrontovala, tak už na to samozrejme nereagovala. Tým pre mňa skončila. A ak napíšeš nie, co sa im nepáči, ešte ich aj sikanujes🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ pripomínajú mi mladé kolegyne u nás v praci, tým keď povieš, že urobili chybu, tak ich vlastne sikanujes! Chorá táto doba, fakt 👎

grof_monte_christo
10. feb 2025

Pokiaľ si pracovník plní svoje povinnosti a vie si pracovný čas zorganizovať tak, že stíha aj škôlku a samozrejme, ak to charakter práce umožňuje, tak nie je dôvod mu zatrhnut HO. Môžem prdiet na takú firmu. Ak je na HO a přitom na lyzovacke, tak tu je iný problém. Tento pracovník nie je vyťažený a je úplne jedno, či ho firma platí za prácu v HO alebo v kancli. Takéto pracovné miesto treba zrušiť.

Strana
z10