icon

Prečo firmy obmedzujú home office politiky?

5. feb 2025

Ahojte. Aj vy ste si všimli trend spoločností rušiť HO,buď čiastočne alebo úplne? Neviete čo za tým je?
Všetko fungovalo dobre a z ničoho nič ,z mesiaca na mesiac sa mení celá politika firmy. Značí to aj odliv zamestnancov. To im nevadí že prídu o kvalitných a zaskolenych ľudí ?
Prosím o názor ľudí ,čo možno pracujú v HR alebo na oddeleniach kde si vedia vydedukovať o čo ide.
Ďakujem

iwwetka
Odpoveď bola odstránená
aurora33
7. feb 2025

@7lenka11 ale ja som ti poslala čo si chcela a aj tak si si to prekrutila po svojom. Tak som z toho usúdila, že je to zbytočne. Ty si ideš svoje. Tebe sa nedá a nedá, Ved v pohode, najdi si robotu akú chceš, len tu neurážaj ľudí, ktorí majú inu prácu ako ty, že sú zacyklení a zaostali a neviem čo. A nie, nie som zacyklená úradnícka ficovolička 😃

7lenka11
7. feb 2025

@aurora33 poslala si mi niečo, čo vôbec nepotvrdzuje tvoje slova.. to je tvoj problém.. lebo ani jediný raz som nepísala o 100% HO.. takú vymoženosť som nemala v žiadnej práci.. ale v poriadku, prenechám vám tu priestor aby ste si s lienkou hrkútali.. ale to že ona dourážala ľudí, to ti zrazu nevadí.. a čo sa nedá? Však ja ešte ani nemám deti v MŠ.. to len vy dve nečítate s porozumením hoci sa tu opakujem dookola

aurora33
7. feb 2025

@7lenka11

Som na materskej a po jej skončení by som brala všetkými desiatimi prácu na HO.

Tak nabudúce rovno napis, aj aky to ma byt HO. Jedine že ani sama nevieš čo vlastne chceš, proste len chceš tak zo zvyku pindat. A keď ešte nemáš ani deti v MS, tak sa venuj doma deťom a nespanikárili tu ake je všetko zle a ake su v blave zápchy a ako sa nemozes dostať do prace, ktorú vlastne ani nemáš. Nerob si z huby riť.

7lenka11
7. feb 2025

@aurora33 ja nemám slov čo ty predvádzaš.. smutne.. a o moje deti sa bat nemusíš.. a keď sa nabudúce budeš vyjadrovať k tomu čo napíšem a chceš zareagovať, tak sa toez stačí len dopytat.. a prečo by som sa nevyjadrovala k BA? Či ty sediaca v Tvrdošíne máš lepšiu skúsenosť ako človek ktorý tam žil 15 rokov? A o BA som slušne odpísala jednej diskutujúcej, opäť neviem prečo sa do toho navážali dvaja ľudia (ty a ten pán) a paradoxne obaja žijúci mimo BA.
A to čo zase znamená “ako sa nemôžeš dostať do prace ktorú vlastne ani nemáš”? To k čomu zase ma byť?

aurora33
7. feb 2025

@7lenka11 podobne. A zase urážaš. Masaker čo tu stvaras. Ty sediaca v satelite.

7lenka11
7. feb 2025

@aurora33 kde je urážka? To že píšem že si v Tvrdošíne? Ty si strasne vztahovacna keď akýkoľvek koment berieš ako urážku. Končím. Prenechávam priestor tebe a Lienke. Budem to tu už len čítať so širokým úsmevom. A navrhnem u nás clanok o HO. Obidve vás odporučím za respondentky.. ja som šťastne sediaca v satelite a preto by ma ani len nenapadlo brat to ako urážku 😛😛

aurora33
7. feb 2025

@7lenka11 a ty máš veľmi pokrivené zmyslanie, keď najskôr urazis a potom sa tváriš akože ja nič 😃😃😃 Ved to je jasná urážka, že čo už len ja sediaca v Tvrdošíne môžem vedieť o živote v Bratislave. Či čo iné to malo byt? Ak nie, tak sa to dá napisat úplne ináč.

To je aj podobne ako s tým HO. Doslova píšeš že ho chceš a keď ti to pošlem čo si napísala, tak zrazu nieeeeee ,,ja som nikde nepísala nič o 100% HO. Ty si proste taký slizký had. Čistý manipulant. Tak si tam šťastne sedkaj v tom saletite a snívaj o 99,9% HO.

7lenka11
7. feb 2025

@aurora33 presne nikde som nepísala o 100% HO, konečne si pochopila 😛
fuj, že sa takto hnusne dokáže vyjadriť jedna dospela žena.. ty sama ideš proti sebe, keď mne píšeš, že urazam a tvoj slovník je na krčmovej úrovni.. posielam ti veľa pozitívnej energie do života
Ďakujem za prianie ❤️

aurora33
7. feb 2025

@7lenka11 😂😂😂

aurora33
7. feb 2025

@7lenka11 pre teba je krčmový vyraz že si slizky had? Ale to je pravda. Pretože ty niečo napíšeš a potom sa vykrucas, že si to tak vlastne nemyslela. Ty si tá najnechapavejsia žena s akou som tu kedy písala. Bez srandy. A to prianie bolo myslené ironicky, ak si to nepochopila 😃

7lenka11
7. feb 2025

@aurora33 🙂😉

stormie
7. feb 2025

@autor treba citat s porozumenim - ja som sa zamyslala nad tym, ak teda idu davat vypoved koli HO o kolko vyssi plat musia pytat aby pokryli zvysene naklady na dochadzanie a este im aj nieco navyse ostalo aby sa im to oplatilo + teda stale idu do rizika ze sa im v novej praci pacit nebude

lienka.7
7. feb 2025

@aurora33 obdivujem ta, ze sa ti s nou chce ešte zabíjať čas. Inak už len ta logika, 15 rokov bezdetna bývam v BA, ale s deťmi sa od...em do satelitu za BA. 👌 kde už len kým vyjde z nejakej ulice tam a napojim sa na diaľnicu vôbec, tak to mas 10-15 minut. jaj, vsak ano záhradka, bazenik, a najma výbeh pre decko na 300m2 zahradke sú predsa to najdôležitejšie. Len potom pride vytriezvenie co po rodičovskej?🤔 no ale predsa je zlý zlý ten zamestnavatel lebo nechce skákať ako matky piskaju. Btw, keď teda nestíha vyberať decko zo škôlky popri full time, tak nech pracuje part tíme. Jednoduché. Možnosti vždy existuje niekoľko.

7lenka11
7. feb 2025

@lienka.7 už som sa bála že ste skončili vo vzájomnej diskusii.. celá rodina sme netrpezlivo čakali na ďalší príspevok..
jasne, kašlite na mňa, nestrácajte čas.. veď keď som taká negatívna a vadná, nechápem že vôbec na mňa reagujete.. vaše príspevky sú pre celu našu rodinu a domácnosť veľkým prínosom 😉

7lenka11
7. feb 2025

@lienka.7 ono je ťažko niekomu vysvetliť, že v rámci BA sme cestovali omnoho dlhšie ako z nášho súčasného bydliska.. (to som tu aj spomínala, ale asi nestíhate všetko čítať.. nevyčítam, je tu toho fakt veľa).. ale nejdem ta presviedčať, určite máte obe pripravenú nejakú super odpoved a životnú radu

lienka.7
7. feb 2025

@7lenka11 ono presťahovať sa dalo aj v rámci BA. Ci? A keď teraz teda cestuješ menej, tak kde mas zase problém? Rovnako ako zapojiť do diania okolo deti aj manžela. Samozrejme ani rodina nepomoze, co? Ci aj to je u teba problém? Ale samozrejme, svoju neschopnosť je vždy lepšie zhadzovať na druhých a vyhovárať sa. A inak, aj práca sa v BA da hľadať podľa bydliska. Ja tiež, keď som bývalá v Petržalke, nehľadala som pracu v DNV ci Rači, lebo som vedela, že jednoducho tolko cestovať ochotná nie som.

7lenka11
7. feb 2025

@lienka.7 ďakujem za super radu 🙏🙏 viac lienok do HR.. a teda keď už spomínaš moju rodinu.. žijú takmer 300km od nás a všetci sú pracujúci ľudia, napriek tomu pomáhajú ako sa dá.. aj keď teda vôbec to nie je ich povinnosť
So zákonitou kamoskou sa do mňa stále navazate len preto že som napísala že sa nevrátim po MD do povodnej prace lebo neposkytujú HO? To je pre vás taký strašný problém? Či som ti stúpila na otlak rečami o BA alebo preto že som si dovolila nadobudnúť skúsenosti v zahraničí?

lienka.7
8. feb 2025

@7lenka11 a muz tiež žije 300km ze nemôže vyzdvihnúť deti poobede zo škôlky? A jasne, zabudla som... klasika. Keď nie je aj rodina nejako inak "zaneprazdnena", tak býva 300 km ďalej. A nie, nie je povinnosťou pomáhať, ale vypovedá to o vasich rodinných vzťahoch, vies. V tom satelite nemas absolútne žiadne kamosky a pod čo ti tiež dieta môžu vyzdvihnúť, ano? Neviem, čo tu stále pleties tvoje skúsenosti v zahraničí, tiez mam kamosky v zahraničí, ani jedna! nemala HO kvôli deťom, max.jej vyšli v ústrety kratším uvazkom. A to v pohode funguje aj u nás. Ja neviem naozaj kde mas problém. Milujem také ako ty, ktoré sa odvolávajú na zahraničie, ale samozrejme iba v tom, čo im vyhovuje. A pointa, ktorú som ti ja napisala, je ze HO sa nežiada kvoli vyberaniu deti zo škôlky a pod. a tvojmu WLB, keďže si to tu velice vypisovala. Skopirovala ti to tu aj @aurora33 . To si mas vedieť zariadiť sama, presne tak, ako to robia aj v tom vyspelom zahraničí, keď nemajú HO.

aurora33
8. feb 2025

@lienka.7 škoda reči s ňou. Čím viac ona píše tým viac ma len utvrdzuje v tom, že je to jedna zatrpknutá žena, ktorej najčastejšie slovo je nedá sa a nemôžem a nejde to. Ved to tu vidis. Rodina je ďaleko, mužovi sa nechce pomáhať s deťmi, proste nie nie a nie.

A už viem čo napíše, že si tu mi dve pekne hrkútame a podporujeme sa v odpovediach. Plus ešte pridá nejaku poznámku o zaostalom Slovensku a krásnom pokrokovým živote v zahraničí.

lienka.7
8. feb 2025

@aurora33 vieš co, mne u nej rozum neberie to, ze 15 ci koľko to rokov býva v BA, robí do 17., bez HO, ale tehotná sa odtrepe niekde do satelitu za BA!!! vtedy, keď musí veľmi dobre vedieť, že budú uz tobôž komplikácie kvôli skolke a pod.🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ my keď sme kupovali byt, ako prve som pozerala skolky, školy, dostupnosť ako takú, a to v rámci BA. Tiez mam kamosky, ktoré v rámci boomu po lacných bungalovoch (vsak za byt mam dom s bazenom) sa odtrepali 15 km za BA a teraz si trhaju vlasy a sťahujú sa naspäť do BA kvôli deťom. A u autorky, samozrejme, zrazu jej aj zamestnavatel ma dat HO, hoci predtým ho nemala a chodila normalne do prace. A ide tu vypisovat, ako je to v zahraničí fasa. Tak potom, co tam neostala ale vracať sa na toto zaostale Slovensko? Ako píšeš škoda reči s nou.

7lenka11
8. feb 2025

@lienka.7 Prepáčte ale by dve musíte mať ozaj v živote nejaký problém keď idete už dva dni ako stíhačky. A to som sa tu už aj verejne ospravedlnila a tvoja súputníčka ešte aj potom spustila urážky. Skôr sa tebe čudujem že žene ktorá inú ženu nazýva slizkými hadom podporuješ. To zase svedčí aj o vas dvoch..
Je tu diskusia na 10 stranách, len vy dve idete ako supy. To tiež o niečom svedčí. Áno, predstáv si, som rodáčka zo stredného Slovenska. Manžel tiež nie je rodený BA, ale pre vás dve sú všetko výhovorky. A teba to zahraničie tiež stále máta. Pritom som tu spomenula asi v dvoch správach svoje skúsenosti. Áno v centrále firmy v Británii bol detsl kútik aj s 2 opatrovateľkami a čo. Aj kamoska v Kanade mandátu vo firemnej škôlke. Ale nejdem tu nič písať, lebo zase spustíte moralizovanie. Super že máš kamošky v zahraničí a nemajú HO. Nikdy som nepísala že v celom zahraničí je všade HO. Ešte som aj vymenovala o akých krajinách hovorím, ale opakujem idete si svoje. Nečítate s porozumením, už v 3.sprave som ti písala že nežiadam o 100% HO ale vy dve si idete svoje.
A vies prečo som neostala v zahraničí. Lebo moje zahraničné skúsenosti súvisia s výmennými pracovnými pobytmi a pôsobením v centrále firmy. Nikdy nebol plán tam žiť a zotrvať. A prosím ta už konečne nerieš či niekto žije v satelite alebo nie. Čo je teba do toho kam idu ľudia žiť?? Aj ty už konečne spľasni svoj ružový obláčik o BA, keď dobre vies že doprava v tom meste je katastrofálna. Dochádzanie nie je o nič jednoduchšie a zase sa netvárme že spadove skolky tam berú všetky deti zaradom. Aha prepáč zabudla som. S každou zmenou roboty treba zmeniť aj adresu, ideálne zakaždým kúpiť nový byt 🙈🙈

7lenka11
8. feb 2025

@aurora33 poprosím časti kde je uvedené “nedá sa, nemôžem, nejde to”? A ty už čítaj s porozumením. Opäť som tu už o svojom muzovi písala. Vy dve fungujete asi v nejakej paralelnej diskusii, totálne si tu vymýšľate a prekrúcate.. obzvlášť ty.. a ozaj sa čudujem tvojej kamoške že ti tu nadbieha

lienka.7
8. feb 2025

@7lenka11 mala si tu skopírovane nie raz, ale tuším hneď 2x od @aurora33 na co sme ti reagovali, ale ty si stále ideš svoje. A opakujem ti posledný krát, ze skolky už má aj mnoho firiem, či sú priamo v BC (lebo vedia, že ľudia majú deti, to je co?), pripadne v okolí BC ich je aj niekoľko súkromných. Cize vypisovat, ze potrebuješ HO kvôli deťom, lebo si to nevieš inak zariadiť, je proste výmysel. Ako aj strácať kvôli tomu dobrú prácu. Je to ale skôr kvôli tvojej pohodlnosti, lebo samozrejme doma je super, ze? A na retazovke obzvlast. Na toto som ti reagovala ja. Keby nebol kovid, tak 80% ľudí HO nikdy nema. A ano, co sa tyka bývania, nie si jediná, ktorá tu vypisuje, že ma problém s prácou kvôli deťom. Ale na to si mala myslieť predtým, než si sa odsťahovala preč.

7lenka11
8. feb 2025

@lienka.7 lebo tvoja kamoska tu skopirovala jednu jedinú časť.. niekolkokrat som povedala že nehovorím o 100% HO.. tebe som to napísala už v prvých spravach s dovetkom “že žiadnu firmu by pár hodín HO nezabilo”.. ale opakujem, idete si svoje.. navážate sa do mojej rodiny, môjho muža si začala spomínať ty ako prvá.. a to nespomínam kopec urážok len od vás dvoch... ale opakujem, to svedčí aj o vás ako ženách..aj keby som od zamestnávateľa žiadala 100% HO, dvojnásobný plat a k tomu opatrovateľku pre deti, tak čo je tu koho do toho? Aha, jasne, treba do toho človeka nakopať najviac ako sa dá.. a opakujem, čudujem sa tebe že hentú slečnu s urážkami podporujes.. lebo z tvojich komentárov chapem že máš reálnu skúsenosť s BA, HO, rôznymi zamestnávateľmi a rodinným životom.. nemala by som problém viesť s tebou debatu hoci aj keby sme diametrálne odlišne.. u nej som zatiaľ nič zmysluplne nepostrehla.. len dookola správy aka som negatívna, hnusná, slizky had a manipulátor..

lienka.7
8. feb 2025

@7lenka11 možno je to "čaro" neosobnej diskusie, to je fakt. Prejdi si tu ale fórum, 99% diskusii je tu o fnukajucich ženách, ako ich každý diskriminuje, lebo sú matkami... co ja píšem je to, ze s tým treba dopredu počítať. A aj to, ze su prace, kde sa dá všetko zladiť, Len možno treba na čas zlavit z nárokov. A ver tomu, ze pokial si dobra, normalny zamestnavatelia vedia ti vyjsť v ústrety, ako potrebuješ. Ako som písala, aj u nás sú HO, ale nie kvôli deťom. A písať tu hlúposti typu (to myslím, že si ale nebola ty), ze doma robím viac, lebo v praci celý čas kecam s kolegyňami a kávičkujem nie je na HO ale na vypoved z nadbytocnosti prepac.
To, keď ti napíšem, že či sa aj muz nemôže zapojiť do starostlivosti o deti som v žiadnom pripade ako urážku nemyslela. Ale ako holý fakt. Každému vyhovuje niečo iné, v každej krajine sa žije inak. Preto som ti aj napisala, ze načo si sa potom vracala na SK, keď ti tu naše "skostnatene" maniere proste nevyhovujú. Myslela som to cisto ako holý fakt. Nič viac nič menej. Detto s bývaním. Lebo pokial by si ostala v BA, nemáš najmenší problém sa oháňať s dochadzanim kvôli deťom. Moznosti je neúrekom, len treba chcieť. A nie si ani prvá ani posledná, co to tu vypisuje. Stačí si tu pozrieť iné príspevky. Opakujem, myslím to iba ako vseobecny fakt, nie ako útočenie na teba.

jana35798
8. feb 2025

@lienka.7 ty si dajaka pologramotna alebo ako? 😅 ved pise, ze ak jej nevyhoveju s jej poziadavkami (na ktore ma narok, preco by nie?), tak sa do povodnej prace nevrati - zariadi sa inak.
To sa neda citat co tu s aurorou predvadzate fakt. Ubohe a trapne. Najdite si inu cinnost nez sa tu navazat do jednej zeny, ktora si dovolila zit svoj zivot.

@7lenka11 neviem naco sa este unuvas im odpisovat. Nikomu nie si povinna nic vysvetlovat.

aurora33
8. feb 2025

@7lenka11 a ty máš potom aky problém keď tiež tu ideš už minimálne dva, ak nie viac dní ako stíhačka?

lienka.7
8. feb 2025

@jana35798 od anonymu ako si ty beriem blbé urážky ako spôsob, ze pokial nemáš čo zmysluplne do diskusie napísať, dokážeš akurát tak urážať niekoho kto si dovoli mat iný názor na vec. To je asi tak všetko, čo vieš zo seba dostať 👌

7lenka11
8. feb 2025

@lienka.7 zaujímave že Janu odsudzuješ a aurora napriek urážkam je tvojej spriaznená duša.. ženy moje, už na to kašlite
Lebo to čo si napísala o Jane doslova platí o tvojej kamoške vyssie