icon

Prečo je ťažké vyjednať nižšiu mzdu za výkon?

stupidman
14. feb 2025

Tí čo čítajú moje témy už vedia a kto nie zhrniem v skratke: som neobratný manták, a z každého zamestnania ma vyhodia lebo nepodávam také normy ako vyžadujú. Ja pracovať chcem. Nešpekulujem ako naši niektorí spoluobčania čo nejdu ani keď im prácu ponúknu. Len je problém že je divoký kapitalizmus a všade očakávajú nadludské výkony. Obvykle zamestnanci vyjednávajú o zvýšení mzdy. Pýtajú si viac.

Moja otázka je: Prečo sa to nedá naopak? Raz som pracoval priamo pod firmou ako kmeňový zamestnanec nie cez agentúru a predvolali si ma na personálne že plním normy na 90% a že minimum je 100% čo musí dať každý. Tí čo dávali 120% mali aj príplatky, prémie. Ja som im navrhol že nechcem žiadne prémie kludne to dajte tým lepším a ja kludne podpíšem aj zníženie mzdy. Som si vedomý že nepodám taký výkon ale zamestnanie potrebujem, tak mi kludne znížte mzdu. Oni že to sa nedá lebo musí byť nejaká latka a bla bla bla. Pre toto som každý mesiac v inej práci.

Avšak druhý problém je že väčšinou som cez agentúry dočasného zamestnávania a tam sú tieto mzdové veci komplikované, lebo darmo ja budem vyjednávať s nadriadenym vo firme kde pracujem, keď ma neplatí on ale agentúra. Teda že pracovnú zmluvu mám s agentúrou. Neviem ako to presne funguje v pozadí že firma kde pracujem posiela peniaze agentúre a agentúra z toho vypláca zamestnancov. Ale zase jednať s agentúrou neviem či sa bude dať, keď dohoda medzi firmou a agentúrou, má dané finančné náklady na zamestnanca. Agentúra nič nevyrába, neprodukuje, iba prideluje zamestnancov. Oni neurčujú normy, nemajú na to vplyv. Takže ako agentúrny zamestnanec, s kým mám vyjadnávať o plate? Teda že chcem nižšší plat len nech ma nechajú zamestnaného?

Strana
z10
stupidman
autor
25. feb 2025

@janulik2008 budem mať 45% podla toho čo mi povedali v galante, ale to sa preposiela dokam na centralu a oni sa rozhoduju, takze ak ti vyjde bude 46%. Nic viac zatial neviem. Oni prisli za mnou ze mam slaby vykon. A co teraz? Ja to robim ako viem.

Proste stale do mna ondili ze mam robit rychlejsie ze sa to da, ze druhy maju lepsie vykony tak mam aj ja pridat… Ako vysvetliť že to už lepšie neviem?
Skákali by ste do takej výšky akej viete, a ondili by do vás že snažte sa, skočte ešte vyššie, keď to druhí vedia tak aj ty to dokážeš… Ale ja keď skáčem už na maximum čo mám robiť? Poviem im že OK budem sa snažiť pridám, a výkon bude rovnaký aj ostatné dni? Proste ako vysvetliť že to je moje maximum? Druhí ludia všeličo dokážu čo iní ludia nedokážu. Toto im ako vysvetliť?
Ano klasika profesia, že tam neni telefónne číslo len poslať životopis. To som robil už vela vela krát, buď ani neodpíšu, alebo len že niesom vhodný uchádz, ale to sa málokedy stane 98% pripadov ani nereagujú. Preto sa skôr zamestnám tam kde sa viem dovolať, prísť osobne sa spýtat. To je z praxe proste. Idem zajtra do ďalšej agentúry a viem na čom som.

stupidman
autor
25. feb 2025

Tentoraz odchádzam dobrovolne. Ajtak skončím na ulici, dúfam že čim skôr skapem aby sa skrátilo moje utrpenie.

sevrin
25. feb 2025

@stupidman ak robíš na 60% a firme to nestačí, tak tam nemáš čo robiť. Tebe by sa tiež nepáčilo, keby ti za plnú sumu dávali o 40% menší kebab.
Ulice sú plné neschopákov a skrachovancov tak sa neľutuj furt, nie si jediný na svete.

janulik2008
25. feb 2025

@sevrin zrusil ucet.

buberova
26. feb 2025

@janulik2008 nechápem načo je dobré toto teatrálne rušenie účtov a potom sa vrátiť späť

buberova
26. feb 2025

Ja ešte prispejem takým výkrikom do vzduchu... Hovoríš tu že ty dokážeš aj hodiny niečo opravovať a chodiť po košoch takže je to dôkaz že robiť vieš a chceš.

Tak si predstav že by si teraz prišiel za týmto zamestnávateľom a povedal si že robíš čo môžeš a plníš to len na 60%, že máš handicap a si jednoducho pomalší ako zdraví ľudia ALE na tvojej práci ti veľmi záleží a chceš urobiť všetko preto aby si si ju udržal, preto by si rád po pracovnej dobe dohnal čo si nestihol. A si odhodlaný byť v práci dovtedy kým nespravíš všetkých 100% kusov alebo čo to vlastne robíš. Že z obednej prestávky sa vrátiš po 15 minútach a budeš pracovať ďalej. A že neočakávaš preplatené tie nadčasy, že ti stačí len tvoj základný plat za splnenie normy. Či by ti mohol dať nejaký stôl alebo miesto kde by si nezavadzal inej zmene a tam by si si to všetko dorobil aj keby si mal byť 10 hodín denne v robote.
Vidíš o koľko iný signál to vysiela? Hovorí sa že je hlúpe robiť to isté dookola a očakávať iný výsledok. Tak týmto by si spravil niečo inak.

sevrin
26. feb 2025

@janulik2008
@buberova
Toto henten spravil už toľkokrát, že je to za tie roky nemožné spočítať. Keď zistí, že publikum ho viac kritizuje ako ľutuje, tak spraví divadielko alebo hysáčik a potom si buď deaktivuje alebo zruší účet. Za mesiac alebo dva je naspäť pod novým nickom a opäť s témou podobného zamerania:
- prečo žgrloši podnikatelia ho nechcú a nevedia zaplatiť
- prečo hnusní kapitalisti od neho požadujú 100% normy
- prečo ho žiadna baba nechce
- prečo nevie schudnúť (popritom žuje už piatu klobásu) 😃

@buberova on prácu nehľadá, on hľadá zamestnávateľa, kam sa môže zašiť, aby dostával nejakú výplatu. Raz som mu skúšal nájsť vhodné zamestnanie, velice chcel pracovať v IT oblasti, lebo "však ítečkári nič nerobia, len sedia v kancelárii, popíjajú kávičku a občas ťuknú do klávesnice". Tak som sa ho spýtal na skills, už by som musel hľadať, čo všetko vtedy popísal, ale čo ma vykostilo bolo, že: "vie otočiť obrázok v Skicári o 90 stupňov" - toto sú jeho skills v oblasti grafiky 😃 vzdal som to, to nemalo zmysel sa s ním baviť o práci.

enmery
26. feb 2025

@sevrin Jasné, že sa vráti. Najviac sa mi páči, ako píše, že mu mali ponúknuť nejaké sociálne programy, ako ho začleniť. A zároveň ten istý človek oslavuje putina a podobných magorov, činu, kde serú na takéto prípady a paradoxne sa na takých zameriavajú tí jeho nenávidení "progresívci". Akože raz som niekde čítala, že takáto sebaľútosť nie je nič človeku prirodzené a toľko rokov trvajúca sebaľútosť je už patologická. Naopak mať súcit s niekym iným je ukážkou určitej miery vyššej empatie. Tento je chodiaci patologický exemplár. Som zvedavá, aké meno si dá tentoraz, keď tu zase vytvorí účet.😁

sevrin
26. feb 2025

@enmery viac krát som mu hovoril, aby nechodil na dezinfoweby, pre nich je to priam ideálny návštevník s tou jeho mentálnou výbavou. Nikdy si nedal povedať.

No čo na toto povedať 😂 😂 😂

enmery
26. feb 2025

@sevrin Sranda, že vždy najväčšie spiknutia odhalia babky od štrikovania a štamgasti z krčmy alebo zberači odpadu, ktorí si nie sú schopní nájsť prácu, svojimi schopnosťami dobré platenú, ale svetové sprisahania majú odhalené a vyriešené za 10 minút.😀

sevrin
26. feb 2025

@enmery ja furt vravím, že tajné služby ani len netušia aké kapacity sa schovávajú za fotkami psíčkov, mačičiek, kvetiniek a autorov statusov o tom, že aký je fico najlepší premiér akého sme kedy mali. Ale pokým to funguje na voličov s IQ okolo 70, čo je už na hranici debility, prečo nie.

sevrin
27. feb 2025

😂 toto sa už asi ani nedá komentovať https://www.porada.sk/t338191-ako-vysvetlit-nad...

lenkasarka
27. feb 2025

@sevrin no hlavne stíha chodiť po kontajneroch, hodiny zbierať plechovky pri cestách,hodiny niečo rozoberať v kuse vyplakávať na internetoch, len v práci nestíha.

sevrin
27. feb 2025

@lenkasarka ako to čítam tie jeho príspevky, rovnaké témy a rovnaké rady ako na Fóre, kde sme mu kedysi radili my a rovnako to nemalo žiadny zmysel. Kde bol pred 15 rokmi, tam bude o ďalších 15 rokov. V kuse len samé sťažovanie sa a výhovorky.

kvetinka_2
27. feb 2025

@sevrin neuspeje na jednom fóre/na jednej sociálnej sieti ide na ďalšiu, a takto stále dookola, a stále o tom istom. Myslím si, že už ani nemá cenu sa nad tým pozastavovať.

Strana
z10