Prečo ma nezobrali do policajného zboru?
Ahojte, ano viem, že každy druhy deň len o tom piše každý ako sa dostat do PZ a blabla… chapem že je to otravne ale realne sa neviem nikde inde opytat na tuto vec….
Prečo ma na informativnom pohovore nezobrali? Bolo nas tam 9, nesudim nikoho podla vzhladu hej, ale boli tam vyšportovany chlapy aj dievčata a medzi nimi som ajja dlhoročná šporotovkyňa no naozaj z 9 ludi tam ostali 3 taky čo keby idu do akcie tak pachatel nahana ich a nie oni pachatela 😀👍🏻akože sory no nechapem…. 4x sa ma opytali tu istu otazku, že či som madarka( ano chodila som na maďarsku strednu školu) ale to neznamena že tu teraz musime sudit podla narodnosti 😀 a hlavne prečo sa taketo bezvyzname veci riešia? Každy mi hovoril, že na inf.pohovore sa pytaju otazky: prečo chceš byt policajt? Prečo by sme si mali vybrat prave teba? Odkial si sa dozvedela že prijmame novych ludi? A pod otazky a nie že či chcem byt tehotna a že som madarka 😀👍🏻 akože ludia, prebudte sa…. Realne Vám odchadzaju ludia čo su potencialnymi policajtami akože… 😀 naozaj chlap jak hora vyšportovany a poslali ho domov. Neprijali ho jednoducho. Tak prestante plakat že nemáte normalnych ludi dokelu… čiste sklamanie! Všetci čo sme tam boli že fakt potencialnymi policajtami tak proste kazdeho poslali domov, ostali tam taky čo mala vejáre namiesto myhalnic a taky čo sa triasol jak huspenina, neviem ako moze taky typek prejst inf pohovorom, taky človek čo tak extremne moc stresuje to nebude mat vobec lahké v zbore, ludia ale toto je naozaj uz o vzhlade či mas vonku cecky na pohovore alebo či sa dost dobre podlizuješ👍🏻😀 sklamanie! Lutujem že som sa do toho dala. Len tolko…. Zabili mi dlhoročny sen, neviem kde som spravila chybu… čo si myslite ludia?
@veronka1996 ale jasneže musia… no ked maš znamosti dá sa všeličo chapeš🤣🙏🏼
@melanka1313 mozno je to cele len naoko a zoberu svojich, aj si si odpovedala mozno im vadilo ze si madarka,
@nyusika aky sloh? 🤣🤣🤣 uz na informacnom pohovore nas poslali domov 😀😀😀 že doviiii😆 ostali tam 2 tlačenky a to je cele.
@melanta ďakujem, ano máte pravdu.
@klotildabazarik ja netušim, pryzvuk nemam, ajked tu píšu že mi i/y neide no tak sory😀🤷🏻♀️ v hlave to mam v poriadku ale koho by to nesklamalo? Ludia velmi vedia mudrovat v poslednej dobe 😀
@melanka1313 prízvuk, nejde..... Treba sa zlepšiť v skovencine, lebo tá ti nejde
@martin789456 akože hladali do služby, nočné-sviatky-vikend nevikend ideš😀 a ponukali nastupny plat 1500€ v čistom, maju tam sice tabulkove platy a za par rokov by sa vyplata zvyšila ale tak akože 1500€ nastupny sa mi zapačil 🤷🏻♀️ doteraz som pracovala v nemocnici takže nejake skusenosti mam lebo tam sme tiež policajtou riešili 🤷🏻♀️ aj vtedy som sa vela informacii dozvedela čo a ako… od nich. Ale od tejto stranky nemam velke očakavania🤣 len ma zaujimalo že či nahodou niekto nevie ale 🤣😀škoda reči
@melanka1313 Popracuj na svojom vzdelaní, prezentácií, jazyku. Prepáč, ale určité kritériá musia byť splnené.
@melanka1313 fuha moja...ty si riadne mimo....ze pracujes v zdravotnictve a osetrujete pacientov policajtov a skusenosti mas....no ako ja ucitelka som mala deti rodicov pravnikov a tak skusenosti mam...realita ma preflaskala az ked som zacala studovat pravo a isla na prax na sud a aj do pravnickych kancli a aj ku advokatom a aj potom k exekutorom....nebo a zem rozdiel to je...
vsak sa zober a chod na policajnu akademiu a tam to mas na pol ceste uz rovno iste a bez tlacenky alebo chod na strednu policajnu a tak sa rychlejsie dostanes k policajtom...mi nehovor, ze toto ti policajti nevraveli, uz ked "mas nejake skusenosti"
@melanka1313 1500 v čistom nástupný plat v PZ. Si robíš srandu, že?
@aandrea9 naslubovat mohli, ale realne to je diametralne ine...vsetci vieme ake je tabulkove a platove zaradenie....joj, toto az zabolelo, ta hlupost.
@melanka1313 budem reagovať na niektoré informácie, ktoré si niektorým odpísala.
1. Ošetrovala si policajtov, tak čo to vieš, vyznáš sa. Tento rok som okrem iného riešila job pre biotechnológa. S klientom (firmou) som 3 hodiny hovorila o tom, akého človeka hľadajú, o pozícii, o tých technológiách. S možnými kandidátmi som hovorila o ich zručnostiach, praxi, úspechoch. Potom som sa s top kandidátom stretla u klienta, videla som tie technológie na vlastné oči. Ale sakra to neznamená, že tomu rozumiem a môžem si začať hľadať prácu v tejto oblasti. Moja bankárka v banke tiež nemôže ísť robiť moju prácu, ani ja jej, len preto, že sa stretávame. Robíč v nemocnici - čiže by si mohla aj operovať, lebo veď sa denne stretávaš s lekármi. Takto to naozaj nefunguje.
2. 1500 v čistom zarobí "bežný" policajt, ale s 20 ročnou praxou. Prípadne toľko zarobí policajt dajme tomu iba s 5 ročnou praxou, ale s VŠ vzdelaním a na kriminálke. Polícia má tabuľkové platy, tak ako celá štátna a verejná správa. Ak by ťa teraz do PZ prijali, ako radový policajt sa k takému platu nedostaneš niekoľko rokov.
3. Hneváš sa, že toto nie je správna stránka na tvoje otázky, že sú tu premúdrelí ľudia. Ak máš sebareflexiu a chceš niečo v živote dosiahnuť, tak tých múdrejších a skúsenejších ľudí od seba budeš počúvať. Alebo sa tomu môže posmievať, tak ako mnohí iní, ktorí nedokázali nikdy nič z toho, čo ľudia, ktorým sa posmievajú.
4. Na pohovore ostali len 2 tlačenky - áno, v štátnej a verejnej správe sú pozície a úrady, kde je ťažko sa dostať len tak, nazvem to že z ulice. Ale PZ medzi takéto nepatrí. Na Slovensku chýba cez 3000 policajtov. A je problém ich zohnať, pretože veľa kandidátov nespĺňa kritériá a tí, ktorí by spĺňali, nemajú záujem. Takže do PZ sa momentálne dostane každý, kto tie podmienky spĺňa. Takže ako som písala, ak je to tvoj cieľ, zisťuj si informácie, pracuj na sebe a skús to neskôr. Alebo ako je poradené vyššie, podaj si prihlášku na Policajnú akadémiu, čo je vysoká škola v BA. Ak sa na ňu dostaneš a ukončíš ju, v PZ budeš pracovať určite.
@melanka1313 vyjadruješ sa ako sedlač. Ja dám ruku do ohňa zato, že kvôli tomusi pohovorom neprešla
@melanka1313 vobec neriesili tvoju narodnost. Testovali ta opakovanou otazkou. Bezna prax
@melanka1313 v nemocnici si robila čo?
S tvojím prYzvukom....
To si sa hlásila akože už priamo k policajtom ze už si vyštudovala? .
Mňa by zaujímalo že keď človek pojde študovať na školu za ochranu majetku a osôb a odtiaľ nadstavba policajná či to stačí aby dotyčná osoba šla k policajtom už pracovať alebo treba ísť na akadémiu teda ešte? . Fakt sa neviem vyznať či fakt stačí hoc čo s maturitu a potom ten rok nadstavby aby to bolo ok.
@mariska1989 postup je takýto:
1.zmaturuješ
2.dáš si žiadosť do PZ
3.absolvuješ úspešne prijímacie konanie, vezmú ťa
4.nastúpiš na útvar
5.pôjdeš na 8 mesiacov na SOŠ PZ buď do Košíc alebo do Pezinka
6.a si policajt vo výkone
Akadémia PZ je iný spôsob.
@ibrunova super ďakujem. Lebo dcéra chce ísť. Ešte ma rok čas ale stále bolo že hoc aká 4 ročná proste maturita a potom ta nadstavba 8 mesiacov
@mariska1989 ano, 8 mesiacov, ale až po prijatí. Tak ako som písala vyššie.
@ibrunova no a to sme nevedeli toto sme sa nedočitali nikde . A všeobecne to 8 mesačne štúdium he jedno ci by chcela ísť napr za kriminalistku?
@mariska1989 čo je kriminalistka? Taká funkcia nie je.. Základný kurz je rovnaký pre všetkých.
@mariska1989 asi myslis vysetrovatela...ale tak tam nestaci nejaka zakladna stredna s maturitou, co poznam vysterovatelov skoro vsetko je JUDr a pravnicke vzdelanie. Takze urcite bude musiet studovat.a studovat a studovat..alebo minimalne policajna akademia. Sen za kriminalistku z filmov je pekne, ale ani my sme nesli hned po pravnickej obhajovat klientov lebo sa mi paci adovkatska prax...
@lubkavargova1 ano to som myslela . To len pre istotu lebo skôr chcela byť normal policajtka ako sedieť v kancelárii. Postup už vieme tak snáď to bude ok

@veklipo nevzdavam to, len asi do TT sa hlasit viac nebudem 😀 hovorili že do Sc aj do PK hladaju takže idem radšej tam. Ale ďakujem velmi pekne za motivaciu❤️🙏🏼 nevzdam to.