Prečo mi prevyšuje na kase 30 EUR?
Baby stalo sa mi ze ráno sedela kasa a večer +30€… rovných… nechápem :( 5x som to preratala a stále rovnako v +
Niesom vôbec rada rozmýšľam odkiaľ to môže byt .. čo si myslite ? Máte skúsenosť tie čo ste robili na kase? Bojím sa že ma vyhodia…
Ja som bola na pokladni cca 10 mesiacov (potom som prešla na inú pozíciu) a za ten čas som mala rozdiel len raz - keď som striedala kolegyňu, jej tam ostala jedna minca, ktorá potom mne robila prebytok a jej manko. Lenže zhodou náhod ona ešte aj zle vydala klientovi, takže jej kasa sedela a prišli sme na to skrz kamery, kde tie transakcie bolo vidno. Išlo o 2e. A aby toho nebolo málo, klientom bol tuším nejaký Vietnamec, alebo nejaký Aziát, ktorý poriadne nerozumel po slovensky, angličtina tiež nebola dostatočná, takže komunikácia, že si má prísť po 2e do banky, bola ťažká. 😁
V potravinách to takto nikto neberie je problém vôbec nájsť dobrú predavačku ak sa ti to stalo raz možno sa ešte len zisti prečo. Vyhadzovať ta za to nebudú
Keď robíš uzávierku na termináli a dennú uzávierku tak keď si vytlačíš dennú tak tam máš položky koľko bola hotovosť a koľko platba kartou. Možno si omylom zadala platbu kartou a nebude sedieť terminál. Občas sa nám také stane. Alebo nemohlo sa stať že si nahodila ráno nesprávne vklad?
To sú dve veci ktoré kontrolujeme ako prvé keď je nejaký problem
@lakebabe niesu to ani potraviny neviem či sem chcem napísať kde robím ..
@gabriellka nedávame vklad 100€ ostava v kase.. a rátala som si kasu rozmýšľam o koľkej ale proste bolo to pár hodín po otvorení a sedela .. chcela som hneď ráno ale nebolo kedy
@gabriellka inak presne toto že či omylom nenahrala terminál a pri tom to bola hotovosť to sa stava
To tu určite nepíš kde robíš
@lakebabe len to by som musela zrušiť potom platbu na termináli alebo tak lebo ja vždy čakám lístok kým vyjde
Len ak si to omylom zle tukla a prijala hotovosť tak si nečakala na výstup z terminálu keďže platil cash. Ale počítač zapísal platbu cez terminál. Čiže hotovosť výstava a na termináli bude chýbať. Netvrdím ze je to tvoj prípad ale mne sa to už stalo
@gabriellka teraz budem za úplne blbu… ale nerozumiem moc asi to máme inak ns pokladni.. nablokujem čo treba dám F9,F8 vyhodi mi také okienko a dám buď hotovosť : napíšem koľko mi človek dal a vyhodi mi výdavok alebo dám F3 platba kartou a to urobí taký zvuk keď prešlo a keď neprejde vyjde lístok malý že zamietnuté alebo keď dlho nikto neplatí že sa nič nedeje tak to zruší a hodí ma naspäť na okienko.. máš to nejak podobne aj ty na kase?
Niečo si nenablokovala....
Aha my nie. Mam políčko platba kartou a pod tým hotovosť. Preklikavam myšou takže mne sa takýto omyl ľahko pritrafí. U teba asi skôr nie
@dominikamacakova aj to mi napadlo.. ale predsa čakám vždy na lístok
Nezadala si namiesto hotovosti platobná karta ? Skontrolovať treba všetko, aj poukážky, pl. karty
A nemôže byť že si zaskrtla platba terminálom nechtiac a ľudia platili hotovosťou ? A teda máš +30 v hotovosti ale keby kontrolujete terminál tak tam je výsledná suma o 30 menej ?
Určite buď nenablokovala, alebo skontroluj uzávierku z kasy aj z terminálu a porovnaj to.
U nás tiež býva väčšinou chyba - rozdiel cash a terminál.
Ratala si peniaze ručne či na váhe ? Neviem o aký obchod ide prepáč ak malé potraviny jasne že ručne ale keď veľký reťazec možno na váhe ?
No moze to byt, ze si niekomu malo vydala. Potom to moze byt, ze hotovosti ale ty si to v pocitaci dala kartou. V tom pripade by ti ale suma na terminaly prevysovala a nesedela so sumou v pc.
Moze sa stat, ze niekto platil v hotovosti ale ty si zaklikla platbu poukazkami, stravnymi listkami alebo tou kartou benefit.
Alebo si si zle zamenila odniekial.
Mozno ti platili za nieco (napr. za eshop) a peniazky si mala dat mimo ale dala si ich do kasy.
Alebo si nieco predala a clovek si nevypytal doklad, tzn. zabudla si alebo z nejakeho dovodu nevytlacila blok z pokladne. Cize si nieco neumyselne nepredala (ako keby ,,ukradla") ale peniazky ti za to ostali.
Pripadne ta niekto z kolegov testuje, ci si poctiva a priznas sa k peniazom navyse v pokladni. Tato moznost je vsak najmenej pravdepodobna.
Ako vidis je mnozstvo moznosti 😃😉
Pre istotu si tych 30 eur odloz bokom a ked sa k nim nikto v priebehu cca 2 tyzdnov k nim neprihlasi, su tvoje 😁👍
@klip0 nie lebo u nás to neni také jednoduché že nahodim platba kartou a je.. keď dám platba kartou to musím dať na pc F3… vybehne mi veľké políčko na pc : čaka na priloženie karty a neskôr schválené alebo zamietnuté
Toto sa mi stalo veľa krát že chceli v hotovosti platiť a ja nechtiac F3 platba kartou a začali mi podávať peniaze tak som na terminali zrušila červeným Inak by som sa cez to okienko platby kartou nedostala nikam
Vecer si to mala zadokladovat. A hotovo. Ak niekto pride, bude sa to riesit.
No píšem update .. nikde sa to nenašlo trezor sedel vsetko sedelo aj kasu znovu rátala kolegyna a je to tam fakt navyše… ani nikto neprišiel nič
Tak super ale mozno si mohla byt ticho 😃 Lebo ak nikde nechybaju, mohla si mat ty, takto ti ich mozno niekto zhrabne... 🙁
Ahojte je to 15 dni odkedy mi tie peniaze prevyšovali a nikde sa doteraz nenašlo že by chýbalo.. mám ich bokom v skrinke… šéf sa vrátil po dovolenke dnes ale ja nerobím až zajtra budem.. povedali by ste mu o tom alebo nie?
Pravda je že už mi na kase aj chýbalo v minulosti a dopĺňala som to zo svojho .. teraz mi prevyšovalo aj mi je to blbe si to nechat ale zase prečo by som mala len dokladať keď chyba a keď prevyšuje mám jemu dať? Čo si myslite?
Nechaj si tie peniažky, už je to dosť dlhá doba. Nikto ich nepýtal, nikomu nechýbali, sú tvoje 😉
A hlavne šéfovi to nehovor, ten má dosť peniažkov, akurát by si ich presunul do svojej peňaženky a keď by ti opäť chýbali, doplatíš zo svojho 😃
Nechaj si keď sa nikto neprihlásil keby bolo najhoršie doložis ich potom zo svojho
Čo ja viem? Minimálne, kolegyňa ti to prepočítala a vie o tom. Kde máš istotu, že to šéfovi nepovie? To asi nebude dobre vyzerať, ak to zatajíš a ona povie…
@gab1sol asi mu to poviem ale to sa stalo keď mal dovolenku a pred 2 týždňami takže to neni tak úplne zatajenie a kolegyne to vedia keby sa to niekde nájde nemal by dôvod hovoriť že som to zatajila vedia to tam všetci okrem neho keďže nebol v robote

Lepsie ako manko 🙂