icon

Prečo mi bola zamietnutá žiadosť o prácu v polícii?

petra24224
26. júl 2025

Ahojte, chcem sa opýtať či náhodou niekto bol v podobnej situácii - bola som na informatívnom pohovore na okresnej PZ kde to vyzeralo nádejne, mala som z toho veľmi dobrý pocit, povedali že majú voľne pracovné miesta. Následne mi prišiel list, už z krajského riaditeľstva, že žiadosť o prácu v PZ sa zamieta. Chcela by som vedieť dôvod, oplatí sa napísať mail na personálne z kadiaľ mi prišiel list, na základe čoho ju zamietli? Alebo je to čisto o sympatiách a nemajú špeciálny dôvod?

Strana
z2
anonym_46b89d
26. júl 2025

presla si aj psychotestami?

dzulli1980
26. júl 2025

Nestačí Tvoj dobrý pocit ... zrejme usúdili, že na to nemáš ... práca v polícii nie je o sympatiách.

anonym_79f1f1
26. júl 2025

Rozhodne to nie je o sympatiách, posudzujú celkový prejav človeka, aj údaje zo životopisu.
Nemáš náhodou malé dieťa alebo deti?

ukgirls
26. júl 2025

ano kludne mozes napisat email slusny ze do buducnosti by si chcela vediet dovod zamietnutia aby si sa mohla zlepsit nariklad

patka06
26. júl 2025

Informatívny pohovor "na okresnej PZ"??
Máš podanú žiadosť k polícii? Prešla si testami?

tim23
26. júl 2025
@patka06

Informatívny pohovor "na okresnej PZ"??
Máš podanú žiadosť k polícii? Prešla si testami?

@patka06 na informatívny pohovor netreba prejsť žiadnymi testami

petra24224
autor
26. júl 2025
@anonym_79f1f1

Rozhodne to nie je o sympatiách, posudzujú celkový prejav človeka, aj údaje zo životopisu.
Nemáš náhodou malé dieťa alebo deti?

Nemam deti. Skôr mi príde, že na danom útvare to bolo v poriadku, ale zamietli to už vyšší z krajskej PZ.

petra24224
autor
26. júl 2025
@dzulli1980

Nestačí Tvoj dobrý pocit ... zrejme usúdili, že na to nemáš ... práca v polícii nie je o sympatiách.

@dzulli1980 Myslím si, že to či na to máš alebo nemáš ukážu psychotesty. Tie spraví málokto. Tento pohovor nie je ako klasicky, skôr informatívny a rozprávajú oni, takže by nebolo objektívne aby usúdili za 10 minút kto je vhodný kandidát.

anonym_41d5bb
26. júl 2025
@petra24224

@dzulli1980 Myslím si, že to či na to máš alebo nemáš ukážu psychotesty. Tie spraví málokto. Tento pohovor nie je ako klasicky, skôr informatívny a rozprávajú oni, takže by nebolo objektívne aby usúdili za 10 minút kto je vhodný kandidát.

@petra24224 buď si mala na prd životopis, vzdelanie, vystupovala si na prvý pohľad zvláštne alebo vedia o tebe alebo vašej rodine niečo, čo nejde dokopy s prácou policajta. Svet je malý a každý pozná každého.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
mogaa
27. júl 2025
@petra24224

@petra24224 tak je to ale pri každom pohovore nielen u polície....jednoducho vybrali iného.....mohol mať lepšie skúsenosti, lepšiu školu, lepší prejav či jednoducho im bol viac sympatický...a nie, nepovedia ti dôvod - dôvodom bude že vybrali vhodnejšieho kandidáta....

eeffka
27. júl 2025

No takto dievcata, aktualne beru kazdeho kto ma 2 ruky a nohy, ano ide sa na informativny pohovor a nasledne na testy. Ak ta zrusili uz pred testami museli mat na to vazny dovod.

anonym_1c7047
27. júl 2025

Predpokladám, že kvalifikačné predpoklady si splnila ( vek nad 18 rokov, minimálne SŠ vzdelanie s maturitou, bezúhonnosť, bez členstva v strane, spôsobilosť na právne úkony, zdravotná spôsobilosť) ku testom ešte ani nedošlo (psychologický, slovenčina, previerka fyzickej zdatnosti). Máš právo slušne požiadať o dôvod zamietnutia. Odpovedať nemusia samozrejme relevantne, ako dôvod zvyčajne uvedú (napr. výber iného uchádzača).

anonym_007467
27. júl 2025

@petra24224 áno, mám tu skúsenosť. Hlásila som sa k polícii do BA, keď som mala 21 rokov. Zmaturovala som na jedničky, fyzičku som mala na výbornú (v tom období som sa 5 rokov venovala fitnessu), trestná bezúhonnosť atď..no spĺňala som všetko, čo som mala. 🙂 Tiež mi domov po informatívnom pohovore prišiel papier, že ma bez udania dôvodu nevybrali. Pri tom v tej dobe bol nedostatok policajtov v BA. Mama mala bývalého spolužiaka policajta, tak ten sa na margo toho vyjadril, že je to tlačenkou. Bez nej sa dnes na také posty dostaneš horko ťažko, aj za obyčajného policajta v uliciach. Mimochodom, ten jej spolužiak sa tiež k tomu dostal cez svojho otca. No a nedávno sme sa bavili s našim susedom práve na túto tému, tiež policajt, potvrdil, že je to o známostiach. Škoda, bola som zapálená do toho, veľmi som si priala pre nich robiť. Potom to tak aj vyzerá, že sú medzi policajtmi pár neschopných kusov, keď sa k tomu dostali len tak.

eeffka
27. júl 2025
@anonym_007467

@petra24224 áno, mám tu skúsenosť. Hlásila som sa k polícii do BA, keď som mala 21 rokov. Zmaturovala som na jedničky, fyzičku som mala na výbornú (v tom období som sa 5 rokov venovala fitnessu), trestná bezúhonnosť atď..no spĺňala som všetko, čo som mala. 🙂 Tiež mi domov po informatívnom pohovore prišiel papier, že ma bez udania dôvodu nevybrali. Pri tom v tej dobe bol nedostatok policajtov v BA. Mama mala bývalého spolužiaka policajta, tak ten sa na margo toho vyjadril, že je to tlačenkou. Bez nej sa dnes na také posty dostaneš horko ťažko, aj za obyčajného policajta v uliciach. Mimochodom, ten jej spolužiak sa tiež k tomu dostal cez svojho otca. No a nedávno sme sa bavili s našim susedom práve na túto tému, tiež policajt, potvrdil, že je to o známostiach. Škoda, bola som zapálená do toho, veľmi som si priala pre nich robiť. Potom to tak aj vyzerá, že sú medzi policajtmi pár neschopných kusov, keď sa k tomu dostali len tak.

@anonym_007467 bejvavalo, kedysi to bolo zamestnanie kde boli naozaj prisne vyberove podmienky, benefity,vysluhovy dochodok. Po minulom roku ked im uslo pol zboru vo veku 45-50r kvoli valorizacii dochodkov beru naozaj vsetko. Znizili aj kriteria na fyzicke testy.

anonym_007467
27. júl 2025
@eeffka

@anonym_007467 bejvavalo, kedysi to bolo zamestnanie kde boli naozaj prisne vyberove podmienky, benefity,vysluhovy dochodok. Po minulom roku ked im uslo pol zboru vo veku 45-50r kvoli valorizacii dochodkov beru naozaj vsetko. Znizili aj kriteria na fyzicke testy.

@eeffka tak ubehlo už od vtedy 10 rokov, čo som sa hlásila, dnes by som tam už nešla. Aj kvôli tomu prístupu, ktorý sa mi zhnusil. Mužova sesternica (síce pracuje u nich v kancelárii, nie je policajtka), ale tiež hovorí, že o nič som neprišla a dnes už na tých postoch ani do dôchodku nevydržia, odchádzajú už po pár rokoch.

eeffka
27. júl 2025
@anonym_007467

@eeffka tak ubehlo už od vtedy 10 rokov, čo som sa hlásila, dnes by som tam už nešla. Aj kvôli tomu prístupu, ktorý sa mi zhnusil. Mužova sesternica (síce pracuje u nich v kancelárii, nie je policajtka), ale tiež hovorí, že o nič som neprišla a dnes už na tých postoch ani do dôchodku nevydržia, odchádzajú už po pár rokoch.

@anonym_007467 tvoja sestermica je presne ten typ co nechces na policii stretnut 🤭 moj muz bol policajt 25r a zviezol sa min rok do dochodku, kto bol sikovny vypracoval sa, civilne damy sa tam od roboty nepretrhli nikdy. Ja som tam mohla ist tiez ale sla som inym smerom a potom uz bolo neskoro. Moja chyba 😁mohla som byt uz dochodkyna v 48ke.

anonym_007467
27. júl 2025
@eeffka

@anonym_007467 tvoja sestermica je presne ten typ co nechces na policii stretnut 🤭 moj muz bol policajt 25r a zviezol sa min rok do dochodku, kto bol sikovny vypracoval sa, civilne damy sa tam od roboty nepretrhli nikdy. Ja som tam mohla ist tiez ale sla som inym smerom a potom uz bolo neskoro. Moja chyba 😁mohla som byt uz dochodkyna v 48ke.

@eeffka no toto si aj ja hovorím, ešte raz toľko a už by som išla do dôchodku aj ja 😃👍🏻 a to máš pravdu, oni sa tam nepretrhnú pri papieroch 😃, ale vravela mi to v rámci toho, čo sa sťažujú kolegovia policajti. Ona sa na svoju prácu nesťažuje, ma tam väčšinou kľud, kým neprídu dovolenky. Ja som chcela k policajtom, po rokoch praxe prestúpiť ku kriminálke, ale tak asi sa všetko deje pre niečo. 😃👍🏻

mahony6
27. júl 2025

@petra24224 Zamietnuť ti to mohli z viacerých dôvodov, mohli sa o teba zaujímať aj u tvojho okolia, pýtať sa ľudí, pozrieť tvoju minulosť, všetko. Tam si preverená tak, že ani nevieš.

petra24224
autor
27. júl 2025

Ďakujem za rady, zajtra skúsim napísať mail. Neviem kde mohol byť háčik, register mám čistý a vzdelanie vysokoškolské. Niekde som čítala že už majú aj dostatok policajtov po tej kampani čo spustili v apríli, dokopy sa za pár mesiacov prihlásilo viac uchádzačov ako za celý minulý rok.

petra24224
autor
27. júl 2025
@mahony6

@petra24224 Zamietnuť ti to mohli z viacerých dôvodov, mohli sa o teba zaujímať aj u tvojho okolia, pýtať sa ľudí, pozrieť tvoju minulosť, všetko. Tam si preverená tak, že ani nevieš.

@mahony6 určite nič zlé v tomto smere nemohli zistiť. Párkrát som bola vypovedať, keď zbili spolužiaka na strednej, boli tam aj drogy.. ťahalo sa to až na súd ale neverím že to by mohlo ovplyvniť proces.

anonym_007467
27. júl 2025
@mahony6

@mahony6 u mňa nemali čo zistiť z minulosti, nikdy som sa do ničoho nezaplietla a ani nerobila bordel ako pubertiačka. Som zo slušnej rodiny, ktorá je tiež beztrestná a nemala nikdy pletky z políciou. Niekoľko ľudí od PZ mi potvrdilo, že berú len po známostiach. Ale to bolo 10 rokov dozadu, vtedy mali nedostatok, splnila som všetky podmienky.

petronelag
27. júl 2025
@petra24224

Nemam deti. Skôr mi príde, že na danom útvare to bolo v poriadku, ale zamietli to už vyšší z krajskej PZ.

@petra24224 Keď po informatívnom pohovore nevolali ani na testy, tak buď už majú plný stav alebo je tam niečo nevyhovujúce.

petra24224
autor
27. júl 2025
@petronelag

@petra24224 Keď po informatívnom pohovore nevolali ani na testy, tak buď už majú plný stav alebo je tam niečo nevyhovujúce.

@petronelag ďakujem to dáva zmysel, ale chcela by som vedieť dôvod toho “nevyhovujúceho” čo našli, preto otázka bola či sa mi oplatí napísať mail, alebo to funguje tak, že z tej kopy životopisov vyberú pár a zvyšok ide laicky povedané “do koša” bez dôvodu.

anonym_80052c
27. júl 2025
@petra24224

@petronelag ďakujem to dáva zmysel, ale chcela by som vedieť dôvod toho “nevyhovujúceho” čo našli, preto otázka bola či sa mi oplatí napísať mail, alebo to funguje tak, že z tej kopy životopisov vyberú pár a zvyšok ide laicky povedané “do koša” bez dôvodu.

@petra24224 a očakávaš úprimnú odpoveď, kde ti vymenujú konkrétne dôvody? nevybrali sme Vás, lebo toto, toto a toto? ak ti odpíšu, tak najskôr iba niečo formálne.

mahony6
27. júl 2025
@anonym_007467

@mahony6 u mňa nemali čo zistiť z minulosti, nikdy som sa do ničoho nezaplietla a ani nerobila bordel ako pubertiačka. Som zo slušnej rodiny, ktorá je tiež beztrestná a nemala nikdy pletky z políciou. Niekoľko ľudí od PZ mi potvrdilo, že berú len po známostiach. Ale to bolo 10 rokov dozadu, vtedy mali nedostatok, splnila som všetky podmienky.

@anonym_007467 hej jasné ja som dal len jednu z variantov čo oni zo zvyku robia. Po známosti už ani to nie, nakoľko keď som sa tam hlásil ja asi 13 rokov dozadu tak sa tam nevedel dostať ani riaditeľov syn, neviem ako teraz. Ale nechápal som ani ja prečo ma nezobrali, lebo to čo vidím aký sú dnešný policajti, tak inteligentne ani fyzicky kondične nemajú dokopy toľko čo ja :D

anonym_79f1f1
27. júl 2025
@mahony6

@anonym_007467 hej jasné ja som dal len jednu z variantov čo oni zo zvyku robia. Po známosti už ani to nie, nakoľko keď som sa tam hlásil ja asi 13 rokov dozadu tak sa tam nevedel dostať ani riaditeľov syn, neviem ako teraz. Ale nechápal som ani ja prečo ma nezobrali, lebo to čo vidím aký sú dnešný policajti, tak inteligentne ani fyzicky kondične nemajú dokopy toľko čo ja :D

@mahony6 Teba nezobrali, pretože písomne neovládaš slovenský jazyk

anonym_007467
27. júl 2025
@anonym_79f1f1

@mahony6 Teba nezobrali, pretože písomne neovládaš slovenský jazyk

@mahony6 no práve, koľkokrát je to na počudovanie sa, čo za policajtov vybrali 🙈 u nás v meste prijali dokonca aj takého diskotékového frajírka, čo mal síce beztrestnú minulosť, ale teda hroznú povesť. Nakoniec ho aj vyhodili asi po 4-5 rokoch, lebo požičal do videoklipu originál uniformy svojich kolegov aj so služobnými autami 🤦🏻‍♀️😄

patka06
27. júl 2025
@anonym_007467

@mahony6 no práve, koľkokrát je to na počudovanie sa, čo za policajtov vybrali 🙈 u nás v meste prijali dokonca aj takého diskotékového frajírka, čo mal síce beztrestnú minulosť, ale teda hroznú povesť. Nakoniec ho aj vyhodili asi po 4-5 rokoch, lebo požičal do videoklipu originál uniformy svojich kolegov aj so služobnými autami 🤦🏻‍♀️😄

@anonym_007467 Aktuálne brali naozaj každého, znížili aj prijímacie kritériá, pretože je akútny nedostatok policajtov najmä na obvodných oddeleniach.
Musel byť vážny dôvod, aby niekoho nezobrali

livia341
27. júl 2025

@petra24224 moze byt, ze ak vybratu uz majli cez protekciou.

Strana
z2