Prečo je ťažké vyjednať nižšiu mzdu za výkon?
Tí čo čítajú moje témy už vedia a kto nie zhrniem v skratke: som neobratný manták, a z každého zamestnania ma vyhodia lebo nepodávam také normy ako vyžadujú. Ja pracovať chcem. Nešpekulujem ako naši niektorí spoluobčania čo nejdu ani keď im prácu ponúknu. Len je problém že je divoký kapitalizmus a všade očakávajú nadludské výkony. Obvykle zamestnanci vyjednávajú o zvýšení mzdy. Pýtajú si viac.
Moja otázka je: Prečo sa to nedá naopak? Raz som pracoval priamo pod firmou ako kmeňový zamestnanec nie cez agentúru a predvolali si ma na personálne že plním normy na 90% a že minimum je 100% čo musí dať každý. Tí čo dávali 120% mali aj príplatky, prémie. Ja som im navrhol že nechcem žiadne prémie kludne to dajte tým lepším a ja kludne podpíšem aj zníženie mzdy. Som si vedomý že nepodám taký výkon ale zamestnanie potrebujem, tak mi kludne znížte mzdu. Oni že to sa nedá lebo musí byť nejaká latka a bla bla bla. Pre toto som každý mesiac v inej práci.
Avšak druhý problém je že väčšinou som cez agentúry dočasného zamestnávania a tam sú tieto mzdové veci komplikované, lebo darmo ja budem vyjednávať s nadriadenym vo firme kde pracujem, keď ma neplatí on ale agentúra. Teda že pracovnú zmluvu mám s agentúrou. Neviem ako to presne funguje v pozadí že firma kde pracujem posiela peniaze agentúre a agentúra z toho vypláca zamestnancov. Ale zase jednať s agentúrou neviem či sa bude dať, keď dohoda medzi firmou a agentúrou, má dané finančné náklady na zamestnanca. Agentúra nič nevyrába, neprodukuje, iba prideluje zamestnancov. Oni neurčujú normy, nemajú na to vplyv. Takže ako agentúrny zamestnanec, s kým mám vyjadnávať o plate? Teda že chcem nižšší plat len nech ma nechajú zamestnaného?
@stupidman https://www.profesia.sk/praca/progress-agency/O... prosím pekne. Toto si tiež nevidel? Alebo skôr nechcel vidieť?
@akje ale prosim ta, nemozes verit vsetkemu co kto napise na internete 😃 on je tu stara znama postavicka, co sa len dookola lutuje ako je cely svet proti nemu. A stojim si za tym, ze bud patri na psychiatriu, alebo sa tu nemiestne zabava.
Ale mas pravdu, nie je ako ja, to fakt nie…
@sissy27 zle, internet je ilúzia. Niekolkrat som povedal že ja som tie veci reálne riešil, pýtal sa na úradoch, osobne chodil do tých firiem, pýtal som od cigánov kontakty na ich zamestnávatelov. Keby to bolo také jednoduché už som dávno tam. Proste ja rýchlejšie robiť neviem, to že by existovali možnosti aj pre tých slabších na tom nič zlé nevidím. Ale keď štátu vyhovuje že žiť majú právo len šikovní a ostatní nech sú bezdomovci tak bohužial (pre nás). Ty len chceš rýpať a zhadzovať ma pred ostatnými stýlom “pánko chce aby sa mu zanestnávatel prispôsobival” to je typický štýl rypania a hejtu. Na čo to robíte. Ak chcele len rýpať tak sem neidzte. A vybavene.
@lenkasarka tu je hned živý príklad a la Lidl. Na vrátnici ma otočili že len cez internet ziadosť dať, celé som to absolvoval a nič. Ani sa neozvali. Ale keď sadnem na bicykel, vojdem do agentúry že chcem pracovať, do dvoch dní ma zamestnajú.
@stupidman tak sadni na bicykel odvez sa do agentúry a za dva dni pracujes v lidl.
Všetko čo radíte teda väčšinu vecí som vyskúšal, a keď nič nešlo tak až potom začnem byť zúfalý a nie naopak. To len vy si myslíte. Mňa už velakrát šikanovali v kolektívoch, neraz sa kolektív samotný postaral aby ma vyrazili. To sa mi všetko v živote udialo. To neni len tak že lutujem sa. To len vám tak pripadá ale keby ste si prežili to čo ja, inák by ste vyprávali.
Takže: tí či prídu rýpať sú ignorovaní. Tí čo sa chcete normálne povyprávat, ste vítaní.
@lenkasarka veď to aj spravím keď ma z terajšej vyrazia. Ale nepredbiehajme. Najprv sa snimi skúsim dohodnúť že nechcem žiadne prémie, prípadne zníženie mzdy. Ak nspristúpia a budú chcieť aby som dával normy, tak ma asi vyodia, a potom sa zamestnšm opäť. Keď neni iné riešenie tak budiž. Mal som 50 zamestnaní, tak bude ďalších 50. Však úrady znesú nie? Každý mesiac ma prihlasovať a odhlasovať. Len už rodina pindá stále že sa nikde neviem udržať, na úrade práce tiež frflú… Aj keď žiadny zákon neurčuje kolkokrát sa môžem prísť evidovať, ale predstavte si situáciu z pohladu tých úradníčok: že príde sa evidovať človek, založíte mu kartotéku, vystavíte mu tú knižku s ktorou sa chodí hlásiť, dáte mu termín, a obvykle k tomu ani nedôjde lebo o 3-4 dni vám nabehne s pracovnou zmluvou alebo dohodou, vy ho vyradíte, a o dva týždne ho máte naspäť… že ani nestihnú prísť papiere že ma zaevidovali a vyradili, a už sa zase idem nanovo evidovať. A takto im prídem 10x za rok, evidovať sa na pár dní. No neni to extrém? Toto je to čo mi vyčítaju. Aj by som bol radšej keby som bol celý rok v jednej práci a nie v piatich prácach za 1 rok.
@lienka9 som z druhého najvyspelejšieho regiónu slovenska, okresu kde je 2%-ná nezamestnosť, ale reálne je večný nedostatok pracovnej sily. Galanta. Z pohladu zamestnanosti patríme medzi top okresov s najnižšou nezamestnanosťou. Len vďaka tomu môžem takto skákať z jednej firmy do druhej. Niekde v Sobranciach by som bol nezamestnatelný resp. dlhodobo nezamestnaný.
Robil som už v zdravotníctve, stavebníctve, doprave, logistike, výrobe, v správe areálu… Všade mali somnou poblémy. Ale v call centre som ešte nerobil. Ale ajtak otázečka: tam neni náhodou norma že musíš denne predať tolko a tolko aby ťa nevyhodili? Netvrdím že to neskúsim, ja idem do všetkého. Len ma to zaujíma. V najhoršom prípade ma odtial vyhodia. Ale netvrdím že tam nejdem.
Tuto nespĺňam požiadavky niektoré:
“Požiadavky:
Nezameriavame sa na nadmerné požiadavky, avšak očakávame:
Pokročilú úroveň češtiny alebo slovenčiny (B2-C2).
Vynikajúce komunikačné schopnosti.
Predajné zručnosti.
Znalosť práce s počítačom.
Vlastný notebook/počítač, slúchadlá a stabilné internetové pripojenie s minimálnou rýchlosťou 8 Mbps.”
Ale keby som mohol ísť do kancelárie kde tú výbavu majú tak kludne. Predajné zručnosti neviem či mám to som neskúšal. Asi majú na mysli presviedčať ludí aby kupovali šmejdy. Vàčšins ludí tieto telefonáty nenávidí. Ale skúsil by som.
@gemerka17 áno to aj mám zníženy intelekt a podobne, a dokonca aj životnú skúsenosť. Ludia ma nechápu, neprijmu ma do kolektívu (nielen pracovného ale všeobecne), majú ma za divného, radšej sa ma stránia. Proste nejaka intelektová chyba, neviem správne reagovať, neviem kedy ako sa tváriť atď. Proste to čo autisti mávajú.
@any_soj
@evak12 dievcata, ste zlate, ze sa tu takto zastavate “neznameho” muza, ale on tu naozaj zas az taky neznamy nie je 🤷♀️ a naozaj ak sa vedia vzdelavat, zamestnat a udrzat pracovne tempo a moralku ztp ludia a ludia s roznymi mentalnymi ci fyzickymi obmedzeniami, nevidiaci, vozickari, ludia s klinickymi depresiami atd, tak moze aj on. Len by musel chciet. Ale tak naozaj chciet, nie len vypisovat na internetoch. On musi zmenit svoj postoj, nie ze vsetci a vsetko sa ma prisposobit jemu.
@gemerka17 však je to v štádiu riešenia. Už je to podané. Čakám na rozhodnutie z úradu. A logické že pokračujem svoje lebo tak to je. Od vtedy čo som prvýkrát napísal som už asi v piatom zamestnaní. A aj teraz mi hrozí vyhadzov. Keby som mal stabilnú prácu kde by stačili moje výkony, tak sa milerád pôjdem baviť o filmoch, hudbe, hokeji, futbale… Ale ja nemám vyriešené ani základné živobytie. To že som ešte neni na ulici, ma drží nad vodou rodina. A už ich to prestáva baviť. Ak to nevyriešim idem na ulicu a budem bezdomovec. Žiadne také že si z vás robím srandu ale realita.
@stupidman a nebude problem aj to ze casto menis zanestnania?
@lenkasarka už si niekedy pracovala v lidli? Píše ze je pomaly a nevie robiť s ľuďmi.
@domak2 nie nepracovala. Poslala som mu dve možnosti vybral si lidl a nie tu ľahšiu. Píše tam práca v sklade nie na predajni. Máš potrebu sa navazat,alebo?
@stupidman aha, takže zrazu už SBS-ka kde ti rovno preplatia aj kurz už nie je dosť dobrá lebo inzerujú online? Hlavne, že online vyplakávať na koňa ti nevadí...
Tak sa zdvihni a choď tam osobne, veď adresu si vieš nájsť. Či tam už sa nebudeš mať na čo vyhovárať, že? Lebo zrazu výhovorka drahý kurz už nie je reálna.
Po tejto tvojej odpovedi je nad slnko jasné, že ty sa poriadne zamestnať nechceš

@sissy27 boze prestan uz. Pise, ze je autista. Nie je ako ty.