Prečo je ťažké sa dostať k polícii, keď tam je nízky plat?
Preco su testy atd. k policii take narocne? Resp. sa tam vacsinou da dostat len po znamostiach ked tam je nizky plat? Aj na vyssich poziciach nejde o nejake "vysoke" cisla vsak?
@bluka2 nič takého hrozného som zatial neriešila, aby som mala do činenia s kriminálkou, alebo tak.. ale tí policajti v kancelarii mi pomohli, ked som vybavovala papiere pre medzinarodny sobáš a boli dokonca aj prijemní (čo vieme, že pri slovenskych uradnikoch byva vynimočný stav 😀) aj s cudzineckou policiou slovenskou mam dobre skusenosti (narozdiel od chorvatskej, kde vedia byt otravni puntičkári a vracať ta dookola s jednym papierom 😀)
Tak ked uz porovnavame rozne druhy povolani manzel robil 3 roky ked som bola s malou na materskej taxikara.A pre mna to je mix vodica z povolania plus policajta,lebo okrem toho ze musi sa sustredit na cestu aby nikoho neohrozil a nezabil tak druhou rukou si musi chranit penazenku,ktoru sa vela krat rozne zivli pokusali cmajznut,Par krat ho opilci chytali zo zadu pod krk ZA JAZDY kde sa velmi nema ako branit pokial nezastavi vozidlo,nema na obranu ani zbran.Nadavky ty k,kot nezaplatim ti ani halier neboli vôbec výnimkou.Par krat prisiel domov ogrcany na chrbate co viezol tlupy mladých vyrastkov.Alebo manzelske hadky a bitky na zadnych sedadlách ...Proste to povolanie malo fakt svoje caro,, Musel odrobit 240 hodin mesacne aj so zlomenou rukou alebo chripkou inac vyhadzov a hodinovu mzdu mal nieco cez 2 eurace prsote JOB SNOV.Ale samozrejme ako kazdy aj on mal moznost volby a uvedomovali sme si v akých sme sr.ckach tak sme zbalili saky paky a hajde smer Switzerland ale ani tam nepadaju pecene holuby do huby dokonca si dovolim tvrdit co som vystriedala viacero zamestnani na Slovensku,ze nikde mi pracu nesekundovali,lebo tam sa praca na nizkych poziciach doslova sekunduje.Ale ja doprajem kiez by sme na Slovensku boli tak dobre na tom aby mal kazdy clovek za svoju pracu slusnu mzdu ,matersku,dochodok ale viem ze to je utopia svoje utopisticke sny si v plnej miere uvedomujem... .
@tomiholjubavi joj... to mas asi len preto ze si slovenka 🙂 ja robim teda vo firme s 50%podielom cudzincov a este som pozitivne na cudzinecku policiu nic nepocula☹ casto tam chodia kolegovci s cudzincami kedze tam narazit na niekoho kto hovori inou recou ako slovensky je viac menej nemozne a strasne sa vzdy hambia ked z tade pridu☹
Ja hodnotím veci z môjho prístupu k práci...a neviem,kde si čítala,že sa vyjadrujem,že ina práca je ľahšia.Do PZ sú žiaľ prijímaní aj policajti vysokopostavených....a potom to tak vypadá...tiež by som tých pánov z prezídia a MV poslala do ulíc...nech vedia,aká je to práca...ale závidieť dôchodok na ktorý si sama šetrím už 17 rokov je trochu scestné...ak vydržím ešte aspoň 4 roky bude mi to robiť ako radovému policajtovi asi tak 601 eur...ja nemam funkciu ako tvoj znamy z rodiny...
@dai čo som ja bola par razy na cudzineckej v trenčine, vždy tam boli prijemni policajti. policajtka hovorila anglicky, rusky, taliansky, na vlastné uši som to počula. a tiež si tam nesedeli za počitačom a nehrali solitaire, lebo natresk v čakarni bol statočny, vždy som tam stretla kopu narodnosti. naposledy si spominam, taky ukrajinec tam niečo panikaril a kričal, že musí papiere dostať rychlejšie, inak mu vypršia viza a pani s nim pekne hovorila, že sa to vybaví, že sa nemusí bať a všetko sa stihne, že sa o to postará. Nemala som vobec dojem, že by boli nejakí zlí trumpovci, čo stavajú múry, aby sa sem ludia nedostali, alebo robia prieky.
@tomiholjubavi Ocividne mame nejake vysoke naroky, ked to stoji za spomenutie, ze boli prijemni 😀
@tomiholjubavi tak ja mam skusenosti z ba... mozno v trencine je to ine... som rada ze ty mas na rozdiel od mna pozitivnu skusenost😉
@dai možno to nie je veľa, ale môj manžel s kolegami zachránil dvoch mrznucich bezdomovcov, dýchaním z úst do úst...ale to je jedno... Skúsim inak.... Môjho brata šikanovali v škole... Brali mu peniaze, bili ho, skrtili... Asi po troch mesiacoch si mama všimla, že určite nie je niečo v poriadku... Konečne sa priznal, čo sa v škole deje... A môj otec strašne zúril na flakacov učiteľov, ktorí si nevsimnu, ze im tam šikanujú dieťa ...že sedia v kabinetoch a popíjajú... To mal taký nazor, pretože na 1 st. sme mali učiteľku, ktorá bežné učila opitá deti do 4.rocnika.(Bola to riaditeľka v malej dedinskej skole). A nikdy nezmenil názor na to.. pre neho to budú vždy darmozraci. Kamošku už na strednej tiež učila učiteľka, ktorá len málokedy prišla triezva.... A bolo ich tam takých viac... Je to ťažká diskusia...
Mne ked nieco ukradli a niekto spisal zaznam, ten text a gramatika boli ako nejaka vtipna parodia na diktat, cele zle... 😀 ukradli mi pocitac, na kamere cela tvar, auto s ktorym ta zena odisla, s SPZ, ale nic sa neda robit. "Nie ste tu v Rakusku" ... Ok, stacilo, ale bolo by toho viac
@bluka2 no veru..či som odhlasovala zamestnanie a úrad práce, poistovnu, či hocičo iné, všade boli len nasraté frustrované úradničky, ktoré nevedeli ake všetky tlačiva mam doniest na prvý pokus a prepalovali ma pohladom už len preto, že som si tam dovolila prist, postavit sa na ich koberec a dychat vzduch v ich kancli 😂
vieš, kde ešte boli prijemni? V bratislave na matrike, ked sme vybavovali slovensky sobašny list. inak nikde 😅 takze už len to, že ti niekto na slovenskom urade poda presnu informáciu a ešte sa pri tom aj náhodou tvari vlúdne, stoji za zmienku 😂
@janka0509 hm... nezvyknem sa chvalit ale prepac zachranit zivot niekomu na ulici je nieco tak normalne☹ ja som volala zachranku 2om bezdomovcom v zufalom stave ( policajti stali par krokov od mna) ; raz zial aj starsiemu pankvi s cukrovkarskym zachvatom - to sa ma tiez policajti pytali ze navo zachranku ved to je len bezdomovec - az ked som ich upozornila na par skutocnosti co som si vsimla ( mame cukrovku v rodine a uz som taky zachvat videla ) tak zrazu ze jasne - to tam uz zachranka bola....
@tomiholjubavi smutne... nie?☹
@dai tragikomické...a najvacsie vaginy robia asi na poistovni. polroka som musela duplicitne platit poistne, lebo pani to neodhlasila dobre..resp. po polroku som to nahodne zistila a musela doplacat 😠
máme v rodine jednu takú vdovu. Manžel mal okolo 30, dve malé deti, keď sa to stalo / ešte na Havlovu amnestiu, čo si vačšina z Vás nepamatá/ . Fakt bola celý život strašne bohatá...z toho dochodku. Moj chlap nemá 30 ani 40 ani 50 rokov. A povie, že tých chlapcov dnes je mu normálne lúto.
oh a teraz ma napadlo, ešte raz mne osobne pomohli policajti. Mestski, v Puchove. Ked bol moj psik ešte maličke šteniatko, v PU pred nemocnicou, (ktora je pod horou) sa vytrhol aj s voditkom a ušiel. všade som ho hladala, ale akoby sa po nom zlahla zem. Akurat som sa rozvadzala v tom čase, bola som z toho dost na dne a ked som psika nemohla najst, sadla som si na murik a rozplakala sa totalne, čo to dalo. Videli ma mestski policajti, prišli sa spytat, čo sa stalo a potom mi ho pomahali asi hodinu hladat, az kym ho nenašli 🙂
bolo to od nich velmi pekne, vzhladom na to, že bol koniec novembra a fakt hnusne počasie. Asi sa im ulutostilo, ked som take slzy ronila 🙂
Ja toto porovnávanie nikdy nepochopím....aby učiteľ závidel a ohováral policajta....policajt zase zavidi sestričke...sestrička lekárovi .. lekár ITckarovi....aby sme tu kydali na jednotlivé povolania bez toho aby sme čo i len deň odrobili na ich mieste....fuj, normálne mi je zle z tejto doby a z ľudí ....zrušme policajtom výsluhové, zrušme učiteľom prázdniny, železničiarom zrušme ich vozenie sa vlakmi zadarmo...predavačkám zrušme ich voľne sviatky....čašníkom zrušme ich sprepitne.......
V každom povolaní nájdete aj milých a ústretových ľudí, ako aj arogantných hajzlov...lebo sme to my, ľudia...sa mi zdá, že celkovo ľudstvo akosi zabúda na empatiu ...každý už vidí len to svoje ...ale nadávať a osočovať bez vlastných skúseností v danom povolaní....ach...je mi smutno z toho...o chvíľu budete závidieť úradníkom že majú hemoroidy zo sedenia v kancli....
A na kriminálny úrad finančnej spravy je tiez tazke sa dostat? Tam je aky postup?
Baby a neviete ako to chodí na tom 10 mes pomaturitnom kurze ci co to je? Ako to vlastne prebieha?

Mna by zaujimalo, ci uz niekomu na Slovensku realne pomohol policajt? ...